Sosyal medyanın gücü geleneksel medyayı yere serdi, korku büyük

KAYDA GEÇSİN Sosyal Medya’nın haber , bilgi dağıtımında tüketicinin tercihi olarak çoktan Geleneksel Medyanın yerini aldığını kabul etmek istemeyenler var...

KAYDA GEÇSİN

Sosyal Medya’nın haber , bilgi dağıtımında tüketicinin tercihi olarak çoktan Geleneksel Medyanın yerini aldığını kabul etmek istemeyenler var .

Özgür gazetecilik retoriği artık bu çağda hikaye, al sana özgürlük , ama patronları söğüşlemenin tadı damağında kalanlar kabul etmek istemeyebilirler.

Durumu anlayan , gören patronlar zaten bir bir camdan atlayıp kaçtı, kaçıyor.

Dolayısıyla Sosyal Medya artık kendi showunu yapanların yeri olmaktan çoktan çıktı :

Umre’de Yürüyüşe çıktım ,

İbiza’ da saçımla , Emirgan’da koşarak kıçımla oynadım ,

Sette 101 yaşında bastım pasta üfledim, tarzı resim paylaşımları ,

Dostları Oscar adayı ilan etti ,

Dünyanın 9.harikası benim ,

Eskimo’lara özel gösteri yaptı , ilk 5 sıra biletler 1000 Eskimo avrosuna kısa sürede tükendi tarzı tamamen gerek kendi gerek 3. Şahıs yalakaları ağzından kendi showuna dayalı haberlerle puan toplamak artık bayat , elbette figüran takipçiler olur , olur da ne olur , düzenek hala dağılmadıysa öööyle gider beni aşar görev mali denetim kuruluşlarının . Where does the money come from ?

Artık , haber ve bilgi Sosyal Medya’da. Geleneksel bu kadar güvenilmez hal alınca olacağı buydu , eş, dost, akraba boku çıktı .

Sosyal Medyanın popülaritesi birazda bu yüzden yıllardır artmakta ve artmaya devam ediyor . Kimse akraba değil !

Peki sonuç nedir ?

Tüketicinin olduğu her yerde ticaret vardır.

Sosyal Medya Stratejisi geliştirmek yerine hala kendi showunu yapanlarla çıkarlarını devam ettirmeye çalışan düzenek , sığ ve palavradan başarı hikayeleriyle çoktan tıkandı , para da tatlı geldi ve ilişkilerde düğüm ‘bir orta bir sade bana müsaade’ de diyemiyorlar , sanki büyük işler yapmışlar gibi birbirlerine gaz verip hala dolanıyorlar. Where does the money come from ?

Bunlar yüzünden ülkenin zararı büyük , artık buna son vermek ve olabildiğince verdikleri zararı geri almak gerekir.

Kendi doğruları, kendi haber sınırları, kendi starları, kendi sanatı , kendi palavralarıyla , dünyaya açılan Sosyal Medya’da yerlerini almaya çalıştılar

Ise de Geleneksel Medyanın iflas eden düsturu ile olamıyacağını göremediler böyle de sığ, cahil demiyelim kendilerinden , destek gruplarından eminlerdi.

Çöpe atılacak çok paraları var demek , bu beni ilgilendirmiyor ama ülke güvenliğine iz düşümleri çok ilgilendiriyor ,

Ortadoğu’nun komşularımızın ve bizim içinde olduğumuz sorunlardan sanki habersiz, kaygılardan azade bizim aramızdan çıkmış ama şimdi buradan kazandıklarıyla, kendi toplumuna pislik bir düzenek tarafından semirtildikten sonra turist olmuş haldeler.

Gitmiyorlarda , buradaki rahatı nerede bulacaklar . Utanmadan diz boyu hamaset yapıyorlar .

Rezaletlerini örtecek büyüklükte hamaset örtüsü dokunmadı daha .

Tabak gibi ortadalar, işbirlikçileriyle birlikte hemde , nerede ? Geleneksel Medyada !

Buna ‘Self disclosure’ denir ve Sosyal Medyanın gözünden kaçmadığı için en büyük korkuları Sosyal Medya ve gerçekler.

Şimdi bu düzeneğin ön planda kullanılan kuklalarının itiraflarını , iç dökmelerini , kavuklu pişekar tadında çıkartıldıkları programlarda danışıklı dövüş sorularla kendileri hakkında manipüle etmek istenen masumiyet , sanat milliyetçilik palavralarını ama asıl maskenin ardında yüzlerindeki endişe ve korkuyu izliyoruz .

Çok zararları oldu , sanata, bilgiye, değerli insanlara, zamana, bilime, şu güzelim ülkeye, Cumhuriyete , özgürlüklere, kaliteli demokrasiye .

Bakmayın atıp tuttuklarına bunların yasaklara katkıları büyüktür , dünyada yasak koyan ilk Anonim şirket bunlar sayesindedir, sahi rating ölçümleri neden gösterilmiyor , madem ‘yasak ’ yıllardır niye gösterildi ?

İhanetin en acı yanı sevgi , güveni istismardır , halkı aldattılar , ruhumuzu kararttılar, Allah bu verdikleri acıyı ve kalbimizin derinliklerine saldıkları bu sisli günleri unutturmasın, ülkemize medya yoluyla yapılanların hesabını sormaya mecburuz , devletimiz isterse ibretlik dersi verir , bu gücü vardır.

Para, ün , araba, penthouse, yalı için değer miydi , hançerlediler ve o müthiş şiirdeki gibi ellerinizdeki bizim kanımıza bakıp ‘yoksa kesildi mi ellerin’ dememizi mi bekliyorlar , asla dememeliyiz ülkemiz için yoksa geldik gidiyoruz..

Her işi Sosyal Medya’ya bırakmamak lazım.

Sosyal Medyanın gücü geleneksel Medya’yı yere sermiştir , ABD başkanı twitterla idare ediyor düşünün .

Düşünmek Kayda Geçsin, Elimizden gelen düşünmektir.

Saygıyla efendim necefugurlu@gmail.com