Yalancıların topu

KAYDA GEÇSİN Tek başına olmayacak işlerin biri de Tango dansı , herhalde bu yüzden ‘ It takes two to tango’ deniyor . Yani taraflardan yanlızca birinin...

KAYDA GEÇSİN

Tek başına olmayacak işlerin biri de Tango dansı ,

herhalde bu yüzden ‘ It takes two to tango’ deniyor .

Yani taraflardan yanlızca birinin değil her ikisininde sorumluluğu olduğu anlamına geliyor .

Ortada bir yalan mı var , bir kişinin attığı yalan olabilir mi, bunun dekoru var, rejisi var, oyuncuları var, dağıtımı , yayılması , şakşakcısı hepsi bir masraf yani finansı var !

Bir başına olmaz.

Son günlerde muhatap olduğumuz yalanlar zaten yalanın bir başına atılmasının imkansız olduğunu gösteriyor, masum çocuk yalanlarından bahsetmiyoruz

onun için siyasiler ;

ittifakları, menfaat odaklarını gücendirmemek yönünde tercih yapmak yerine bir gün boku bokuna yalana ortak olmakla suçlanacaklarını hesap ederek konuşurlarsa sanki daha iyi olur , hele bir yalanı kutlamak ergeç ortaya çıkar.

Dünyada bir politikacının ülkeyi ,

Bir iş adamının ekonomiyi

Bir oyuncunun bir yalanla ülkeyi düze çıkardığı

Bir yöneticinin yönettiği yeri tek başına bölme , parçalama

gücüne sahip olduğu pek görülmemiş , duyulmamış .

Bölücülük de kuşkusuz ekip işi , sonra üstüne atılacak bir hıyar bulmak yine ekip marifeti .

Ama bölücülerin kendi oyuncularını siyaset sahnesinde , iş , sanat , ekonomi , tıp , ilaç dünyasında var etme gücü hep var olmuş , ve demokrasi icadından sonrada devam etmiş . Soner Yalçın’ın son kitabı ve evvelkileride bu gözle okuyun okumadıysanız.

İddialı olmayı sevmem ama bildiğim kadarı durum bu .

Ahlaksızlık , aldatmanın dibini gören toplumlarda bireyler ahlaksızlıklarını inkar, saptırarak veya mazeret uydurarak paçayı kurtarmaya çalışsalarda , ki günümüz medyası bu iş çok imkanlı , yalan er geç ortaya çıkar.

Epstein olayının artçı sarsıntıları dehşet boyutta Prens Andrew bunlardan biri .

Hıç bir yalan , şantaj gizli kalmıyor .

Yanıltıcı yalanlar gırla giderken yalana mazeret vermek ise hem ahlaksızca hem karşısındakileri enayi yerine koyan hem de söyleyeni küçülten bir eylem .

Yalancıların yalanlarından dönmemeleri ise arkalarında bir para gücü olduğunu gösteriyor, en azından özür dileyebilirler , belki isterler de ama böyle bir cesaretleri, belki izinleri yok , esir alınmışlar.

Ha birde tabii meslek kuruluşlarının güçsüzlüğü de ortada , bu gibileri kollarından tutup kapı önüne koymaları gerekiyor , yapamıyorlar.

Adam ahlaksız ama çok iyi mühendis…

Adam sapık ama çok iyi müzisyen …

Kadın fahişe ama çok yardımsever ,

Kıçından uydurur ama çok iyi muhabirdir

Adam kadın dövüyor ama fevkalade narkozitör tarzı savunmalardan sakının dikkat edin aman ha ,

Zaten sıradan namussuzlardan , çocukların resimlerine bakmaya korktuğu ama her biri bir sanatsal bilmece Bosch çıkarmak büyük aptallık olur.

Yalancıya destek veren para gücü , çıkar grupları ve dolaylı diğer güçlerin iftirası ise eğer medyada güçleri varsa ve hele şimdilerde sosyal medya, internete bulaştılarsa sıkıntı verebilir fakat korkmamak lazım hele devlet bu paçozlardan korkmaz.

Birde elbette aman kaos çıkmasın durumu var sanki bunların yalanla dikkat çekmeleri olmasa sokaklara döküleceğiz oysa bunlara hadleri bildirildiği zaman kaos çıkmaz , kaldıki kaos ağaç , masa gibi bir şey değil , kaos tamamen insan zihninin uydurması bir öcü .

Medyalanmış kültürden kurtulma zamanı

Toplumu manipüle etmek amaç, tüketici kültürü ile çok yakın ilgili .

Siyasetin , medyanın finansmanı diye yıllardır yırtınan çok değerli akademisyenlerin söyledikleri vız gelmeseydi ortalık belki bu kadar başıboş kalmazdı .

Halbuki esas konu budur , para bu ,

liberalleri de finanse eder, konservativleride , din düşmanlarını da , Cumhuriyet düşmanlarını da , Atatürk’e söveri, kadın döveri de , olanda budur , ister konuşulsun ister konuşulmasın . Bunların nesini savunacak veya aklamaya çalışacaklar .

Bizde oyalanıyoruz bu gelgitler arasından ekonomi çok vergi topladığı için mi kör düğüm olmuş yoksa çok harcadığı için mi ,

Üretmediğimiz hep tükettiğimiz için mi yoksa,

hımmm, ee üretmeden nasıl para bulduk tüketmeye,

yoksa bu işler halk bir şekilde ortak olduğu için mi oldu ve bu yüzden

işin içinden çıkılamıyor olmasın sakın , Allah Korusun .

Uzun Lafın Kısası , bu işler tek başına olmuyor

Efsane olmak için ise Atatürk olmak lazım ,

bence Nkrumah da önemliydi, Koskoca Afrika’yı uyandırdı , Romanya’da bir hastanede ülkesinden kilometrelerce ötede sürgünde devrik olarak öldü ama arkasında büyük bir efsane felsefe bıraktı ama göremedi .

Atatürk ise ‘Mesudum çünkü Muvaffak Oldum’ diyebildi , bu başarıyı beş para etmez yalanlarla heba etmemeli , ettirmemeliyiz.

Eğer bu gün canımız acıyorsa, oğlunun şehid olduğu haberini ekmek teknesi ayakkabı sandığında ayakkabı boyarken alan baba bizleri kahrediyorsa acılarımızın sebebini birazda artık her inandığımız yalan , yalana bize inandıran yalancılarda , kendimizde arayalım , her yalan canımız acıtıyor . Son Yalancıların Topu Kayda Geçsin n