Biri Bizi Arabize Etmek İster Öbürü Duygu Haritamızı Çıkartır Nevzat ve Müfit Beyler Qui Vadis?

KAYDA GEÇSİN Her şeyin ‘doğal’ı modası var , ‘Doğal Bal’ ‘Doğal Kahvaltı’ ‘Doğal Pekmez’ , ‘Doğal Çocuk’ filan böyle gidiyor . Bu gün size bir nevi...

KAYDA GEÇSİN

Her şeyin ‘doğal’ı modası var , ‘Doğal Bal’ ‘Doğal Kahvaltı’ ‘Doğal Pekmez’ , ‘Doğal Çocuk’ filan böyle gidiyor .

Bu gün size bir nevi hayranlıkla izlediğim iki ‘Doğal İnsanımız’dan bahsetmek istiyorum.

Bizleri kendilerine göre değiştirmek isteyenlerin başında bu iki gündem kralı geliyor . Olduğumuz gibi halimizi pek uygun bulmuyorlar. Doğal halimizi beğenmemek onların doğal hali.

Müfid bey ile Nevzad Beyler bizlerin doğal muhalifi .

Yaşıtlarına göre son derece sevimli ve yaramazlar , rahat durmayan çocuklar gibiler.

Çok hareketli , ele avuca sığmayan haşarı mı haşarı ağızlarından gündem damlayan yanları var .

Nevzat Bey önce gezide üstüne gaz sıkılanların gazdan hoşlandıklarını ifade etmişti .

Nevzat Bey’e göre meydanlara çıkanlar ‘ Gazımı verin , sıkın üstüme ‘ diyen gazperest

homodeuslar , kendisi malum üniversite rektörü boşa sallayacak hali yok ciddiye almak durumunda olmasak niye yazalım zaten .

Nevzat Bey’in sözlerinin Prof Şengör’ün bok yemek işkence sayılmaz sözlerinden eksiği yok fazlası var !

Bizlerin de milletçe akademisyenlerden yana şansı müthiş , bu doğal bir durum mu takdirinize bırakıyorum .

Nevzat Bey’in gaz ve Celal beyin bok yeme yorumları , hep aynı TV kanalından neşet etti , ne tesadüf değil mi !

Bilim programlarına merak saran bu doğal kanalın bilimadamı seçkileri muhteşem , Cansu’yu , Pelin’i niye kaçırdılar diye düşünüyordum , eh onların bilimsel faaliyetleri bu kadar derin değildi , hafif kaldılar.

Nevzat bey birde televizyonlarda didaktik ve sinir skeçlerle , doğal soğukluklarla dolu bir programa başladı , her biri derslerle bezenmiş o küçük oyunlara , oyunbazlara muzur gülüşleriyle kalplerde yeniden yerini alırken , zaten ondan başka gülen yok , geçenlerde dayanamadı twitter da bombayı patlattı ve gündeme oturdu .

Bu sefer cennet mekan olsun Neslican Tay’ın ‘seküler dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmeyeceğini ‘ tweetledi.

Bu keramete perende attıran sözlerden hiç bir şey anlamadık .

Niye söyledi eminim bir mazereti vardır , benim naçizane kanaatim anlaşılmaz olmayı seven bir adam , karizması burada , anlaşılmayan Nevzat .

Ne demek istediği Yeni Şafak yazarı bir bey dışında kimse tarafından anlaşılamadı zaten .

Ama asıl bomba sonraki tweeti Nevzat Bey’in , ve hayret kimsenin ilgisini çekmedi oysa çok önemli bir tweet : ‘ Oxforda bağlı St.Benets enstitüsü ile güzel bir başlangıç yaptık ‘ haberini veriyor .

St.Benedict tariki ile kardeşçe bir başlangıç sonucunda topunu Müslüman mı yapacaksınız bize sürpriz diye söylemiyor musunuz yoksa ,,malum bu enstitü daimi bir Bedenictine vakfı , laiklik çalışmaları , incelemeleri için kurulmuş , manastır keşişler yerine araştırmacılar var , ne oluyor biraz çıtlatın

yahu ! Bizim Diyanet var mı, hoş onlar iyice televizyoncu oldular başka işleri gözleri görmüyor !

Malum ‘Saint Benedict of Nursia ‘ Batı Monastisiz’ min kurucusu , ancak Nevzat Bey neye başlıyorlarsa bu konuda endişelerim yok değil , ortak görüşmelerin , işbirliğinin konuları ,politik pisikoliji , Türkiye Bağımlılık Risk Profili ve ruh sağlığı haritası , "Türkiye Duygu Haritası ve Politik Yansımaları" başlıklı bir sunum yapılmış . Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Merkezinin son bir yılda yaptığı araştırmalardan bahsetmiş .

Bu işbirliği , başlangıcın sonunda onları Müslüman yapayım derken sizler papaz olmayında , biz sonra sizsiz ne yaparız .

Aman ha , Nevzat bey ekşisözlükten okuduğuma göre siz besmelesiz beyin haritasına bakmıyormuşsunuz , bu arada ‘Beyin haritası’ sözcükleri çok moralimi düzeltti demek hala haritası çıkacak beyinlerimiz var Allaha Şükür , aman beyinleri imara açmayın kamu yararına öylece kalksınlar biz konuya dönelim , St. Benets ile çalışırken ne olur ne olmaz inşallah devamlı Kafirun suresini okumayı ihmal etmezsiniz , sakın sakata gelmeyin. İngilizlerle şaka olmaz.

Nevzat Bey bombayı patlatır , Müfit Bey durur mu ?

