Dilsiz ve Çok Konuşan Şeytanlar

KAYDA GEÇSİN Çok tuhaf bir azınlık tarafından oraya buraya çekiştiriliyoruz diye yaza yaza kaçıncı yaz geldi ! Bunu yabancı istihbaratların oyunu...

KAYDA GEÇSİN

Çok tuhaf bir azınlık tarafından oraya buraya çekiştiriliyoruz diye yaza yaza kaçıncı yaz geldi !

Bunu yabancı istihbaratların oyunu olarak görenler tamamen haksız olmasalarda yıkanan beyinler % 100 yerli !

Ve şimdi o güzelim beyinler ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ demeyi pek sevdi .

Bir zamanlar ‘Beyaz Türk’ sözleri olmadan cümle kurulmazdı .

Ahh o bizim en güzel sloganımızdı , ezilen , itilip dürtülenlerin .

Biz ‘Zenciymişik’ mahsuscuktan onlar ‘Beyaz Türk’ işin komiği bu sloganda dar çevrenin bir marifetiydi , uyduruk bir baş kaldırı , isyan , romantizm , hatta kimileri için fikir özgürlüğü bağlamında çok tutuldu .

Artık unutuldu , çoktan tedavülden kalktı . Zenciler Beyaz oldular !

Şimdi ise Sayın Kılıçdaroğlu’nun da sıkça tekrar ettiği ‘ konuşmayan dilsiz şeytan’dır sözleri var , ve bu sözler malum 1986 Nobel Barış Ödül’ lü Elie Wiesel’in sözleridir .

Auschwich Temerküz Kampından sağ kurtulmayı başarmış , A- 7713 numaralı Auschwich mahkumu Prof. , Elie Wiesel , activist, 50’yi aşkın kitabın yazarı Romanya’dan ailesi ile birlikte toplama kampına götürülmüş ,aileden kurtulanlar da var ölenlerde , o korkunç deneyimde susanları ondan daha iyi kim bilebilir ki ? Cennet mekan olsun .

Elie Wiesel’in ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Sözlerinin devamı da şöyle gelir :
‘Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.
Fakat, itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.’

İşte asıl bu satırlar çok önemli.

Ne var ki , bizim sorunumuz konuşmayan dilsiz şeytanlardan ibaret değil , bir de sabahtan akşama abuk sabuk konuşan şeytanlar var , her konuşan da melek değil yani .

Ve öyle laflar ediyorlar ki insan susanı acaba daha mı iyi diye geçiriyor içinden.

Bir de dilsiz şeytanın konuşturduğu şeytanlar en fenaları .

Dahası çıkarları gereği susmuş susmuş , şimdi konuşur gibi yapan şeytanları ne yapacağız , veya herkesten fazla car car konuşanı ama ne diyeceğini bilemeyenini , yahu hangisiyle uğraşacağız ? Neyse , Her Şey Güzel Olacak .

Böylesi baskın , taşkın , ukala, kabiliyetsiz , ortalama zekası 80 -90 civarı kutsanmışlar bize düştü yahu .

Olsun Her Şey Güzel Olacak , oğlum böyle diyor .

Kafayı sıyırmış konuşma maratonunda bir azınlık ekranlarda birbirleriyle yarış halinde amip gibi çoğalıyorlar.

Olsun Her Şey Güzel Olacak , oğlum öyle diyor .

Afrika’da bile görülmedi böylesi azınlık neticede Apartheid, siyahilere yönelik uygulanan beyaz milliyetçiliğine verilen bir sistemin adı , buradakilerin ise ne bok olduğu belli bile değil .

Bunların ırkı para . Ama biliyoruz ki Her Şey Güzel Olacak ! Gelinim de öyle diyor , karı koca ağız birliği yapmışlar .

Ortada siyah yok , dertli olan ‘Beyaz’ ve kendi içinden ‘ Beyaz Türk ‘ adı takılan ve bana kalırsa kendilerini önemsetmek , diğer beyazları ürkütmek için dar çevrenin icat ettikleri bir deyiş , yine kendi aralarında bir düzenleme bu zırvayla kaç senedir idare ediyoruz .

