Neye, Kime Tepki Göstereceğiz

KAYDA GEÇSİN Millet neye tepki vereceğini şaşırdı , tepki yetiştiremiyor . Saf yanımız vardır , beyana inanırız da , dolduruşa gelip öyle sokaklara dökülmeyiz...

KAYDA GEÇSİN

Millet neye tepki vereceğini şaşırdı , tepki yetiştiremiyor .

Saf yanımız vardır , beyana inanırız da , dolduruşa gelip öyle sokaklara dökülmeyiz , açıkçası zannedildiği kadar salak değilizdir, sabır taşı çatlar biz çatlamayız , yutar gibi yapar yutmayız , tükürürüz.

‘Ay şekerim çok tepkisiz bir toplum’ suçlaması yapanlar hayatlarını bizim bu sabrımıza borçludurlar.

Ve kuzey komşumuz Moskova semalarında görünen mavi ayı izlerken ve Atlantik ötesi müttefikimizin Başkanı ortadoğuda savaş suçu işlemiş asker mahkumları affederken bunun disiplinsizliğe yol açacağı uyarısını yapan generaller kıyamet koparırken biz neye tepki vereceğiz ?

Bunlardan hangisine tepki gösterelim ?

Meryem Cannes’da belki önü açılır diye tuvaletinin etek kısmını şeffaf yapmış ,

Bizimkiler altı açık geziyor kızcağız diye üzülürler şimdi , muhtemelen alt bezi , mesane pedi , külodu reklamı çevirtirler , bence hiiiç tepki vermeyelim kıçı açık gezsin .

Nagehan Alçı’ya mı tepki vereceğiz yoksa Ukrayna’da görülen yatalak eşi ROK’a mı , ben bir aileye 2 tepki çok , tepki ziyanı olur birini seçin derim .

Üretim yapmayan fabrikanın reklamı yapılıyorsa tepki vermek lazım mı yoksa başka şey mi bilemiyorum işi Tüsiad’a bırakalım onlar tepki versin .

Kalabalık gördü mi sahneye çıkıp saatlerce saçmalayanlara izleyci tepki göstersin biz niye yorulacağız , oradaysak yuhalarız.

Gazeteci gördü mü öpüşmeye başlayan ‘ aşıklar ‘ ,

Her soruyu kendine çevirip kendinden bahseden hıyarlar,

Yazılarında kendini meth eden yazarlar ,

Sürekli siyasetçilere nasihat veren doğuştan ülke yöneticisi olup siyasetçi olmak yerine gazetecilik , akademisyenlik yaparken kendilerine akıl verecek siyasi kukla arayanlar ,

Devamlı her gece bir ekranda bıktırana kadar kardeşlik mesajları verip millete ikide bir ‘ hadi öpüşün ‘ tarzı bayram değil seyran değil birbirimizi neden öpeceğiz zorlamaları yapan güya barışcı sevimsizler …

İktidar ve muhalefeti yanyana gördüğü her resmi bunu dünyaya mesaj olarak algılayan dünyanın bu resimden haberi bile olmayacağını olsa da umuru olmadığını anlayamayan söz sahipleri …

Bunlara tepki göstermek naçizane kanaatim çok yanlış , çünkü bunlara tepki göstermek ömürlerini uzatıyor , dikkat edin cevap bile vermeden yola devam ediyorlar ! Onun için yorulmayın derim .

Ve gelelim ;

‘Fetöcüler, ‘Fetöcü olma ihtimali olanlar, Fetöcü olma ihtimali olanları ihbar eden eski Fetöcüler , Fetöcü olmakla itham edilmekten korkan Fetöcü olmayanlar , Keyfi yerinde gayet güzel kimsenin bulaşmadığı bir zamanlar Fetöcü olup tornistan edenler , birde Fetöcü görünmeyip Fetöcüler tarafından zengin edilenler ki bence bunlar ikiye ayrılıyor bile bile yapılanlarla Fetöcülere fena kazık atanlar ,yolanlar … ve bunlardan azade tamamen ülkesine , insanlığa katkıda bulunmak için halisane duygularla yola çıkmış ve şimdi başlarına gelene şaşkın olanlar , bütün bunları toplayınca geriye kaç kişi kalıyor zaten çözmek zor , kime ne tepkisi gösterilecek ?

Ekranlarda sürekli Harp akademilerinde ders verdiğiyle böbürlenenler , hangi akademi tam anlaşılmıyor ve sanki ordu arkalarında gibi bir pozdalar ama zaten tepkinin muhatabı biz olmamalıyız koskoca ordu dururken , onlarda ne desin hocam ders verdin tamamda kapa çeneni diyecek halleri yok .

Ve her gün bir kadının dövüldüğü , sövüldüğü öldürüldüğü , 1 ila 2 yaş gurubu çocukların her gün başı boş bırakıldığı için oynarken kaybolduğu bir ülkede sen sus sus , bir oyuncu ve bir şarkıcı sevgili kafayı bulmuşlar dövüşünce ayaklara kalk , yahu bu meyhane kavgasından beter katiyen tepki vermeye değmez , ayılınca barışırlar .

Bazen sessizlik en büyük tepkidir, sessizlik kendimize güvenin ta kendisidir .

Çok konuşan tweet atan edepsizlerden çıkar kendine güvenemeyenler, onlara tepki dahi vermeden hak edenlere destek vererek bu işlerin içinden çıkarız .

Çok vakit kaybettik bunlara laf yetiştiriken , biz laf yetiştirelim diye varlar ve bizi öfkelendirerek kazanıyorlar .

Bütün Numaraları Budur

Kayda Geçsin efendim , Saygıyla