Dilenmeyen özürler istifini bozmama hali

KAYDA GEÇSİN Siz bu güne kadar Kabataş Yalanları için özür dileyen birini hiç duydunuz mu ? Ben hata yaptım, bu yalana ortak oldum diye özür dileyen var...

KAYDA GEÇSİN

Siz bu güne kadar Kabataş Yalanları için özür dileyen birini hiç duydunuz mu ?

Ben hata yaptım, bu yalana ortak oldum diye özür dileyen var mı ?

Özellikle başörtülü kardeşlerimizden ÖZÜR DİLEYEN ‘Bir nifak uğruna sizi kullandım , kendi ikbalime bahane ettim pişmanım’ diyen , yalana bir kere olsun tövbe eden var mı , neredesiniz Müslüman Canlar , nedir bu hiç bir şey olmamış gibi istifini bozmama hali , çok ‘cool’ mu olduğunuzu sanıyorsunuz , yoksa ‘karşı’ tarafın üstünüze gelmeme halinden mi yararlanıyorsunuz .

Allah için bir tek Cem Küçük ta başından bunun yalan olduğunu yazdı.

Başörtüsü olmayanlara , sizleri başörtüsü düşmanı gibi gösterip ‘ iftira attım, özür dilerim ‘ diyen var mı ?

Yoksa Kabataş olmayınca uyanıklık edip kendi üstünden ‘Bana bağırdılar, arkadaşıma soyun ‘dediler tarzı ıspatsız laf atmalar mı akıl edildi,

İstanbulda başı örtülü örtüsüz her kadına örtüsüzlere daha yoğun biçimde tahrik olup laf atan ayılarla yaşıyor kadınlar hemde yüzyıllardır itaat edile edile insan ayısı oldular. Pandik bunların icadıdır dahasını yazmaya terbiyem müsaade etmez.

Kadınların hamile iken sokağa çıkışını yasaklayan adamı ‘TRT de konuktu istediğini söyler’ diye güya fikir, söz hürriyeti bağlamında savunabilen ve sonra söz konusu şahsın TRT de zaten konuk değil ücretli program katılımcısı olduğu ortaya çıktında bu sözlerinden dolayı Özlem Hanımın özür dilediğini duydunuz mu ?

Özür dilemek erdemdir, pişmalık vicdan temizlenmesi, arınmadır.

Elbette özür dilenir ama,

Kendini imtiyazlı gören bu ülkeyi köpeksiz köy zannedip deyneksiz dolaşan ve yaptıkları hatalardan özür dilemeyen hadsizlerden üstüne üstlük kim niye özür diliyor anlamak mümkün değil .

Başörtülü haysiyetli kadınlarla kendini özdeşleştirmeye kalkan başörtülü yalancılardan özür dilemek her başıörtülü kadına hakaret ve onları yalan rüzgarına terk etmek demektir .

Başörtüleri nedeniyle eğitim haklarının ellerinden alınmasından daha da berbat incitici bir durumdur.

İktidarın her başörtülü kadını saydığı , sevdiği diğer kadınların eşiti gördüğü filan yok ne yaparlarsa yapsınlar kendi doğrularını söyleyen başörtülülerini seviyorlar, onlar yalan söylesede mübah sayılıyor .

Hal açık seçik böyle iken , muhalefet örtülü örtsüz kadınlara saygı gösterip kadın sorunlarını ayırım yapmaksızın bütüncül ele alırken ve kadınların tümüne destek vererek sahip çıkarken özür dilememiş hiç bir Kabataş Yalancısından sırf başörtülüleri karşımıza almayalım mantığıyla özür dilememelidir .

YAPTIĞINIZ HATA İÇİN özür dilemek önce ;

‘ Üzgünüm , özür dilerim ‘ cümlesiyle başlar, sonra yaptığınız yanlışın ne olduğunu açıkça anlatır ve sorumluluğunu üstlenirsiniz , ve özür diler bir daha yapmayacağınıza söz verirsiniz.

Tövbenin şartlarıda belli , açın ‘Ikra’ derim.

Kabataş Yalancıları bunları yaptı mı ?

Hayır.

Bilhassa kadınlarla ilgili, kadınlardan dileyecek o kadar özür varken , öldürülüyorlar yahu , başörtüsü istismarcısı tövbe etmemiş Kabataş Yalancılarından özür ne demek ?

Kadın şiddet uygulayan eşini şikayete etmiş, dinleyen kim , öldürülmüş.

Polise şikayet etmiş, eşindir diye barıştırılmış , öldürülmüş.

Baba evine kaçıp koca şiddetinden sığınmış , kocandır diye geri yollanmış öldürülmüş.

Çocuğunun önünde sokak ortasında kocasından dayak yerken yanından geçip dönüp bakmayan insanların yaşadığı bir ülkede özür dileyecek kadın olarak ‘Mağdur’ Özlem Zengin Hanımefendiyi mi buldunuz, Vallahi yüzyılın en kibar muhalefetiyle karşı karşıyayız , aferin size.

Olmadı ,

Kin tutmayalım , acılarımızı intikama çevirmeyelim ama aynı zamanda unutmayacağız da , özellikle yaptıkları hatalarda ısrar eden, özür dilemeyenlerden sonra her gün bize şikayet ediyorsunuz belediye etkinliklerinde zaten bu belediyeler etkinlik yapa yapa etkinliğini kaybedecek.

Özür dileyenler ; kendilerini eleştirilere, aşağılanmaya , kafasına kakılmaya ya da büyük bir kucaklaşmaya açarlar.

Özür , affedilmek isteyen bir kalbin cesaretidir ,

Doğru ve gerçeğe atan kalplerin huzurudur ,

özür dilerler , tövbe ederler ve önce kendileri huzur bulurlar .

Belki geçmiş düzelmez ama geleceğe bir adımdır hele milletvekili olmuş insanlar vicdanlarından hiç kaçmamalıdırlar.

Özlem hanım hepimizin milletvekili olmayı herşeyden üstün tutuyorsa özür dilemeliydi , kendine özür bekle , özür dilet ama başkalarından dileme , sonra da hiç b,r şey olmamış gibi istifini bozma , olmadı yakışmadı .

Muhalefete de yakışmadı .

Dilenmeyen Özürler Kayda Geçsin , Elimizden Gelen Budur necefugurlu@gmail.com