Asıl Sorun Biziz

KAYDA GEÇSİN Ekonomiden, siyasete, sanata hep sorunu başkalarında, başka ülkelerde aramaktan başta siyasetçiler sonra halk hep beraber birlik ve...

KAYDA GEÇSİN

Ekonomiden, siyasete, sanata hep sorunu başkalarında, başka ülkelerde aramaktan başta siyasetçiler sonra halk hep beraber birlik ve beraberlik içinde yorgun düştük .

Bizde hiç mi kabahat yok ?

Kabahat çok ve asıl sorun biziz .

Dünyaya ayak uyduramıyoruz, kafamıza göre takılma , kavramları evrensel anlamlarından kopartmaya hatta kelimelerin anlamını kendimize göre değiştirmeye dayandı iş .

Sahi ‘ fool ‘ ne demek ? Amma tartıştılar ekranlarda , tam bir komedi .

Bunca ABD okulundan mezun bilgelerimiz bir türlü söyleyemediler asıl hangi anlamda kullanıldığını , haa birde çok korkağız .

Sahte bir zenginlik ürettik, maddi manevi , bu zenginlik halka değil ama ciddi bir sayıya , seçimlere demokrasi süsü veren .

Elde ettikleri konforu terk edemiyor bunların kanaat önderleri , zenginleri, sanatçıları, aydınları , profu murofu , hepsi tırnak içi , tırnak yetmez bunlara .

Değişemiyoruz .

Değişen sadece Nil Hanım , kadın iken erkek oldu ,Rüzgar Bey , şimdi

baba bile olacak !

Sorunlarımız bitmiyor.

Hem batıya kabahat buluyor hem sonra onlara öykünüyoruz , en kralından yabancı markalar bizde, çakması dahil vaz geçemez haldeyiz .

Milliliğimiz de bir alem , Kore’de 5 bin kayıbımız var , bir tanesinin öyküsü akıllarından , kalplerinden geçmedi de hatıralarına hürmeten , gürbüz , şişman bir Koreli Kızın filmi yapıldı , hangi milliyetçilik be.

Hem batıya benzeme arzusu sonra benzeyemeyince eziklikten dalga geçme küçüklüğü de bizde.

Amma onlardan iltifat gelince ‘bakın onlar tebrik ediyor beni , adam bunlar adam ,bizde öyle mi ‘ diye utanmadan övünüyorlar , güya kıskanılıyor pislik.

Senle para ilişkisi olmayan neyini tebrik etsin , ‘Don’t Be Stupid’ .

Batı olmak istediğimiz ve sanki bir türlü olamadığımız masal kahramanı sanki , tembelliğimize mi geliyor ne .

Sonra kendimize bir de bok atıyoruz , hani o berbat diziler vardır bizim oğlan yabancı , Hristiyan bir kızla evlenir kız Müslüman olur , kapanır kaynanası dahil herkese nasıl Müslüman olunur öğretir sonra tüpçüye kaçar , tüpçü benim ilavem.

Bunu ekranlarda izliyebiliyoruz yahu . Dahası bu hikayeye muhafazakar sermaye para yatırıyor, yazıklar olsun bunlar neyi muhafaza edebilir ki kafayı muhafaza edememişler.

İnsanları durup duruken ve kerametleri kendinden menkul iken putlaştırma da bizde :

‘Hocam ‘ aşağı ‘Hocam’ yukarı herkes hoca, talebe kalmadı memlekette ,

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u kimlerden aldı sorusuna ‘Hitler’den ’ diyen üniversiteli gençler var , ne diyeyim bu hitaptan utanması gerekenler utansın yetişmiş gurur duyulan öğrencileri yoksa ‘Hoca’ olmanın ne tadı var ?

Son yıllardan bir de ‘ Hocaların Hocası ‘ çıktı , ‘Hocalar’ bir halt , bu onları yetiştiren oluyor herhalde !

Ortada ne yetişen var , ne yetişenin evveli , zaten sevimsiz bir tamlama ‘Hocaların Hocası’ , Gülben ‘Kocaların Kocası’ diyor mu , bitti mi hepsini bir kalem geçiyor , hakkını verelim tek gerçek feminist Gülben’dir hemde hiç belli etmeden iddiasız , hepsi kocalarına bağımlı , önce para sonra dayak yiyen cinsten , ama Gülben asla .

Lafın ucunu kaçırmayalım.

Teşbihte hata olmazsa ;

Belediye başkanları ziraat mühendisleriyle çalışıp ilaçlamayı larva zamanı yapmazsa böcekler yiyip bitirir halkı , başımıza gelen budur .

Belediye başkanı Çöp Kamyonu sürerken, Belediye başkanı Nikah Kıyarken , biz ne Çöp kamyonu Şöförü, ne Nikah memuru seçtik , oyumuz kıymetliyse soracağız niye bu soytarılıklar , ve kime .

Ve Aykut Erdoğdu’nun çabalarını boşa çıkarmayacağız , Vergi veriyorsak onun da hesabını soracağız , Anti- emperyalist olacağız diye ABD düşmanı olmak sığlığına düşmeden anlatacağız kimiz, neyiz , bravo Aykut Bey inatla anlattı hemde Halk Tv’de !

Tele 1 ‘de Namık Bey’in programında da Cem Toker’in Merdan Yanardağ’dan ricası ; Nagehan ve ROK’a bakıp liberalizmi yanlış anlamayın oldu , haklıdır, kavramların içini değiştirmek bunlar yüzünden kolay olmamalı , zaten liberal olduklarını en son yutturacakları adam Merdan Bey !

Dünya bütün hızıyla dönerken , ve insan zekasının aslında altın çağında sağa sola kabahat bulmak yerine bazı temel hataları kendimizde aramak zamanı gelmedi mi ?

Biz hala kurumsal hataları temelinden değiştirmek düzeltmek yerine adam değiştiriyoruz , İBBŞT’ye yeni atama olmuş Suha Uygur gitmiş yerine başkası gelmiş bu kaçıncı atama , güzelim kendi geleneği olan tiyatro ilk DT’larından dramaturg kökenlilerin sanat yönetmeni olarak atanmalarıyla bu noktaya geldi, yazık.

Soğuk savaş kültürünün ne olduğunu bu büyük istiladan dünyanın nasıl kurtulmaya çalıştığını , def ettiğini anlamadan bu kurumlar düze çıkabilir mi, kimi getirirseniz getirin yine Haldun Şahane Züğürtleri ya sahneye koyacak veya oynayacaktır ,

Bırakın sanat yönetmenini , daha çook Belediye Başkanı Gelir, gider.

Mesele bu filmi de çekilen komedi oyununun bal gibi değişmeyen Soğuk Savaş Kültürünün parçası olmasıyla da sınırlı değil , bunun gibi daha neler var , mesele değişmeyen bu zihniyeti bu güzelim ülkenin artık taşıyamıyacağı .

Şimdi kaldık mı Putin ile başbaşa, sakın adamı birde bu oyunun galasına çağırmayın , korktuğum hep başıma geldi , yaparlar vallahi çünkü dünyadan haberleri yok .

Asıl Sorun Biziz. Saygıyla Kayda Geçirelim.