Dizilere tayinler başladı ve bir aktörün ölümü

KAYDA GEÇSİN İkide bir ekran şöhretleri ile ilgili haberlerde ‘Yeni dizisi belli oldu’ sözlerini okudukça sanki bu dizi şahsiyetleri öğretmen filanmışlar...

KAYDA GEÇSİN

İkide bir ekran şöhretleri ile ilgili haberlerde ‘Yeni dizisi belli oldu’ sözlerini okudukça sanki bu dizi şahsiyetleri öğretmen filanmışlar da yeni yerlerine atamaları yapılıyor gibi geliyor bana , Maaşallah bu tayinlerde hiç sorun yok ve oyunculuk kavramı artık evinde ölü bulunduktan sonra hakkında bir süre övgüler söylemekten ibaret halini aldı .

Oyunculuk mesleği ile ilgili hassasiyet mesleği koruma kaygısı yok çünkü , aktörlük antrenörlerle hazırlanan büyük para hattında tuhaf bir iş olurken yavaş yavaş yok olmakta .

Bu da yetmiyormuş gibi iş öyle bir noktaya geldi ki över gibi yapıp eskide kalan değerleri küçültmekten çekinmeyen , sağdan soldan duyduklarını , ki aile içinde kalması gereken kulis konuşmalarıdır çoğu , utanmadan kitap yapan düşüncesizler bile var .

Değerleri heder etmekte üstümüze yoktur ve sıradışı sanatkarları yerle bir etmek on para etmezlere yaptırılır ve on para etmez sıkıntısı hiç yoktur, çokturlar.

Dramatik soprano yetiştiren aktörlüğü , yönetmenliği sıradışı bir adamı sadece basit bir kumarbaz , tokatçı olarak hatırlatmak ,olağanüstü yeteneğinden bahsetmemek için öküz , ahlaksız ve kıskanç ve en önemlisi yeteneksiz olmak lazım böylesi bile var.

Oyuncular yorumlarıyla anılırsa luzumsuz yüceltmelere veya yermelere yer zaten kalmaz , ve ihtiyaçlarıda yoktur .

Ve aktörlerin saygınlıklarını Filantropik çalışmalarla elde edeceğini vehmedenler biraz oyunculuğa kafa yormayı hiç akıllarından geçirmiyorlar çünkü böyle bir talep yok , bunlarda da zaten yetenek yok .

Sanatçı illa iyilik yapmak, tekerlekli sandalye dağıtmak, Darülacezede iftar vermek gibi politikacıların sıkça baş vurduğu showlar yerine bunlar için bireylerin sadakasına ihtiyaç duymayan bir toplum yaratmak için çalışsalar daha iyi değil mi , neticede Zarrap’da pek hayırseverdi böbürlene böbürlene hemde , pardon şarkı sözü de yazıyordu .

Ülkesinin barışı , çıkarları için ödül kabul etme hali ise hele ödül yerli ise gülünç bir mazeret , tam aksi herşeyi göze alıp ödülü reddeden sanatkarlar dünya tarihinde az da olsa vardır ama böylesi bir mazeretle cebe ödül indirmek , insanları aptal yerine koymak hiç duyulmamıştı , bunu da becerdik.

Önce ödüle bakacağız kim veriyor ödül mü diye sonra alana bakacağız adam mı diye ve unutmayacağız.

Başarıya tahammülü olmayan bir toplumdan ilerleme beklemek ,

hele sanat dünyasında başkalarınının önünü keserek iğdiş ederek yerini sağlamlaştırdıklarını zannedenlerle , rakiplerinin kontrolünü elde tutanlarla hiç bir yere gidemeyiz , gidemedik zaten sanatı sanatçıyı binalara ,sokaklara verilen adları yaşatmaz .

Gerçek şu ki , sanatçı meydan okuyandır , kaliteli demokrasinin önünde ne varsa ona meydan okur , cesaret ister.

Tayland’ da Emrah 78. Kata çıkıp cam zeminde yatıp bacaklarını havada açıp zarif bir poz vermiş , bizdeki büyük cesaret bu herhalde, TRT’den yeni dizisi yakında belli olur. Dizi olmadı reklam ayarlanır.

Süleyman Turan bizim mahallenin çocuğuydu , Mizaç Kasabı cennet mekan sevgili Hasan Güldal ki sadece mahallemizin kasabı değil tanıdığım ilk entelektüeldi ,zannederim Eğin’liydi , onun dükkanın müdavimlerindendi , çok küçüktüm ve hep dinlerdim .

Yapayanlız ölümü kendi tercihimiydi bilmiyorum , yaşamı, Kore Savaşı, devamında oyuncu , yazar, çizer yönetmen olarak hep var .

Uzaktan , çok kalabalık pek çok işi yaptığı bir hayat gibi görünüyor ve bunca kalabalıkta yanlız bir ölüm kendi tercihi miydi acaba .

Oynadığı filimlerin sayısı dudak uçuklatıyor .

Soğuk Savaş müsibetinin en büyük istilası dünyanın kültür alanına hegemonyasıdır , öldürmez süründürür cinstentir, kimin ne olacağına karar vericiler bu matrix’in içindekilerdir , bu konuyu yazmaya devam etmeye çalışacağız .

Velhasıl Kadıköy’lü , Haydarpaşa Liseli ,Nato askeri, yazar, çizer, yönetmen , aktör Süleyman Turan evinde yanlız başına başka bir dünyaya kanatlandı , başta eşi, kızı, yakınlarının başı sağ olsun.

Yanlız olmak değil , yanlış insanlarla olmak insanı yanlız yapar derler, Süleyman Bey nasıl bir yanlızlık yaşadı bilmiyorum , mutlu muydu onu da bilmiyorum , Ölüm belki de birşeyleri yeniden düşünmek için çok güzel bir yerde tekrar düşünme fırsatı onu da bilmiyorum , Cennet mekan olsun.