Montaj Sanayi Diziler, Külliye Güvenliği, Aferin Benim Kızıma

KAYDA GEÇSİN Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberinde Fox TV'de yayınlanan ‘'Mucize Doktor'' dizisi , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Danışmanı olan...

KAYDA GEÇSİN

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberinde Fox TV'de yayınlanan ‘'Mucize Doktor'' dizisi , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Danışmanı olan Bennur Karaburun tarafından ‘'Televizyon dizisi ‘Mucize Doktor' bizleri çok etkiledi ve otizmi tanıma konusunda bilgilendirdi” şeklinde değerlendirilmiş

Dizisi yapılmadan anlamıyorlarsa o konum için vahim bir durum , kendisi

danışılan , ve referansı Kore dizisinden alan bir danışman , vallahi bravo.

Otizm hakkında bilgi sahibi olması diziyi izlemeden olsaydı daha liyakatli olmaz mıydı , kırmak istemem kendisini ama bu soruyu sormadan da olmaz.

Dizilerden hele ABD dizilerinden geleceğe dair neler yapabileceklerini öğrenmek mümkün mü, evet ,çok büyük ciddiyetle takip edilmeleri gerek , Homeland, Tyrant, Designated Survivor gelecekte kendi halkına ve söz konusu yerlere , dünyaya neler öneriyor kısaca siyasi planlar nedir takipte çok fayda var , olur olmaz bu tür diziler ihtimaller üzerinden çok şey anlatıyor.

Eminim bu ülke için gözüne uyku girmeyenler vardır ve takip ediyorlardır .

Yönetim kadrolarını etkilediği anlaşılan ‘yerli’ diziler ise montaj sanayine döndü. Mucize Doktor bunlardan sadece biri .

Malum ‘montaj sanayi’ ağır sanayi olmayan ülkelerde kurulan bir düzenek . Ürünler yurtdışı üreticiden geliyor montaj sanayi yapıldığı yerde birleştiriliyor, artık bağımlılığın böylesi aşılır derken dizilerle hem de fikri manada zihinlere yönelik beteri geldi .

Üretici için çok karlı bir durum , ucuz iş gücü sendikasız çalışanlar, açılmak istenen pazara yakınlık , dağıtım kolaylığı filan gibi….

Lego yapmak gibi aslında ortada üretim kalibre , etkileme yok tam aksi başka kültür bizi etkiliyor ,hani montaj yapıp satsak bir derece, hayır burada kendi zihinlerimizi yıkıyoruz üstelik bir marifet yapmış gibi dolanıyorlar utanmadan .

İş gücü , sendikasızlaşma, telif hakları neden böyle sefil durumda üç beş kerameti kendinden menkul hödük elinde bilmem anlatabildim mi Canım Demet Başkan , Montaj Sanayi ve yan tesirleri iyi çalışılsın benim gözümün bebeği, madem bu işlere soyundun .

Siz de duyun milli hisleri kuvvetli mesela İyi Parti, MHP den çoktan vaz geçtik, ve AKP’li vatanseverler, CHP ise bu Montaj Sanayi dizilerle istediği planladığı ivmeyi oyu yakalayabilir mi , asla , ciddi mücadele etmesi gerekir bunlar Sayın Kılıçdaroğlu’nun daima hedeflediği dünyaya nitelikli ürünler satmanın engelidir.

Bunlara yerli yapım diye kredi vermek , saymak asla doğru değildir .

Kendi yerli işlerimizi yaratıcı zekaları öldürmek ötesi işkence ile öldürmektir.

Bu dizilere Türk Dizisi diyemezsiniz .

Öyle telifini ödedik ‘Kore Format’ı diyip geçilemez. ‘Kore Format’ı diyince ‘Haa oldu o zaman mı ‘ diyeceğiz , hadi be.

Bunlar Türkiye’de Kore hikayelerinden adaptasyon senaryolarla batılı teknolojiyle çekilen yabancı malzeme, yabancı eliyle yapılan dizilerdir.

Nitekim ‘montaj’ sanayi tarafından pek desteklenmektedir , reklamlara girmiyorum çok sıkıldım para konusundan ve işim amacım değil hiç olmadı .

Hepsi içiçe sarmal .

ABD ile Ortadoğu meseleleriyle ilgili her fikir ayrılığında aynı soru sorulur ya ‘Şimdi Ne olacak’ işte onun cevabını aylar, yıllar önce kendi dizilerde veriyorlar danışmanlar Kore dizilerinden etkileneceğine adamların yaptıkları dizileri takip etselerdi ihtimal hesaplarına katkıları olurdu hiç olmazsa .

Artık dizilerden , takiplerden sorumlu bir düzenek şart , sansür değil ama anlamak için , sağlam dil bilen kelimelerin anlamlarını bilmeyince anlam uyduran ya da kendini entelektüel , sanatkar olarak pazarlamış uyduruk arsız insanlarla olacak iş değil .

Bunlar her yere sızmış durumdalar .

En güvenli yer olması gereken Külliye’ye bile !

Külliye bu konuda manevi güvenlik açığı olan bir yer , düşünün halimizi.

Artık bir çocuk Cumhuriyet Bayramı yerine Cadılar Bayramı isteyebiliyorsa ‘Aferin Benim Kızıma’ mı diyeceğiz , pardon ?

Bu zihniyetin medyasının tek bir ferdi bile Külliye için tekin olamaz.

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim

necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Montaj