Niteliksiz yandaşlık siyasetin hastalığı

KAYDA GEÇSİN Ülkemizde başkanlık sistemini tartışa dursunlar , ‘Niteliksiz Yandaşlık Sistemi ‘ ni ABD’li merit ve spoil sistemi ile karıştırmanın da alemi...

KAYDA GEÇSİN

Ülkemizde başkanlık sistemini tartışa dursunlar ,

‘Niteliksiz Yandaşlık Sistemi ‘ ni ABD’li merit ve spoil sistemi ile karıştırmanın da alemi yok .

Önemli olan başkanların yanında , başkan tarafından seçilmişlerin hepsinin işlerinde üstün yetenekleri olan insanlar olması .

ABD’ de aldıkları kararlar bizim lehimizde olsun olmasın , hoşumuza gitsin gitmesin zekalarını kabul etmek ve karşılarına kendi önerdiğimiz dahilerimizi koymak zorundayız ki daha iyi bir dünya inşaası için lazım olduğumuzu görebilsinler bize ihtiyaç duysunlar .

Oturduğu yerden atanlar çok biliyormuş gibi yapanlarla olmaz .

Bizim işimiz maalesef vasat altılarla uğraşıp didişirken vakit kaybetmek oldu .

Bu vasat altı iltimaslıların birbirlerini destekledikleri , babaladıkları dar bir çevre oluşturdukları yetmiyormuş gibi bunlara akıl almaz yatırım ve destekler verilirken bu desteğin en sakat , zararlı kısmı vasat üstü olanların türlü bahanelerle yasaklanmaları , dışarıda bırakılmaları ve karşılarına daima dar çevreden öncekilere rahmet okutturacak beterlerinin çıkartılması , insanları geçtim günah bu ülkeye yahu .

Bu dar çevre kotası sadece AKP’li yandaşlardan filan ibaret de değildir.

AKP çevresine yakın ve heder edilmiş çok değerli insanlara haksızlık etmek istemem, bu çember anafora dönüp her kesimden değerleri yuttu , kucaklamak ve en iyileri seçmek yerine.

Bu ahvalde batıya celallenip içeride türbünleri harekete geçirmek için yurt dışında hasret çeken Türklere konser verip bu konserlerdeki performansla dünyaya kafa tutmak hakikaten zavallılık .

Bu buluşmaları ‘Türkün Türkten başka dostu yok ‘ günlerine çevirmek , bayrak sallayıp , sallatıp sonra bindiği takside şöförlere Türkiye propogandası yapmak ve bunu övüne övüne anlatanlarla yol katedemiyeceğimiz çok açık .

Onlar kötü,biz iyi , New York pis bizim İstanbul Temiz,

havalanımız çok daha büyük , orada bir tek park var biz zaten parkta oturuyoruz her yer park tarzı ‘ kabaramazsın kel fatma annen güzel sen çirkin ‘ meydan okumaları ne zavallılıktır yahu .

Trump’ı dürüstçe eleştirmek yerine sitcom karakterine benzeterek alay eden bizim aptal popçuyu aferine boğmanın ne alemi var Allah Aşkına . Sitcom’u da alay zannediyor zavallı tutcak yeri olmayan kulpsuz cehalet .

Birde bilirkişiler bunlar, aman aman, Amerika’lıların düşüncelerini de aktarıyorlar.

Güzelliklere teşekkür etmek varken bu basitliklerle neden uğraşır devlet ve taltif eder .

‘Bana hayatımı ödünç veren Rabbim , birde minetle dolu bir kalp ödünç ver. ‘ diyen Shakespeare’den daha iyi söz söyleyememiş zavallıların meydan okuması ise ayrı facia .

Niteliksiz Yandaşlar her partiyi, ama eklemlendikleri her partiyi yedikleri gibi Ak partiyi de güve gibi yerken delik deşik ettiler. . Niteliksiz Yandaşları Kayda Geçelim saygıyla efendim necefugurlu@gmail.com