Üstünlükçüler ve Cumhuriyet Kutlamaları Ödemiş ve Nevşehir

KAYDA GEÇSİN Belediyelerin kültür etkinlikleri, festivaller kapsamında organize ettikleri konserlerde yer alan ve hatta ciddi geçim kaynağı bu olan...

KAYDA GEÇSİN

Belediyelerin kültür etkinlikleri, festivaller kapsamında organize ettikleri konserlerde yer alan ve hatta ciddi geçim kaynağı bu olan şarkıcılar belediye başkanlarının partilerine, duruşlarına bakmaksınız parayı bastırana gittikleri malum .

Belediyelerle sözde sanat ilişkisi öteden beri böyle ve dehşet verici bir hal aldı , ev , büfe sahibi , hayatında ilk defa belediye sayesinde ‘Kaldırım mühendisi’ olan var . Bu arada AVM konferansları ayrı bir kültürel etkinlik.

Adamların kadınların ve belediyelerin işi bu , lakin son zamanlarda AKP dönemi hiç bir mahrumiyeti olmayanların aniden ‘Atatürk’ü sevmeyeni sevmem’ diye kendilerini ortaya atmaları CHP Belediyelerinin etkinleşmesiyle başladı , demek daha önce sevmeyeni seviyorlardı !

Cumhuriyet kutlamalarında belediyelerin ücret ödeyerek getirttiği şöhretler konserleri İzmir Ödemiş Belediyesi yanında çok zayıf kaldı ,Ödemiş deldi geçti 2000 gencin sokakta birlikte zeybek oynaması duygulandırdı , coşturdu hepimizi.

Cumhuriyet birbirimiz için var olmamızın güvencesi.

Ödemiş gençleri bunu gösterdi.

Klasik törenlerin sonunda profesyonel halk oyunları gösterileri de başımızın tacı ama ,

Ödemiş halkın halk için oynadığı zeybekle Cumhuriyetimizin anlamını bir kere daha pekiştirdi.

Ödemiş’te hepimiz o sokaktaydık , var olun Ödemiş’liler, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş .

Ödemiş haydi eller havala mantığı ile halka el çırptıran , parayı verene giden ucuz piyasa şarkılarıyla eğlendirmek yerine gençleri dans eden hemde kendine ait adımlarıyla , bir Cumhuriyet’in olabileceğini gösterdi .

Birbirimiz için var olamazsak suskun, kutlamaları olmayan, gülmeyen insanlar olmaz mıyız , canımız sıkılır , sıkıl sıkıl sıkıl nereye kadar .

Nasılda hasretmişiz umut veren iyimser 4 kelimeye , aklımızı başımızdan alıverdi ve güzel sözlerin ötesini düşünmez olduk . İmamoğlu’nun koşulların getirdiği sırrı bu olmalı.

Ruhumuz, duygularımız, fikirlerimiz ortak kültürümüzün tacı cumhuriyet hemde güvencesidir.

Ödemiş işte bu farkı gördü .

Cumhuriyeti kutlamayı sorun eden yerler ise çok ayıp ettiler, konserlere meraklı belediyeler Cumhuriyet için resmi gecidi neden çok görürler acaba , dertleri nedir Cumhuriyetle açıkça anlatmalılar artık , sıkıya gelince mum edilip şamdana dikilmek gururlarına dokunmuyor mu , anlatın kardeşim nedir derdiniz .

Nevşehir olayına gelince : Güvenmemiz gereken pozisyonlarda olan görevliler umursamazlık, ihmalkarlık , veya kasten bize güven vermekten uzaklaştıklarında huzursuzlaşıyoruz, ve elbette cumhuriyet, yurttaşlık kötü etkileniyor , ne oluyoruz diyoruz.

Cumhuriyetin temel prensiplerine dönüş için büyük eylemler gerekmiyor, erdemli sıradan vatandaşların bir tanesinin bile iradesi yeter.

Bir iyi insan diğer iyilere örnek olur , ve kötüler dayanamaz , Machiavelli bile böyle uyarıyor !

Ödemiş işte dans etti, 2000 genç çok önemlidir, ünlülerin kendilerini ve parayı veren belediye başkanını kutsadıkları konserlerinden çok daha önemli, etkiliydiler.

Kendi parasını rüşvet olarak kabul eden aptallardan olduk yıllardır

partiler , siyasetçiler bunu anlatmadan işimiz zor.

Ödemiş dans ederek anlattı .

Şu an olan kriz, krizlerin hepimiz bir parçasıyız , öfke kontrolümüz mükemmel , çocuğuna 4.5 milyona oyuncak almakla övünen dangalak bile sabrımızı taşırmıyor,

Veya ünlülerin bitmeyen ayrıldı barıştı gündemleriyle çok şöhret olanın az şöhret olanları ayrılıklarla mütemmim cüz hale getirme hikayeleri

umurumuz değil .

Check ve balans sistemleri özellikle medyada buharlaşmış durumda olmasına rağmen , ve en önemlisi oyların %51 ini alsa bile % 100 çıkış yolu bulamıyan hükümetler kendilerine bağlı medya aptallarıyla ter ter tepinen çocuklar gibiler ve gezilerde nasıl eğlendiklerini , yazacak başka şey bulamadıklarından anlatırken biz bu densizlee rağmen sabırla bu günleri atlatmayı bekliyoruz.

Artık İktidar yani AKP ile empati artık imkansız hale geldi .

İnanılır gibi değil ama resmen ‘supremist’ yani üstünlükçü oldular, eğitim haklarından başörtüsü yüzünden mahrum edilmemeleri gerektiğini savunduğumuz kardeşlerimiz hele ne hale geldiler .

Sayın Cumhurbaşkanının Kalpten sözleriyle iktidara gelenler ne kalp , ne akıl, ne fikir dinler halde.

Ne şimdi, ne gelecek ne de geçmişi anlayabiliyorlar sadece kibar dille herşeye heves eder haldeler.

Tarih , geçmiş ;

Okuma , yazma aritmetikle , fen bilimleriyle birlikte müfredatta eşit ağırlıkta yer almadan anlaşılmaz .

Ve geçmiş anlaşılmadan meselenin ne olduğunu çözmüş seçmenler nasıl yetişecek , işte bu ciddi sorun .

Çoğunluğun azınlık durumunda kaldığı temsil edilemediği ve iktidarın hiç bir kolunda etkinliği olmayan , kimsenin umrunda olmayan partilerle zaman kaybetmenin , demokrasi oynamanın , siyaset çarkıfeleğini çevirmenin ise hiç bir faydası yok .

Aşacağız, bütün bunları aşacağız , Allah Büyük .

Ödemişte 2000 genç zeybek oynadı , o ne muhteşem görüntüydü !

Vali ile Belediye başkanı açık arabaya biniyor el sallayıp halkı selamlıyorlar , böyle mi kutlanır Cumhuriyet , İngiltere Kraliçesi ile Prens Philips gibi arabadan el sallıyorlar , tam bir Supremist felsefe çok sevimsiz.

Ödemiş halk ile halkı , Cumhuriyeti selamladı .

Seneye İnşaallah her vilayette dans etmeli gençler .

Cumhuriyet gençlerin kızlı erkekli sokaklarda dans ederek kutladığı bir bayram olmalı.

Çok yaşa Ödemiş çok yaşa Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş !

Çok Yaşa Cumhuriyet .

Saygıyla Kayda Geçtik

Etiketler
Nevşehir Ödemiş