Gazi Koşusu'nu Başta 3 kadın ve Cumhuriyet kazandı!

KAYDA GEÇSİN At yarışlarında 93. Gazi Koşusu'nu Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı 'The Last Romance' adlı safkan...

KAYDA GEÇSİN

At yarışlarında 93. Gazi Koşusu'nu Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı 'The Last Romance' adlı safkan, 2.27.73'lük derecesiyle kazandı.
Bu zaferin en büyük payı şüphesiz jokey Ahmet Çelik’in .

Ahmet Çelik ‘Yüreği erkeklerden daha büyük olan dişi bir safkanla yarışı kazandım . Bu duygu anlatılmaz’ diyen bir adam , çok yaşasın .

Baştan söyleyeyim , genlerimde midir bilmem At benim için saygı duyulacak bir hayvandır, etini yiyemem, yük taşıtıldığını gördüğümde içim sızlar , Atlar bizim milli mücadelemizin logistiğini sağlayan , ve eski inancımızda bizleri sonsuzluğa sırtlarında yolcu eden kutsal hayvanlardır.

Ama attan anlarmısın deseniz, hiç anlamam ,

ama eşşekten çok iyi anlarım bu da sosyolojik bir gerçek , kader beni eşşeklerle yaşaya yaşaya eşşek uzmanı yaptı .

Şimdi konumuz eşekler değil bunca senenin sonunda bizi heyecanlandıran bu zafer için ciddi çalışmalar yürüten Ekürinin sahibi Arif Kurtel’e yarattığı bu heyecan için teşekkür borçluyuz.

Ama bence en büyük başarı 3 dişinin ,

Önce koşan kısrak , sonra kafasında ascot özentisi saçma sapan saksı şapka olmadan kendi olarak kupayı gururla alan Melis Kurtel Emin ve Kurtel Harası Veteriner hekimi Yasemin Aksoy .

Üç dişi kazandı , 2’si insan 1’I at .

Kadınların haklarının çiğnendiği, Cumhuriyetimize yakışmayan türlü mezalime uğradıkları , moralimizi perişan eden şiddet, istismar olaylarının arasından 3 kadın bu yarış sonucuyla onları eşidi gören , değer veren erkeklerle birlikte göz yaşartan bir sonuç elde ettiler.

Harayı, atın sahibini , aileyi , jokey’i , Veteriner Yasemin Aksoy ve mesai arkadaşları kimlerse kucaklamak isterdim bize yaşattıkları için .

Ama kutlanacak bir de Yasemin Aksoy’un mezun olduğu kurum İstanbul Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümü var , Üniversiteler , okullar mezunlarının başarılarıyla ile efsane olurlar, başkaca yolu yoktur , gazete ilanlarıyla değil.

Ve Cumhuriyet onlarla ayaktadır ,

Gazi koşusunun galiplerinin 3 kadın olması Atatürk’ümüzün Ruhunu şad etmeyecekte başka ne edecek , bütün dünya kadın haklarıyla uğraşırken bakın şu bizim kızların , ‘The Last Romance’ ‘ Melis Kurtel Emin’ ve ‘Yasemin Aksoy’un yaptığına , insan sevinince fena ağlarmış .

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim

necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Gazi Koşusu