Tırışkadan kahramanlık çeşitleri

KAYDA GEÇSİN Filimciliğe heves eden bir işadamının belki de mecburen görev bilip devraldığı şirkette muhasebe görevlisi iken artist, oyuncu ...

KAYDA GEÇSİN

Filimciliğe heves eden bir işadamının belki de mecburen görev bilip devraldığı şirkette muhasebe görevlisi iken artist, oyuncu , feylesof olan bir hiperaktif arkadaş şimdilerde son alaturayı toplama gayretinde gazeteci görünce başlıyor sallamaya ne laflar , ne laflar ‘ konservatif ‘ kelimesine takmış vaziyette geçenlerde de bir ölenin arkasından büyük laf edeceğim diye bula bula ‘Konservatif güzellikleri ‘ vardı gibilerinden saçma sapan laflar etti.

Bu ‘laf cambazı kahraman’ türü reklamı kapmış !

Hemen hemen her ünlü , ünsüz kahraman olmak istiyor . Ya da medya kahraman olmak isteyenlerin sahnesi oldu . Para getiriyor !

Kahraman yaratma PRcıları ise başka alem aradan asıl kahraman kendilerini takdim edenler benim en sevdiklerim , bu da değişik başka türlü bir kahramanlık birini ‘üretirken ‘ asıl kendini çıkarıyorsun öbürü ‘Teselli Mükafatı Kahraman’ , bir teselli ver Yarabbim !

Filim yapımcılarının bazılarında da gördüğümüz bir hastalık , baş rol oyuncusunun , rejisörün , bestecinin üstüne çıkmak , kendi kahraman olmak hastalığı ! Bunlara göre yeteneği ile kazanan yok , kendileri var olmasalar kimseler olmaz gerçek kahraman kendileri .

Bunlarda sonradan görme ‘ Muhteris Yapımcı Kahraman ‘ türü .l

Artık büyük kurumlara bağış, hayır yaparak kahraman olmak biraz zorlaştı , hafif de olsa bir bilinçlenme var .

‘ Arkadaş sen ordudan zengin misin ki orduya bağış yaptın diye kahraman olacaksın , adamlar ölümü göze almışlar ötesi kahramanlık ne ki ‘ , diye sorgulanmaya başladılar .

İşin içinde para olunca sanki halkımızın zihni biraz daha açılıyor , kendisine hakaret eden mizahtan , sahte kahramanlara hafif hafif uyanmaya başlıyor gibi, ‘cahile göre ayarladık ‘ dangalaklarını anlayıp cevap vermeye başladıklarında zaten tutma bizi dünyada ilk 5 deyiz !

Bu sağa sola para , tekerlekli sandalye , lokma dağıtan ‘Zengin Kahraman’ türleri .

Kahraman imajı bazı ünlüler için zorunluluk halinde , nedense iyi kötü şarkı söylüyor veya oynuyor , para kazanıyor olmaları yetmiyor ; ya vatansever imajı , kimileri de Atatürk düşmanı demiyelim ama karşıtlığıyla pekiştirmek istiyorlar kahramanlıklarını . ‘Duruşu Olan ‘ en sevsinler türü kahramanlar.

Hele laik yaşam tarzında yaşayıp giderken Atatürk’ü eleştirme ile muhafazakarlık yalakalığı yapan ‘ rahat battı liberalleri ‘ pek seviliyor, tutucu çevreler bunlara bayılıyor işsiz günleri yok Müslüman mahallesinde lütfen ve mezunen bulunuyorlar .

‘Atatürkçü ‘ lükte yeni olan tarikatçıların yaşı 40 üstü olanları sosyal medya yırtınmalarıyla renk katıyorlar belediye konserlerine .

Kahramanlar arasında hakikat yolcusu ara ki bulasın , çok tırışkadan kahramanlar hakim kahramanl ar piyasasına.

Bilimden yana taraf olma iddasındaki medyatiklerin ise hali başka bir içler acısı durum , sabahtan akşama deprem , jeolojik, biyolojik felaket uyarıların ı , teorilerini halka anlatmakla , kendisini dinlemeyen yönetimle sorunu aşmak mümkün mü ?

Bizlerden ne istiyor kahraman bilim adamları anlamıyorum .

Bana ne anlatıyorsun tedbiri almakla görevli yönetimlere anlat, mücadele vermeden bilim nasıl kahraman olacak , ekranlarda bize anlatarak mı ?

Birde bunun üzerine halkı niye dinlemiyorsun , anlamıyorsun diye suçlamanın ne alemi var , mecburmuyuz jeolog , biology , farmakolog olmaya , ha sokaklara dökülelim istiyorsanız o zaman açık söyleyin , yazın , buyurun , yer saat neresi söyleyin düşelim arkanıza .….bok yedirmek yok ama….

Israrla kahraman olmak isteyen bir kitle var , bence artık o hale geldiler ki itibarsızlıktan ancak birbi rlerini döverlerse sağlam kahramanlık edinmiş olurlar.

Bin yıldır kimse dokunmamış sonunda kovulmak üzere olduklarını duyduklarından 15 dakika önce istifa edip ‘ onurlu davranış ‘ kahramanlarını ise artık kimse yutmuyor, hani 1.,2.,3. olamamış ama ‘sempati güzeli ‘ seçilmiş güzellik yarışmacıları gibiler , çok hemde çok komik uzun sürmüş bir oyunun kahramanları oldukları ise doğru .

Halka zihinsel mayhem, yani kargaşa yaşatıyorlar, ve bu kargaşadan ekmek yiyenler utanmadan şimdi uyarı yazılarına devam edip sanki iktidar yandaşı değillermiş gibi yapıyorlar aslında bir bakıma doğru yandaş değiller onlar hep bizzat iktidardılar şimdi her şeyi , Gülen ve AKP üzerine atıyorlar, tamam onlar bunu anlayamadılar kabahatlerin büyüğü bence kaldırmayacakları yükün altına girmeleri amma bu yavşaklar yine başımıza mı kalacak , yoo yeter artık yahu .

Bilhassa bu kargaşadan para kazanıp rüyalarında göremeyecekleri rahat, para üne kavuşanlar hala buralarda oturduklarına göre halkın aptal, affedici ‘fool’ olduğunu zannediyorlar , ya da nisyan ile malul olduklarını .

Hayırlısıyla Portekize hareket etselerde artık kendimiz için değil biraz da mazlum Portekiz için üzülsek .

Tırışkadan kahramanlar , yani :

Bedavadan kahramanlığa alışanların işi zorlaşınca aydınlıklar, muasır medeniyet ve Atatürk’ün gerçek devrimleri yeniden hayat bulur , saygıyla efendim

Tırışkadan kahramanlardan tespit edebildiklerimizi kayda geçtik elimizden gelen budur.