Şanslı İnsanların, Şanslı Şehirleri …

Şanslı İnsanların , Şanslı Şehirleri … İsmail Saymaz, Gürkan Hacir, Nagehan Alçı, Atilla Taş, Levent Üzümcü Diğerleri Ve saganigiler …… KAYDA GEÇSİN Siyaset...

Şanslı İnsanların , Şanslı Şehirleri …

İsmail Saymaz, Gürkan Hacir, Nagehan Alçı, Atilla Taş, Levent Üzümcü

Diğerleri Ve saganigiler ……

KAYDA GEÇSİN

Siyaset kaypak zeminlerde geçici anlaşmaların ta kendisidir.

Uzlaşmacılığı , kaypaklığına mani değildir. Kabul etsek iyi olur.

Rahmetli Demirel’in en dürüst söylemidir ‘Dün dündür,Bu gün bu gündür. ‘ Kastı tam da buydu .

Gazeteciliğin temel prensibi ise net , dürüst haberciliktir , yani aslında siyaset ile birbirlerinin zıttıdırlar.

Bunu da bilirsek kendilerini gazeteci diye yutturanlara yutulmayız .

Gazeteci namı altında siyaset ve uzantısı hale gelen sözde sanat , reklam girdabına bulaşanlarla gerçek gazetecileri ayırmamak çok ayıp , haksızlık olur.

Ciddi toplumsal bir protesto yürüyüşüne sponsor ayakkabı bulan kazmadan gazeteci diye bahsetmek Rahmetli Uğur Mumcu’nun hatırasına saygısızlık olmaz mı , Tövbe.

Bu tipler insanların üzerine gaz sıkılsın çakmak reklamı alır . Hiç şaşırmıyalım .

Bunlar esasen teşhircidirler , gazeteci değil . Bu yüzden dikkate edin hep kendilerinden bahsederler, anası danası, çocuğu , kaynanası , kayınpederi bitmez . Toplum , acıları ne umurları , dolayısıyla ihtiyaçları olan okuyucu değil bunları gözetlemekten hoşlanan röntgencilerdir. Yani bunlara okuyucu değil manyak lazım .

Yenilerden bunlar gibi olmak isteyenler var , heves işte Ya aptal ya hainler . Her ihtimal bir diğerinden bok . İddialı bir kanalda yer bulabilmeleri ise asıl sorun .

Aydınlar , gazeteciler , bilimadamları, sanatçıların siyaset pazarlıklarında taraf ve uzlaşmacı olmak zorunlulukları ise hiç yoktur.

Son günlerde siyasilere nasihatlarıyla Milli ittifak mimarlarından izlenimi veren ve hemen her gece bir CHP’li ile telefonla görüştüğünü yazan Bir İçim Su hanım , Yani Nagehan Alçı birlik ve beraberliğimiz için CHP’den aday olursa şaşırmayalım !

Aydınlar, gazeteciler, sanatçılar , bilimadamlarının sürekli baş kaldıran isyancılar olmaları beklenmez ama siyasetin kaypak ve geçici mutabakatlarının döner kapısında sıkışıp para kazanmak için dönüp duruyorlarsa gazetecilik iddialarında ısrarları kimseyi ikna etmiyor.

Bir ideolojinin parçası olmak, siyasi bir görüşe hizmet etmek ile bu ittifaklar farklı şeyler , aman karıştırmıyalım ayıp olur. Huzurumuz kaçmasın .

Haftalardır listeler yayınlanıyor ‘Cumhur’ ittifakının parçası olan ünlüler , ‘Millet’ ittifakının tarafı olan ünlüler kimler diye.

Her iki listedeki muhteremler maaşallah çoğunluk ‘sanatlarını’ artık ne ise icrada en ufak yasak yememiş tuzu kuru arkadaşlar.

Yani varlıkları vanaların başındakileri asla rahatsız etmemiş, Levent Üzümcü hariç , başına gelenler inanılır gibi değil.

Atilla Taş ‘da öyle . Başına gelenler inanılmaz .

İktidar veya muhalafet kadrosundan işleri tıkırında olanlar kendi aralarında ikiye ayrılmışlar , aslında ayrı gayrıları yok ya , sadece bir grup ‘Nazım’ dan, öbür grup Necip Fazıl’dan arada şiirler koyuyorlar instagramlarına . Fark bundan ibaret , olan şairlere oldu .

Bunların sosyal medyada , özellerine dair ne koysalar ‘ çok takdir edildi’ , ‘çok beğenildi ‘ diye başlarında nöbet bekleyen övgücüleri var , Allah ömür versin hepsine ama övgücüler parayla tutulmuş ıskatçı gibiler müşteri olmuş mevta bunlar hala övünüyor , dövünüyor .

Güya muhalif kanatta olanlar arasındakiler ;

Her iktidarın klasik yavşaklarından daha tehlikeli , sanki muhalifmiş gibi yapıyorlar , ‘ hem muhalif olup hem bu kadar köşe oldun, nasıl oldu ? sürünen arkadaşlarına bir anlat bakalım ‘ diye soran gazeteci yok .

Bu yutturmaca girdabında beceremedikleri ama çok istedikleri tek şey kahraman olmak , o da çok zor , köprüden atlayan bir adam olacak , tam o sırada oradan geçiyor olacaksın , ve gazeteciler de tesadüfen oradan geçiyor olacak adamı kurtaracaksın , sonra Allah korusun adamı kurtarayım derken adam bunları atabilir …. falan filan .

Artık her şey şansa bağlı .

Son yılların şansı bol favori insanları gibi illeri de var !

Favori iller Rize ve Siirt ...

Ancak Rize dedim amma , nasıl ki Rabbim neredeyse her Rize’linin alnına köşe olmayı yazmış ise de, nedense İsmail Saymaz ve Gürkan Hacır kullarını bildiğim kadarı hariç tutmuştur , ikisinin toplamı Nur Fettah serveti eder mi şüpheliyim !

Ama onlara , ki İsmail saymaz ütüsüz gömlek tercih ediyor , ne giysiler yakışıyor .

Siirt çok farklı , hem para, hem , ‘ ne dese bir şey olmaz, ne isterlerse olurlar şehri ‘ , every way I can cıty İngilizcesi , , gezi der, sonra vaz geçer, Sertap’ı var, Serdar’ı var, Ethem’i var , Gülben’i var Coşkun’u var , Lale’si var, Egemen’i var , ve 2 puan HDP lehine farkla HDP ve AKP’si var , gerisi peki ?

Yoklar !

Saydıklarım birde memleketlerinde otursalar , hayır hepsi köşklerinde , lüks villalarında İstanbul’da , Siirt’i terk eden Siirtliler mi şanslı diye sormak lazım.

Vaz geçtim , susup oturmak lazım bu yaştan sonra .

Yaşım saygıyla Kayda Geçsin efendim

Etiketler
Levent Üzümcü Nagehan Alçı İsmail Saymaz