Yeniçağ’da okuduğuma göre AKP'ye yakınlığıyla bilinen eski Yeni Şafak yazarı Müfid Yüksel ki Rahmetli Mekanı cennet olsun Metin Yüksel ve mürted mürted ABD’de oturan (ailesi tarafından böyle ilan edildi , yoksa benim ne haddime bu kelimeyi kullanmak tövbe ) açık ara bu toprakların en zeki en esprili ve bilgili Müslümanı Edip Yüksel’in de kardeşi oluyor.

Müfid Bey yerinde duramıyor haşarı mı haşarı ODTÜ’lü bir sosyolog . ODTÜ’lülerin malum ‘orantısız zeka’ meselesi vardır , Müfit Bey de ise orantısız insicam , sosyal medyada atış sorunu var gibi , değişik bir çok renkliliği temisl ediyor , mozaiğimizin sanki düştü düşecek bir parçası , derhal tamir ve yerine yapıştırmak gerekiyor , kaybolursa orijinalini bulamayız sonra .Kimselere benzemiyor.

Daha önce Andımız'ı da 'Bölücülük' olarak nitelendiren Müfid Yüksel, "Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız " ifadesiyle büyük tepki toplanınca tweeti silmek zorunda kalmış.

‘Biz’ ile kasıt kimler açıklamamış. Demek bizi Arabize etmek isteyen ‘El Biz’ diye bir hayır kuruluşu mu var anlamadım . Silmiş.

Böylece Müfid Yüksel, kişisel sosyal medya hesabından "Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız. Büyükşehirlere Arap mahalleleri kuracağız" projesinide herhalde askıya almış oldu .

Nereden çıktı bu Arap Mahalleleri , aramızda kaynamış gidiyorlar yoksa Arapları gettolara toplayıp sonra kamyonlara doldurup meçhule mi yollayacaklar anlaşılmıyor , hani Bıyıklı amca yapmıştı katiyen olmaz , bize uzak böyle boktan şeyler.

Yok bizi Arabize edecekse , bu nasıl olacak , biraz açmalı bu konuyu ,

Mesela ; kızlarımız Prenses Haya gibi St. Hilda Oxford’ a mı gidecek , at binecek , Kraliçenin önünde reverans yapıp , kocaman şapkalar takıp sonra 30 çocuklu şeyhin 6. Karısı olup çocuk yapıp daha sonra Almanya üzerinden İngiltereye kaçıp Kensington’da dünya dedikodu gündemine mi oturacak , ne luzum var Müfid Bey böyle şeylere heves etmeye .

Yoksa Emire el Tawil gibi mi , oda galiba 1. Eşini boşayıp 2. Eşiyle evlenmişmiş…

Kral Fahd’ın gizli eşi Janan Harb’e ne diyelim , kadın İngiliz vatandaşı ve kralın oğlundan 20 milyon pound 2 ev aldı tazminat olarak , ama 12 yıl uğraşmış , İngiliz mahkemeleri kadının lehine karar verince bu para onlar için ne ki haftalık çamaşır yıkatma parası demiş. Bu hikayeler bitmez.

Müfit Bey sen Arab uzmanı olarak bize anlat şu işleri bu adamlar ne yapıyorlar yahu , karılarıyla ayrı , kizlarıyla ayrı , ilişkileri facia , peki taşlanan kadınlar hangileri , garibanlar mı aralarında prensesler de var .

Ama asıl soru Müfid Bey’in bizleri neden Arap yapmak istediği , bizi Arabize etmek nesi ,

sahi niye bizi Araplara benzetmek istiyorsun , benzetme arzunu anlayabilirim , bizleri bir güzel benzetmek istiyor olabilirsin , Müteaahhid Cengiz Bey’de de böyle bir arzu tezahür etmişti ama sen madem bizi benzeteceksin ,neden benzetecek bula bula Arap’ları seçtin ?

Çiçeklere, Okyanuslara, rüzgara, göğe , şiirlere öykülere benzetebilirken illa Araplara benzetmek istiyorsun , çok sinir ettin beni.

Neden huzursuzsun bizim biz olmamızdan , öyle ise niye yoruluyorsun bizi değiştirmeye , bizden Arap olmaz sen git Arabistanda yaşa çok seviyorsan , daha kolay değil mi bizi değiştirene kadar kendin mekan değiştirirsin.

Bizi neden Arabize etmek istiyorsun , yoksa beter olalım diye mi, aşkolsun böyle düşünüyorsan bize de yazık Arap’lara da.

Ben seni Lapon yapmayı hayal etmiyorum , olduğun gibi kabul ediyorum bu diz boyu saçmalıklarınla çünkü Lapon olsanda sen değişmeyeceksin , bu sefer bizleri Araplaştırmak isteyen Lapon olacaksın !

Neden Müfid Bey neden , sen ki ODTÜ’nün orantısız zekasından çıkmışsın yakışıyor mu bizi benzetmeye çalışmak, ne yaptık ki sana ?

Biri Duygu haritamızı anlatır , bize sormadan , öbürü Arabize etmek ister amma çekiştirdiniz yahu .

Bizi olduğumuz gibi sevin , sağa sola oramızın buramızın haritasını vermeyin , Arabize filan da etmeyin , çok mu zor yahu . Sonra bu paraları siz nereden buluyorsunuz Diyanet bütçesinden mi, sanmam.

Senelerdir biz ikinizi de olduğunuz gibi sevdik, kızdık ama sevdik değiştirmeye de

Kalkmadık , istediğiniz gibi konuşuyorsunuz . Fakat bizde insanız o çizdiğiniz duygu haritamızda tepe atma noktası çıkmıyor galiba , ama vardır , yalanım varsa Arap olayım.

Quo Vadis Beyler ?

Nevzat ve Müfid Beylere ve Susan Medyamıza Saygıyla Kayda Geçsin Efendim .

Not :

necefugurlu@gmail.com