Karışıklıklar Kayda Geçsin

KAYDA GEÇSİN O kadar çok şey birbirine karıştırılıyor ki kafalar bu yüzden mi karışık yoksa kafalar zaten kafadan karışık olduğu için mi bu kadar çok şey...

KAYDA GEÇSİN

O kadar çok şey birbirine karıştırılıyor ki kafalar bu yüzden mi karışık yoksa kafalar zaten kafadan karışık olduğu için mi bu kadar çok şey birbirine karıştı işin içinden çıkmak gitgide zorlaşıyor.

Bir iki örnek gerekirse mesela ;

Linç edilmek ayrı , alay konusu olmak ayrı , alay konusu olanların kendilerini linç edilmiş olarak görmeleri , hele mağdur hissetmeleri pek akıllı işi değil. Karıştırıyorlar.

‘Çin seddi nerede?' sorusunu bilemeyen nato kafa mı , cahil mi , hangisi diye düşünmekte bir başka aptallık . Ve aptalla cahili karıştırmak başka bir karışıklık.Bu sorunun cevabını bilemeyen çocuklar yetiştiren eğitim sisteminde tarih coğrafya dersleri kalkmış değilse, iş daha da karışıyor . Nehirler ve kollarını ezberletenleri eleştirirken cevabı içinde saklı soruları anlayamayan çocuklar eğiyetiştiren eğitim sistemini kim başlattı , eskiyle karıştırmamak lazım.

Türkiye dar çevresini anlayabilmek için TRT’nin eski reklamlarını izleyin kimlerin yıllardır kimsenin değişmediğini göreceksiniz, yani bir toplumu değiştirmek ayrı değişmezlerin yaptığı uyduruk değişim ayrı !

Asla değişmeyenlerin yapacağı değişimin algoritması kendilerinin değişmezliği üzerine olunca OECD raporlarındaki ‘Dar Çevre’ miz yüzünden bizler topluca alay konusu olurken bunu milli mesele olarak görmeyenler vatansever olabilir mi ? Bu daha da karışık.

Vatanseverlikle para kazanmayı bir araya getirmenin doğruluğu , her parayı götürenin vatansever olduğu varsayımının yani zenginlerin mi fakirlerin mi daha vatansever olduğuna ekonomistler mi karar verecek ? Çok karışık .

Telafisi zor olan şeyler vardır , kaçtı mı kaçar , her sene Oscar aday adaylığından poposuna bakarak dönülen ve her dönüşte atıp tutulan bir gelenek oluşturan durum gibi , sonuçta yarışmalar kazanmak veya kaybetmek içindir , bu kadar haksızlığa uğradığını düşünüyorsan girmezsin , ama sonra atıp tutmak çok ayıp .

Baş ayıp ise gönderilen bazı filimlerle kazanabileceğini düşünmek bunları seçmek sanki bir aptallığı bölüştürmek gibi daha da ayıp , hele kazanma ihtimali olan tek bir tanenin gitmesini önlemek ayıp ötesi ahlaksızlık ve rezalet .

Oscar aday adayı hangi filim olacak karar vermek için ise , baskı gruplarının veya iyi niyet meslek gruplarının temsili ayrı , sanatsal kriterlere göre seçim yapabilecek kalibrede ve bağımsız kişileri bir araya getirmek ayrı şeyler. Karıştırmamak lazım .

‘Otopsi Raporu’ yerine ‘Anestezi Raporu’ diyen ‘belgeselci ‘ samimi bir salak olsa bile esasen sorumsuz yayıncılık örneği bir gariban , tam salmışlar çayıra mevlam kayıra , onun samimiyeti ve yayıncının sorumsuzluğu ayrı şeyler karıştırmamak lazım.

‘ İyi birşey yapılınca izlenmiyor ‘ diyor bir başka Türk Düşünürü , kendisi anlaşılan bu nedenle , demek izlensin diye yapıyor boktan işleri , yoksa iyi ile kötü arasındaki farkı biliyor , ahhh ahali p…..t gibi bir şey ….

Bu sözleriyle doğruyu bilen ama yapamayan mağdur olmak ayrı , boktan işlerden parayı götürmek ayrı .

Hülya Avşar’ımız TV’lerin yeniden ayağa kalkacağına inanıyor , dünyada değil ama ülkemizde kesinlikle haklı meteor düşse dünyaya bunlarda durmak yok yola devam, Hülya Avşar’ımız doğru söylüyor .

Marka değeri yükselsin diye Türkiye’nin tanıtımında ‘tuz’ u olsun istediği için dizi film çektiğini söyleyen yapımcı var , bu nasıl vatan sevgisidir ‘tuz’ için işe giriyor ve tuzu kuru oluyor ! