Utanmayan şerefsizdir

Utançtan ne hale getirildiği ortada zavallılara döndük . Utancın her çeşidini yaşıyoruz . Yıllarca gelişen olaylardan bihaber zengin olmakla meşgul...

Utançtan ne hale getirildiği ortada zavallılara döndük .

Utancın her çeşidini yaşıyoruz .

Yıllarca gelişen olaylardan bihaber zengin olmakla meşgul gazeteciyim diye gezinenler gerçek gazetecilerden utansın .

‘Biz kiramızı zor veren namuslu insanlarız..’

‘Evim yokuşta’

‘Zor geçiniyoruz eşim işsiz televizyona dönmeli …’

‘Biz odun kömür satıyorduk sonra kimin karşısına otursam yalakalık yaparak gazeteci oldum …’ diyenler …

Servetinizden utanın!

Kabataş ve benzeri yalanlarınızın kazançlarından utanın !

Bu paraları gazetecilik yaparak kazanmadınız.

‘Bir hukukçu olarak ‘ gurur duyuyormuş çalışmalardan , sen değil miydin hamile kadınlara sokağa çıkma yasağı koyan adamı savunan , utan yahu utan .

Son depremden sonra 29 okula çocuklar giremiyor , okullardan bazıları önceki depremden sonra yapılmış !

Okullara adlarını verdiğiniz adamlardan utanın .

Medya yeni yapılanmada kendine yer kapma telaşında olmayacak mutabakatlarla kıçı kurtarmaya çalışanlarla dolu , farklı fikir ama birlikmiş , yapmayın yahu akılları sıra dayanışıyorlar .

Aşiretler düğünlerde barışır ya , bunlarda iftaharla düğünde biraraya gelmeyi modern zaman gazeteciliği sanıyorlar , utansınlar.

Reality show sunucusu gibi mikrofon konuğu olmaya hevesli retorik çalışmış siyasilerde bunların karşısına geçmeye son vermedikleri için kendilerinden utansınlar.

Bu berbat insanları sırtlamaya hazır iyiler görüyorum , bir iyi yanında bir berbat herif program sürükleyenler var , vaz geçin bu sevdadan kardeşler bunları aklamak beyhudedir aklarken kendinizi boklamayın bunları utanmaya davet edin.

Çocukların ellerinden mandolinleri alan eğitim sisteminde ayağa kalkılmalıydı mandolin çalan çocuğa teneke sesli detone şarkıcıları alkışlattıramazsınız , yemezler , halbuki utanmazlara düğün şarkıcılarına alkış tutan seçmen lazım. Çocukları mandolinsiz bırakanlara susanlar utansın .

Süt kadar önemli Mandolin Devrimi İstanbul’a yakışır .

Kışkırtıcı şiirlerle olmayan , olanın içine ettikleri solun ağıtlarını döndürmekle kandırdıklarını zannedenler utansın .

Prag’a atanan sefir ağzı kulakta Venedikte tatil yapıyor instagramda , Prag’a Hitler bile kıyamadı siz nasıl kıydınız utanın be !

Bir televizyon başağası da sevdiği bir polisiye yazarının atanmasını önerdi , dış ilişkilerden de anlıyor ! Bunlar kamu yayıncılığı sorumluluğu dışında herşeyden anlıyorlar , bir taneside İktidar sayesinde çok eğleniyormuş , sen kamu yayıncılığı yapıyorsun kötü giden işler karşısında ohh çekmek eğlenmek ne demek , işlerini ciddiye almayanlar utansın .

Zor durumda ekonominin bankaları hiç bir işi tutmayan starlara reklam yaptırıyorsa , Zombiler Hatice Sultan eşliğinde aydınlıklara yürüdüklerini anlatıyorlarsa reklamlarda aydınlıklardan utanın .

El becerisi ile sanatın farkını halk tv’de Yusuf Bilge anlatıyor , değerli ressamın söylediği tek bir cümleyi yıllarca bin ukala, jüri olma meraklısı , seçici kurulcu , belediye kültür eklemsileri söyleyemediler , adam çatır çatır söyledi Allah ömür versin daha da söylesin .

Kartpostala bakıp resim yapan Evren değil o resimleri alanlarlar utansın . Zenginimize de Maaşalllah !

AKP’li bir prof , bir başka kamu yayıncılığı özürlü nasipsizin karşısında ‘insan işini seviyor mu ‘ düşünmeliymiş buyurdu

Sen yıllardır tv’lerdesin , söylediklerinden memnun musun , program arkadaşlarının zırvalarına , söylediklerine susmaktan, orta yol bulacağım diye ıkınmaktan , palavra dinlemekten çok mu memnunsun ? Utan yahu şu lafı söylerken.

Serbest piyasa ekonomisi , liberalizm’i devletsizlik, bayraksızlık hukuksuzluk zannedenler kabak tadı verdi , gitgide saldırganlaştılar , bunların karşısında çok önemli bir hukukçumuzu yem etmeye kalkanlar utansın . Bu kaçıncı be , ama demir leblebi çıktı adam diş kıran cinsten .

Hangi liberalizm , hangi serbest piyasa ekonomisi ,

Nerede serbest piyasa ekonomisinin büyük erdemi rekabet , bak eloğlu uzayda koloni kuruyor (Elon Musk) Nasa hoşumuza gitti demek zorunda kaldı , bizde ne halde müteşebbis, hani eşlerine Numara veren battı diyorlar , ata binip rulo kağıtları masadan yere atıyordu , yazarı , yönetmeni utanın biraz.

Siz Mazhar Fuad Özkan’a her ay değişik ürün reklamına devam edin , hızlarına ürün yetişmiyor ama işsizlik dizi boyu üretim neyse , utanın .

Yeniden başlamak için , utanma duygusunu geri getirmemiz lazım .

Utanmazlıklarla baş etmenin yolu gururu bırakıp utanmaktır .

Utanç ve suç kavramları uygar bir toplum için elzem duygular , gelişim onlarsız olmaz utanma duygusunu yitirmiş ya da maufiyet kazanmışlarla olmaz,

gerçek değerlerimizle harekete geçip potansiyalimizi ortaya koymak zorundayız .

Kemal Bey son konuşmasında çok az siyasetçinin yapabileceği bir cesaretle seçmene nelere oy verdiğini anlattı halk davukluğuna tenezzül etmedi.

Çok değerli bir uyarıydı , minnettarım .

Bu konuşmanın üstüne utanmayan şerefsizdir diye geçti içimden .

Utanmayan şerefsizler Kayda Geçsin efendim Saygıyla