Türkiye İttifakı'nın içinde neler var? Kayda geçsin

İttifak kelimesi oybirliğimiz anlamına geliyor ya , peki tek tek soralım oybirliğimizin içinde bunlar var mı ? İnsanların etnisitelerine göre...

İttifak kelimesi oybirliğimiz anlamına geliyor ya , peki tek tek soralım oybirliğimizin içinde bunlar var mı ?

İnsanların etnisitelerine göre imtiyazlar dağıtılamayacağını anlatabilmek için etnisiteleri sayarak bölmeye son verilecek mi , olması gerektiği gibi T.C yurttaşları eşittir demek , etnisitelerini saymadan mümkün olacak mı ? Sanki sayıyla teslim edilmişler gibi çok çirkin oluyor .

Hırsızların cezalandırılması , suçsuz insanların hapisten salıverilmesi ‘Türkiye İttifakına ‘ dahil mi ?

İttifak , adaletin adaletli bir şekilde dağıtılması görevlerini yapabilmeleri için yargıçlar, savcılar, avukatlar , tanıklar zanlılar için güven verecek mi ?

Kafa karıştırmak başta , iltimas, hırsızlık , enayi yerine koymak ,yalan , sahtekarlık , akraba kayırmacılığı , iftira suç , ayıp , kusur sayılacak mı yoksa şimdiki gibi sallana sallana vatanseverliğin olmazsa olmazıymışlar ve sanki varlığımızı onlara borçluymuşuz gibi şişine şişine gezinip bizi sinir etmeye devam edecekler mi ?

Cahile bilmediği konularda yetkiler vermeyi eşitlik, özgürlük , demokrasi olarak yutturanlar devam edecek mi yoksa kapı önüne konulacaklar mı ?

İşkence , linç , linç girişimi, amasız mamasız insanlık suçu olarak kabul edilecek mi ?

Tarihi yanlışları , hataları, eziyet , kibir , melanetleri , ve ihanetleri örtbas ederek huzur bulunacağını vehmeden , kabuk tuttuğu an kaşıyan iki yüzlülüğün batıdan doğudan gelsin dolduruşlarının ortadan tamamen kalkması için gerçeklerle yüzleşip barışılacak ve acı dolu geçmiş yerine aydınlık bir gelecek için elele olunacak mı ?

Osmanlı saray kıyafetleri giyip karnavalda dolaşır gibi olmayı teşvik eden sonra toplumu aynı zamanda zıttı Arabize etmeye hevesli , bizleri dünyada rüküş durumuna getiren modayı siyasetten temizleyebilecek ve kendimiz gibi olabilecek miyiz ?

Sri Lanka ‘Burka’ yı yasaklarken İstanbul’da peçe ile gezenlere susulacak mı yoksa başta güvenlik gerekçesiyle önlem alınacak mı ?

Çok eşliliğin memleketin kestirmeden zengin olmak isteyen modern cariyeleri hanımefendilere büyük imkanlar sağladığı malumdur , fuhuş yani evlilik dışı ilişkiler ve kutsal bir yapı olan evliliğin birbirine karıştırılması tek eşlilik ile önlenecek mi yoksa eşlere Numara vermeye devam mı ?

Aksırırken , tıksırırken ağzını eliyle kapatmayan , yaya geçidinde yayalara yol vermeyen , hayvan sevmeyi kentin sokaklarına artık yemekleri boca edip sarhoş kusmuğu görüntüsüne döndüren insan müsveddelerine tedbir alınacak ve bunların yetiştirdikleri çocuklar rehabilite edilebilecekler mi ?

Birbirini doğuran ve destek olan bayağılıktan , medyayı bu hale getirenlerden medya temizlenecek mi ?

Bu güne kadar bunlara gösterilen sabrın milyonda birini evladının mezar yerini arayan annelere gösteremeyen zihniyet yok edilecek mi ?

Cinsel tercihlerinden dolayı insanları hortumla döven sonra aynı durumda bazılarını medyada baş tacı edenler kimler saptanıp gereği yapılacak mı ?

Ülkesini yurt içinde öven , yani bize biz propogandası yapıp sonra dışarı kapağı attığında farklı olan iki yüzlülük , devlet kurumlarından zenginleştirilmiş servetlerinin çapları yurtdışında emlak zengini olmaya yeten rezillerin ayarı verilecek mi ?

Arap Şeyhinin Davos’a davet ettiği Meryem daha ne kadar bizde reklam çevirip Almanya’da ev alacak ?

Hadise müzikolog olarak jüri olmaya devam ederken

sahillerimizin yeni plaj bekçileri ve işadamı DJ’ler kimler olacak ?

İçte ve dışta bunca dert arasında bunlarla uğraşmaya vakit bulunamadığından faaliyetleri daha da yoğunlaşacak mı ?

Atatürk düşmanlığıyla başlayan yemeyince kıvırtan dizileri kim finanse ettiyse bir daha yapma diye uyarılacak mı ?

‘Hoşgörü’ sözcüğünün dejenerasyonunun yol açtığı yüzsüzlüğün instagram ve benzeri yeni iletişim teknolojileriyle çoğaltıldığı çağımızda ‘hoşgörü’nün anlamı yeni baştan ele alınıp ‘medya ,siyaset , devlet ‘ eliyle haddi aşırtılan , şımartılanlar gerçekte oldukları yerlere oturtulacaklar mı ?

Yetersizlikleri, avantacı ün ve paragözlülükleri nesilden nesile geçen arsız takımına verilen, hak etmedikleri ödül ve ünvanlar bir bir geri alınacak , haksız kazançlarının hesabı sorulacak mı , yoksa ülke bekası için lazımdılar diye göz yummaya devam mı edilecek ?

Bu döküntüler yüzünden hayatı cehenneme çevrilen değerli insanlardan sağ kalabilenlerden en azından özür dilenecek ve kaybettikleri telafi edilecek mi ?

Yurt içi ve özellikle dışında yetersizlikleri ile bizi rezil edenler, ulusal onurumuzla oynayanlar ;

Monarkların karşısında reverans yapmayı görgü ,

Diz çöküp kraliçelerin etek boyunu almayı marifet zanneden Cumhuriyet değerlerinden bihaber bizleri temsil edenlerden ,

Cumhuriyetimize utanc veren , ve onlara emanet edilen ünvanlarla çelişen davranışlarından utanmayanlar siyaset ve kamu görevleri ve alanlarından gerekçeleri açıklanarak men edilecekler mi , en azından .

Kafalarına katran döküp tüy yapıştırıp gezdirelim demiyoruz , çok Fransız olur

Malum elitlerimizin dilinden düşmeyen ‘Eşitlik, Özgürlük, Kardeşlik’ kavramı böyle yapmıştı .

Ben basit bir vatandaşım , Türkiye İttifakının içinde bunlara cevap var mı merakım budur . Saygıyla Kayda Geçsin

Etiketler
İttifak Türkiye