Rahşan Hanım , Seyhan’ın Ölümü Şirket Labirentlerinde Kaybolan insanlık

KAYDA GEÇSİN Rahşan Hanımın vefatı dolayısıyla rahmetli eşi Bülent Ecevit ile uçakta, ağaç dibinde , koltukta aşk fotoğrafları arasında favorim Kadir...

KAYDA GEÇSİN

Rahşan Hanımın vefatı dolayısıyla rahmetli eşi Bülent Ecevit ile uçakta, ağaç dibinde , koltukta aşk fotoğrafları arasında favorim Kadir Çelik’in yazmış olduğu Truva yayınlarından çıkan ‘Bülentimle Bir Ömür’ adlı kitabının kapağındakidir. Birbirlerine yaslanmış birlikte uyumaktadırlar .

Ecevit’imiz gibi önemli bir lider için uyku iyi bir poz mu bilemem ama çok içtendir ve ayakta değiller , artık yeni politikacıların imaj yapımcıları daha keskin , popüler kültür şarkıcıları ile aşık atan pozları verdirttiriyorlar politikacılara ama samimi pozşar değil , kurgunun parçası olmayı nasıl yakıştırıyorlar hayret .

Kitabın yanılmıyorsam Fuar’da imza günü vefat etti Ecevit , Kadir Çelik’e sormak lazım . 2006 yılı olduğuna göre 14 yıl olmuş . Rahşan Ecevit belki eşine şiirler yazmadı ama Kadir Çelik’in kaleme aldığı şiir gibi bir kitapta eşini anlatmış , okunmadıysa tavsiye olunur .

Ecevitler demokrasi tarihimizin çok önemli anlarında , evveli ,sonrası hep vardılar, sevildiler, sevmeyenleri de oldu ,

Merak ettiğim aldatıldıklarını düşündükleri oldu mu hiç , fırtına gibi bir hayat yaşadılar

Son derece elittiler ve bence aynı zamanda elitistdiler sanat deyince hep Suna Kan ziyaretleri gelir akla !

Bu fena bir şey değil , ama sosyal demokrasi ile nasıl bağdaştırdılar bilemiyorum belkide bağdaşmadı onuda bilmiyorum .

Anti-entelektüelizm, popüler kültür manitusu Ertuğrul elinde daha da berbat bir hal alırken politik ve kültür yaşamında detone sesler , cehalet kültürü, palavralar bilgi yetenekle eşitlendi ve artık ne elit kaldı ne de ben elitistim deme cesareti !

Bir şairden Başbakan pek sık rastlanan bir durum değil demokrasi tarihimizde , iyi şair bolluğu da yok , kalabalık gördü mü kendi şiirini okuyan kimi şairlerin Nazım Hikmet şiirlerini berbat etmelerinden çok daha iyi kendi şiirleriyle ortalara dökülmeleri ama soldan da , şiirden de bezdiredursunlar Ecevit’in hele Rahşan Hanım’a yazdığı aşk şiirleri kadınlara ; ‘ ne mal ne mülk, ne para bana böyle iki mısra yazan bir adam olsun hayatımda ‘ dedirten şiirlerdir, hele ‘ o boşlukta bir aşk örüyoruz’ diye başlayan şiir yüzünden bilmem Rahşan hanım kaç defa aşık oldu Ecevit’e .

Nur içinde yatsınlar .

Propoganda ile kazanan bir siyasetçi olmadı Ecevit, belki onun için kalabalıklar onu aniden terk etti , bir Anadolu kadını (Barış Yarkadaşın babaannesi rahmetli Şahzade Şahin ) onun tarihteki adını koydu ve Karaoğlan olarak siyasi tarihimize geçti . Rahşan Hanım siyasetçi Ecevit’e mi, Karaoğlan’a mı yoksa Bülent isimli okul arkadaşı şaire mi aşıktı acaba.

Rahşan Hanımın vefat haberinin hemen ardından Seyhan’ımızın hapisten çıkan eşi tarafından vurulduğu haberiyle sarsıldım. Seyhan mahallemizde Cemiltopuzla da , Tibaş bloklarının önünde yazın sıcağı , kışın soğuğu demeden köşede çiçek satan kendisi de güzeller güzeli, çiçek gibi kadındı .

Bazen gecikince merak ederdik, kan ter içinde gelir ‘Çocukları okula bıraktım ‘ derdi . Eşi biraz ileride Beyaz Fırın’ın oralarda yine çiçek satan Seyhan’ın kayıvalidesini yani kendi annesini de vurmuş.

Çiçek satarak hayat mücadelesi veren güzeller güzeli Seyhan’ın yası var mahallede .

Bu kadınlara karşı erkek öfkesiyle ile başetmeye , Seyhan’ların , çiçeklerin gücü yeter mi ?

O canım çocukları ne haldedir, anası, babası , Seyhan iş yerinde sokağın ortasında vuruldu eşi tarafından . Ahh nasıl dayanacağız bu acılara !

Zaten şirketler labirentınde çıkış yolu ararken kaybolmuş bir halka döndük.

İstanbul’un orta yerinde , artık çiçekler , çiçek gibi kadınlar da güvende değil,

Rahşan Hanım ve Seyhan aynı ülkede öldüler, biri çiçekçi öbürü elitistti , Allah Gani Gani Rahmet Eylesin ikisinide , bu iki ölüm Kayda Geçsin .

Etiketler
Bülent Ecevit