Ersoy Dede’den Metresler üzerinden İyi Müslüman olma dersleri Ve Gemi’nin Yeni Amirali Ahmet Hakan

KAYDA GEÇSİN Yandaş medyanın en tuhaf yanı kendilerine rakip gördükleri bir zamanların main stream medyasının aynı zamanda hayranı olmaları . Amiral...

KAYDA GEÇSİN

Yandaş medyanın en tuhaf yanı kendilerine rakip gördükleri bir zamanların main stream medyasının aynı zamanda hayranı olmaları .

Amiral Gemisini ele geçirdiler ama Özkök’ten sonra aralarından gemiyi yürütecek ‘amiral’ çıkamadı .

Elde ettiler ama hala ‘Hürriyet ‘ ulaşılmazları oldu , halbuki aralarında elbette değerli insanlar vardır ‘amiral’lik yapacak .

Çok acıklı bir durum , o gemiyi aldılar onların ama bir türlü demir alamıyor.

Çünkü olmak istedilerini bir türlü olamıyorlar ve her şeye İslami referans yakıştırmaya kendilerini zorunlu hissedince , gemi açılamıyor.

Hala olmak istedikleri ve olamadıkları meselesi sanki kapanmaz çok derin bir yara .

Hem eleştirmek hem eleştirdiğini olmak istemek çok zor bir ruh durumu olmalı .

Bu gidişle bir zamanlar Haliçte çürümeye terk edilen Osmanlı donanması gibi olacak koskoca medya derken Ahmet Hakan geminin başına geçti . Liyakatine diyecek söz yok ama Özkök Kördüğümünü çözmekte görevinin bir parçası zor kısım o .

Ahmet Hakan’nın iki tarafında aslında ortak noktalarını bilen olduğunu da kimse inkar edemez . Birbirlerini hep var etmişlerden söz ediyoruz , şimdi yer değiştirmek istiyorlar ama doluya koysam almaz boşa koysam dolmaz durumu .

Ortak noktalardan biri mesela her iki tarafın da hasseten medyalarında da metres müessesesine fevkalade itibar ediyor olmaları . Konunun derine inmek istemem, silicon ve aynı model burunlu kadınlara zaaflarını bir kenara

bırakalım .

Bu konuyla ilgili Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, sosyal medyada çok esaslı bir saptamasını , zarif bir dille paylaşmış “Hayat tarzı kutuplaşmasını anlamak Türkiye için çok kolay değildir. Muhafazakarlar eşine daima sadık İsmet Paşa'yı değil de metresleri olan Adanan Menderes'i, Fatin Rüştü Zorlu'yu savunmuşlardır. Rahmetli büyükbabam Adnan Menderes'in metresi olduğuna hiç inanmadı, iftira dedi”

Aslında olmayan bir kutuplaşmaya da işaret ediyor Sayın Barbarosoğlu , kutuplaşma değil tam aksi birleştikleri nokta kadın eşitliğine karşı maçolaşma .

Sen misin paylaşan , Ersoy Dede Sayın Barbarosoğlu’na kendince şöyle ayar veriyor : Ersoy Dede, “Keşke büyükbabanıza kulak verseydiniz. İyi bir müslüman olarak dedikodu yapmak yerine daha faydalı şeylere vakit ayırırdınız. Adamın metresi muhtemelen sadece karısını ilgilendiren bir konu olsa gerek. Bizi ilgilendiren kısımları için de Adnan Menderes’i rahmetle anıyoruz. Öyle…” diye yazıyor !

Metreslere itibar etme merakıyla ‘İyi Müslüman ‘ olmayı bitiştirmek nasıl bir iştir , Osmanlı özlemi derken dizilerde kırıp döküp lego gibi yeniden birleştirip acaip şekiller verdikleri tarihten sonra bir de bu çıktı başımıza .

Ersoy beyin metres müessesesine bakışı ise , eşi hanımefendiyi ilgilendirir elbette Çünkü Ersoy Dede ülkeyi yönetmiyor , en azından bildiğimiz kadarıyla , dolayısıyla ne yaparsa yapsın , fakat Rahmetli Menderes ülkeyi yönetiyordu ve evli kadınlarla eşlerinin bilgisi dahilinde ilişkiye girmesi elbette bizleri ilgilendirir eşleri ilgilendirmese de ! Çünkü yakışıksız bir durumdur .

