Artık çok utandırıyorlar

KAYDA GEÇSİN Gerçeklerin hamasi nutuklara ihtiyacı yok hepsi ortada , gören gözler görüyor , gören ama görmezden gelen gözlere ise yazıklar olsun...

KAYDA GEÇSİN

Gerçeklerin hamasi nutuklara ihtiyacı yok hepsi ortada , gören gözler görüyor , gören ama görmezden gelen gözlere ise yazıklar olsun .

Kimilerinin söyleyecekleri dinlensin istiyorlar medyada , ama nafile .

Bunlar Boğaz sırtlarında değil sanki başka ülkede oturuyorlar.

Yoksulluk iyi insanları bozmaz ama zenginliğin entelektüel geçinen insanları bile rezil hale getirdiğini görüyoruz maalesef demek ki sorun yoksulluk değil bunların havadan zenginliği.

İkide birde dile pelesenk olan ‘Kabul edilemez’ sözcükleri de çok sık kullanılıyor ama durum tam tersi ne kadar ‘Kabul edilemez’ varsa kabul görmüş vaziyette , zaman öyle bir zaman .

İnsanın kendini küçük düşürmekten zevk alması mesela kabul edilemez , ama ekranlarda pekala kabul ediliyor .

Yaranacağım diye batı medeniyeti yamyamlık yaptı dedi bir AKP bilgesi,

Japonlar dünya savaşında esir Amerika’lıları yediler be bunun doğusu batısı var mı , Bush düşen uçağından paraşütle denize atladığı için kurtuldu diğer 4 arkadaşı sahile yakın atlayıp esir düşünce olanlar oluyor , uzun süre ailelerden durum saklanıyor , yeni açıklandı .

Yıllar sonra Baba Bush 1990’larda Japonya ziyaretinde rahatsızlanıp Japon Başbakan’ın kafasına kusan ilk ABD Başkanı oluyor ! Midesi rahatsızlanmış adamın yoksa kabul edilebilir bir durum mu ? Hangisi diye sorduğunuzu duyar gibiyim . Japonya mesela Doğu’da , hani çok önemli değil o hayali çizgi ya …

Doğrudur batının bilhassa kolonilerinden gelenleri Ota Benga misali ‘pigmeye bakın ‘ dercesine hayvanat bahçesinde hayvanlarla birlikte teşhir ettiği (New York) , ama sonunda itiraz edenler kazandı ve Ota onu insan olarak kabul eden bir ailenin yanında kalmaya başlar, ne var ki ona gösterilen ilgi saygı çözüm olamaz , sonu hazindir intihar eder.

Hotento Venüs’ü diye takdim teşhir edilen Sarah Baartman’a olanlar daha da acıklıdır, büyük kalçaları yüzünden sapık showlarda kullanıldı 26 yaşında öldüğünde ölüm nedeni alkol mü uyuşturucu mu bilemediler, hatta utanmadan ölü vücüdu bile teşhir edildi , ve Mandela onu ölümünden yıllar sonra Afrika’ya getirip vatanına törenle defnetti , iade-i itibar .

Ancak Batı bırakın kolonilerinde yaptıklarını kendi insanlarına işkenceler uygulayan bağnaz dincilerin en manyağı , dini mahkemeleri yöneten Torquemada ‘nın işkencelerinden , engizisyon’ dan insan hakları beyannamesine gelebildi , bundan haberi yok herhalde arkadaşımın , Kadıköy’de yaşasaydı olurdu Selami Başkan yıllar önce her Kadıköylü’nün evine bu küçük kitapçığı bedava dağıtarak soktu , Allah Razı olsun .

Yazmaktan okumaya vakit bulamıyor herhalde , eh batı tü kaka doğu çok iyidir işin kolay yolu , kaşını da kaldırırsın ee hadi uygula Cengiz Han’ın ‘Yassa’ sını , Kubilay’da olur kamu malı hırsızlarını sar halıya üstünden atlıları geçir, yok o kadar da Doğu’lu değiller !

Bir başka atehe yakın arkadaş da yine milliyetçiliğe sığınmış ‘Batı’ ya laf atıyor, efendim biz elektrik kesintilerinde yağma yapmazmışız , vay vay vay , Kaz Dağları gündüz gözüyle maaşallah yolunmuş tavuğa döndü bu bakımdan doğru söylüyor .

Bu lafları söyleyenlerin hürmet itibar gördüğü bir medya bizi utandırıyor.

Allahtan kimsenin iplediği yok , iktidar gücü dışında , bunlar yüzsüz olabilir ama ülkeyi idare eden güç bunlar yüzünden acınası hale gelmemeli , kim olurlarsa olsunlar.

Bunlarla mı birlik olacağız , pardon ? Başlıyorlar ‘Lazı Kürdü, Gürcüsü..’ diye kaç etnisite 47 diyen var , 42 diyen, 37 de el sıkan ee say o zaman hepsini yok en fazla 5, 6 sonra kesiliyorlar ! Kesilir tabii böyle saya saya ve kimilerini yok saya mı bölünme önlenir , çok sıkıldık artık .

Bunlar birde halka sıkıntı müjdeleyip ‘aşarız’ diyorlar , halk namına nöbet tutmalar hangi sıfatla ise, ABD düşmanlığı ama sürekli Lincoln Atasözlerine kadar ABD referansları kullanmalar , vallahi bıktık bunların ne dost ne düşman hele bizim namımıza bir bok olacak halleri yok .

Kedi siyahmış beyazmış fak etmez, yeter ki ülke için fare yakalasın bunlar kedi olalı tek bir fare yakalayamadılar ve hala yalaka kadrosundan devam .

Liderler kendilerinden başkalarının başarıları için çalışan insanlardır başarısızlar için değil .

Unutulmamalı ki toplumlar durmadan yenilenirken çocuklaşırlar , ve çocuklar herşeyi hatırlarlar , hatta olmuş olsun olmasın , sanırım korktukları bu . Çok mu zor ekranlardan bunları almak , moral bozmak, kızdırmak, öfkelendirmek ve bir ulusu utandırmaksa maksat başka tabii o zaman rahatsız etmeyelim devam .

Bunları Kayda Geçtik ,Saygıyla Efendim