Bedel ödeyen namuslular olduğu sürece

KAYDA GEÇSİN Acı gerçek medya ünlüleri rüşvetmiş, kara paraymış, adalet sisteminde neler oluyormuş, işsizlik ,iflaslar, eğitimin çöküşü , kadınların...

KAYDA GEÇSİN

Acı gerçek medya ünlüleri rüşvetmiş, kara paraymış, adalet sisteminde neler oluyormuş, işsizlik ,iflaslar, eğitimin çöküşü , kadınların katledilmesi , doğu akdenizde olanlar filan gibi toplumsal sorunlarla ilgilenmiyorlar ama iktidarla iyi ilişkiler ilgi alanları .

Ve hatta muhalefetin iktidar olma olasılığını hisssettikleri an muhalefetle de ilgilenmeye başlıyorlar , yani siyasetle ilgileri bu bağlamda var .

Ne yazık ki son zamanlarda siyasetçilerin bazılarında da bu medya rüzgarına kapılmış bir hal var , mikrofon bulunca konuşmak, sahnelere çıkmak gibi medya ünlülerini şekilleyen aynı menajerlerle çalışıyor gibiler , imaj fikrin tasviridir bir politikacının fikrinin tasviri ile televizyon ya da medya yıldızının imajı birbirini tutuyorsa vay halimize !

Yakında bu yalaş bulaşlık beraberinde büyük soruları mutlaka getirecektir .

Elbette memleket meseleleri umurunda olan ve fikirlerini söyleyenler tek tük olsa da var. Açık sözlü olalım büyük paralar kazanan azınlık ona para kazandıran bu ülkenin sorunlarından uzak başka bir ülkede yaşar gibi bu vurdumduymazlıklarıyla çok sevimsiz olduklarında attıkları ‘vatansever’ twitleri ile yaşamları çok çelişiyor .

Onlar halktan , halk onlardan çoktan kopmuş amma velakin halka reklamlarda hep varlar .

Ekranlarda artık hiç bir şey ‘şok..şok..şok.’ diye de anons edilemiyor

Çünkü transparan pabuç giymiş, hamileymiş, nikah ertelenmiş, sette doğum günü kutlanmış, ‘bomba’ gibi diziyle dönüyormuş , gece kulübü çıkışında zommuş, en yakın arkadaşının sevgilisiyle görülmüş haberleri de kimseyi şok etmiyor . Öykülerimiz tükenmedi ama cesur , farkında yürekler tükendi .

Oysa dünya artık göründüklerinden ibaret olmayan ne varsa açık edildiği bir döneme girdi .

Dramalarda bu görevi yerine getiriyor bazı şeyleri açıkça anlatamıyorsa devletler dizilerle hazırlıyorlar halkı . İnsanlık bazı şeyleri bilmeye hazırlanıyor , uzay dizileri , filimlerine bu gözle bakın sonrada dönün bizim nerede olduğumuzu tartın !

Medyayı iyileştirecek ayağa kaldıracak eski formül yani tutmuşu , şöhreti almakla artık olmuyor , yeni düşünce, fikir lazım .

Yeni açılan bazı kanallar da berbat durumdalar .

Yüzleri değiştirmek, gençleştirmekle olmuyor… dünyadan haberleri yok dolgu yapmanın bile bir adabı vardır onu bile yapamayan bir cehalet , geçenlerde tartışmaya bir genç avukat hanımı davet etmişlerdi , hangi akla hizmet ise pullu payetli gece kıyafeti giymişti ,ekrana çıkınca süslenmek lazım diye mi düşündü bilemem , bakalım bize hangi şarkıyı söyleyecek diye bekledik , ne konuştuğu hukuktan hayır geldi ne de beklentiyi karşıladı .

Hele spor kanallarına mahalle kızı ağızlı sunucular hiç yakışmıyor.

Şu sıralar herkes medya sahibi , ama bir tanede şöyle fark yaratan yok , bu da ayrı konu !

Sputnik olayı ise aynı anda hem 4 yıldır çalıştığın kanalda işine devam edip , hem de kendi özel mecranda iş yapmanın pek parlak fikir olmadığının örneği ,

Mahir Boztepe telif haklarının hiçe sayıldığı bir ülkede kime ne anlatacaksın, ve yine okuduklarımız doğruysa siyasetçilerin PR’ını yapmak gazetecilerin yan veya esas işi olunca işler iyice karışıyor.

Sonuçta işsizlik oranlarının çok ciddi boyutlarda olduğu bir ülkede bir yerden çıkıp başkasında iş bulabilen ve hiç işsiz kalmayanların yasını tutmak için bu dayanışmanın sağlam bir nedeni olması lazım, ağıt yakanların yakında kokusu çıkar diyeceğim kokarcaya döndüler yıllardır bir halt olduğu yok .

Velhasız tuhaf bir ülke olduk , namuslu olmanın bedeli var, ve ne yazık ki bu bedeli ödemeden olunmuyor .

Halbuki bedel ödeyen namuslular olmamalı , medya yeniden yapılanırken namuslu olan ve bedeli neyse ödemek zorunda kalanların kıymetini bilmeden ayağa zor kalkar.

Garip ama gerçek bu , eskisi batmış ve yenisi eskisini aratır hale gelmekte medyanın kimseye faydası yok ve artık utandırıyor .

Bedel ödeyenler namuslular olduğu sürece bu iş düzelmez.

Etiketler
Lula