Siyasal İslamın seksi , metresleri bu kadar referans alması ise inananların uçkurlarıyla bozmuş insanlar olduğu izlenimi vermesi ise çok acıklı ve şık değil .

Sayın Barbarosoğlu’nun dedesi ise bu durumu savunmuyor , Menderes ile ilgili duruma inanmıyor , yakıştırmıyor , keşke Ersoy Dede Barbarosoğlu’nun örnek verdiği ‘Dede’ den örnek alsaydı , iyi olmaz mıydı , şahane bir Müslüman olabilir miydi , yeterli olur muydu bilemem ama iyi olurdu .

Menderes’in bir metresinin eşi İstanbul emniyet müdürü ve ilişkiyi biliyor , diğer metresin eşini yurtdışı göreve atadığı söyleniyor yani her iki metres evli ,eşleri resmi görevleri olan insanlar yani bu işler sadece Menderes’in eşi Berrin hanımefendiyi ilgilendirmiyor , Ersoy Dede çok genç duymadı ama daha fenası okumadı herhalde.

İyi Müslüman olmanın şartı Ersoy Dede’ye göre sadece eşleri ilgilendiren çok eşlilik ise bu Cumhuriyetin devlet protokolünde iyi durmaz .

Vatandaşları ikisi arasında tercih yapmaya zorlamak ise Ersoy Dede’nin işi ise rengini belli etmiş , buyrun Ersoy Bey size karışmak ne haddimize , Nihat Hatipoğluna ciddi bir rakip geliyor demektir .

Hürriyet’in başına aslan gibi çapkın , ama bekar , kadınların beğendiği Müslüman Mahallesinden ama laiklerin nezdinde itibarı olan Ahmet Hakan geldi , umarım başarılı olur .

Evliliğe gelince , esasen sorun olacaksa evlenmekte şart değildir , her yiğidin harcı da değildir, yürütmekte zordur , beceremeyen evlenmez , yürütemeyen ayrılır , ancak çok eşli AKP Müteahhitlerini , zenginlerini , nikahlı eşleri de ses etmiyor nasılsa , memnun edeceğiz diye ‘Metresler’i İyi Müslüman olmanın şartı yapacak değiliz , tasvip etmeyenleri gıybetle suçlamak ise hangi akla ,

imana sığar , sığmaz ama gazetelerin reklam meselesi bu yağlı müşterilerden .

Ersoy Dede iyi Müslüman mıdır değil midir bilemem , ama bir kadın yazara Müslümanlık dersi veren amatör bir maço gibi olmuş , ummazdım , bir zamanlar programlarını dünyadan harika müzik parçalarıyla kapatan bu genç adam nereden nereye , niçin geldi , böyle yapıyor hiç anlamadım . Bakalım Hürriyet’te yeri olacak mı !

New York, Palo Alto , İngiltere’de sokaklarda kahkahalar atarak yürüyen ‘Anamın başörtüsüne laf ettirmem ‘ diye basbar bağıranlardan Cüneyt Özdemir yer bulmuş diye haberler çıktı . İyi olmuş belki sinir gülme ve ukala tavrına köşe iyi gelir.

Saymaz olmazsa olmazdı , Kıvanç Tatlıtuğ bile onun yerini dolduramadı .

Tekerleğin icadından sonraki en büyük buluş sanki ‘metreslik’ gibi bir izlenim ise bizi ileri götürmez , esasen eşler veya ilk eşler olmasa metres veya 2. Eşlerin olması mümkün değil neden mi ,

Başarılı pek çok adam başarısını birinci eşine borçlu oluyor 2 hanımıda bu başarıya borçlu , aslında yazıldığı gibi karışık değil gayet basit ve net ilk eş sayesinde 2. bulunuyor .

1.sayesinde para götürülmese ikinciyi bok bulurlar.

Bakalım Hürriyet bunu yazabilecek bir gazete mi olacak , kadınlardan yana , kadınlar önemli hemde çok .

Saygıyla Kayda Geçsin , ülkemin bunu anlamayan bütün hödüklerine Allah Akıl Versin Efendim

Etiketler
Ahmet Hakan Müslüman