Sabır , Her Şey Güzel Olacak , oğlum ısrarlı sabah akşam telefon açıp tekrar ediyor , o kapatıyor gelinim devam ediyor .

Olsun Her Şey Güzel Olacak .

Bu vatan senindi benimdi diye koca adamlar , kadınlar vatanı çekiştire çekiştire kimin elinde kalırsa parçası benden çamaşır ipine çevirdiler.

Artık vatan sevgisini anasına duyduğu sevgiye tercih ettiğini söyleyen üstün zekalar bile çıktı .

Ne alakası var , anana sevgi niye vatan sevgisiyle çelişsin annen vatan haini değilse tabi , tosbiş .

Bir şeyi severken öbürünü boklamadan edemeyen seçme saksılarda bizde.

Önemli değil , her şey güzel olacak .

Elbette ekranlarda her saniyenin hakkını veren değerli insanlarda var , Merdan Yanardağ , açık net bilgilendirici bir gazeteci , yanında onun ciddiyetini biraz kırmak için olsa gerek sakalı yüzünden memleketi ayağa kaldıran Emre Kongar çilek rengi ceketiyle Merdan Bey’e laf bırakırsa tabii.

Ve Can Ataklı en zor olanı yapıyor , çok uzun bir programa izleyiciye az geldi dedirtecek kadar zeki bir muhalefet yapıyor .

Muhalefetimiz ise kazandığı seçimi terk edip yenisine razı ve destek için ‘ Her Şey çok güzel olacak ‘ diye bağıran bir çocuğun arkasına sıraya dizdi muhalifleri bağırttıyor . Olsun , Her Şey Güzel Olacak .

Desen kabahat , demesen daha büyük kabahat .

Milleti bir masal arkasından Çirkin Böcekten kelebeğe dönüşmeyi bekler hale getirdiler.

Ben artık bu kadar sık seçimler, PR kampanyalarından servet elde eden , anketçi, banketçi, PR’cı lardan medet ummaya başladım demokrasi getirmeleri için , her gece bir kanaldalar zaten .

Tamam güzel şeyler olmuyor değil , mesela yazar Beşir Ayvazoğlu geçenlerde Ramazan münasabetiyle herhalde yemek kültürü faslından Güllaç tarif etti , araya bademler, fıstıklar filan döşedi , herhalde yemek programı yapacak , edebi iddiası olan bir yazarın bir nevi televizyonların jandarması olarak ifade edilen RTÜk üyesi olmasından çok daha mantıklı , eh Nusret’e bir rakip şart Beşir Bey’den iyi ‘Literary Chef ‘ bulunur mu .

Yepyeni bir kanalda programlarına devam eden Cengiz Semercioğlu ve Seren Serengil’in programında ise Cengiz Semercioğlu Seren Serengil’e Stelyo Pipis’in annesinin selamını söyledi , Seren kendisiyle tanışmazmış ama selamı aldı bu nasıl güzel bir davranıştır , tanımadığından selam almak vermek böyle barışçıl magazin hepsine örnek olsun . Her Şey Güzel Oluyor bile .

Canım Fener Bahçe ise 10. Sıraya düştü , Ramazanda ekranda karşımda Acun , Cem Yılmaz ve Başkan Ali Koç.

Keşkül’ü fukara yani “Yoksul çanağı” na para topladılar. Mevlevi tarikatında, el açmak (dilenmek) yasaklandığından, Mevlevi dervişleri sunulan niyazı (Nezîr-Hediye), Hak’tan bilerek kabul ederlermiş . Yolculuk sırasında aldıkları bu niyazları gittikleri yere yardım olarak götürürlermiş .

İnsan üzülüyor tabii Fener Bahçenin şu haline ama Her Şey Çok Güzel Olacak , oğlum da söylüyor . Lakin Fenerbahçe ne olacak ?

Her Şey Güzel Olacak , ama nasıl olacak .

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim necefugurlu@gmail.com