Kendi Yalanına İnanma, Yalanlara Ortak Olma

Yalanlarla zengin olan birileri , yalanlardan itibar kazanan ortakları ve yalanlardan yoksullaşan diğerleri yuvarlanıp gidiyoruz . Bazı insanlar kendilerine...

Yalanlarla zengin olan birileri , yalanlardan itibar kazanan ortakları ve yalanlardan yoksullaşan diğerleri yuvarlanıp gidiyoruz .

Bazı insanlar kendilerine yalan söylemekten hoşlanıyorlar ,

kahraman, doğru kararlar alan insanlar olduklarını attıkları yalanlarla hissediyorlar , yalanlarla eksiklerine, hırslarına, kötü kalplerine bahane buluyorlar .

Bunları örgütlemek, kullanmak kolay.

Gerçekler bazen hoşa gitmeyebilir ama gerçektirler ve en güzel yalandan daha değerlidirler yoksa hepimizin hoşuna gitmeyen nice gerçek var, ee yalana mı sığınacağız gerçek hoşumuza gitmiyor diye , hele kamu yararı , Cumhuriyet, milli itibar söz konusu ise yalanlar asla olmaz.

Hayat zor, herkes eşit yetenekte , akılda değil, ve kimilerine fırsatlar verilmez, hatta ellerinden alınır , böyle bir hayatta YALAN ile herşey olabilir bu zorlukları aşabilirsin.

Evet , YALAN ‘ ile herşey olabilirsin , ama ahlaklı olamazsın ve her neyse yalanla tamamladığını zannettiğin eksiğin tamamlanmaz.

Yalan ekip işidir, ve yalan sayesinde insanlar ele geçirilir, kontrol edilir.

Söylenileni yapmaya başlarlar.

İnandıklarını savunamaz hale gelirler. İnkar tek yoldur .

Herşeyleri izne tabidir.

Başkalarının fikirlerine bağımlıdırlar , gerçek fikirlerini açıklayamaz ,savunamazlar.

Güçlerini başkalarına devrettikleri için güçsüzdürler.

Milli Mücadele, Cumhuriyet devrimlerimiz filan bunların kapasitesi, havsalasının alacağı şeyler değildir , inanç içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. Çünkü saydıklarımın hiç biri inanmadan olacak işler değildir , saniyen yalan değil gerçeğimizdir.

Türkiye her alanda , özellikle medya televizyonlar üzerinden artık mantık ölçülerini kaybetmiş görünüyor.

Yamalı bohça olmakla övünen Türk sağı AKP sonrası ampirik gerçekler , rasyonal realitelerden nedense uzaklaştı .

Ekranlardaki Türk merkez ve sol siyaseti ise tarihi , sosyal, ekonomik gerçeklerden ziyade kendisini anlatanlar veya takdim edenlerle dolup taşıyor .

Korkarım bu curcuna içinde cansiperane ülkesi için çalışanlar çaresizlikten yüzüne tükürmeyecekleriyle programlara çıkıyorlar.

Bu durumun toplamı , gerçeklerle ilgili toplumsal bir sorunumuz olduğunu gösteriyor, atan atana yersen ersen durumları .

Ekranlardaki tartışmalar bu yüzden yavan boş , tarih , sosyal, politik bilimsel gerçekler ve sanat payını alıyor .

Medya dili mantık dilini , davranışını yitirdi derken artık akıl, gerekçe, etraflıca düşünmek , sonuç çıkarmak, inandırmaktan çok aciz, ve artık ayıp düzeyinde .

Yayın saatlerini yarıya indirmeyi düşünme zamanı ,bu saçmalıkları yayınlamak yerine.

Bunlar ‘hiç’ ten de aşağı , çok , çok ayıp , bayağı noktadalar.

Bu nasıl mı olabilir naçizane açıklamaya çalışayım algımı ;

Artık sorun sadece ‘yalan ’ olmaktan çıktı , ‘Propoganda ’ resmen propoganda .

Ve bu propogandalara kulp takıp hala ısrarla yanıltmaya çalışanlardan her alanda kurtulmak en iyisi ne luzum var bu bokları çekmeye.

Propogandasını yaptıklarına da faydaları yok .

Propoganda sadece yalan değildir, içinde manipülasyon , ikna, kandırmaca, hipnoz, kitlelerin cehaletinı , önyargılarını yönlendirme maksatları vardır .

Gümlemekte olan toplumlar içinde bulundukları anı anlamazlarsa geleceği nasıl inşaa edecekler bütün şaşırtma , çabalar bu yüzden .

Yalan haberlerle bezenmiş , yalan zaferlerle süslü propogandalara alet olanlar utanmazlar , utanmalarını beklemeyin .

Kadın dövenlerin utanmadıkları gibi.

Halkın cehaleti de felaketin tümüyle mazereti olamaz, entelektüelleri, bilimadamları , sanatkarları , liderleri, tarafından ihanete uğramış toplumlar cahil olsa ne olacak , okumuş olsa ne değişecek.

Kendine yalan söylemeye alışanlarla bu Cumhuriyet’in ne işi olur , içinden gerçekleri alınmış tarih, bilim, sanat dünya tarihinde hep düşüş iç patlamalara neden olmadı mı , bunu görebilen akıllı insanlarımıza güvenirim hiç de az değildirler bence tek kusurları şartların oluşmasını bekleme huyları , koruyucu hekimlik yapacaklarına .

Yalancılardan korkmayacağız, ama yalancıları kahraman yapanlardan kurtulacağız asıl onlar çok tehlikeli .

Dikkatli olacağız ve asla yalanlara ortak olmayacağız getirisi ne olursa olsun !

Yalanlar, Yalancılar, Yalancıları Kahraman Yapanlar KAYDA GEÇTİ , Şimdilik elimizden gelen budur .

Saygıyla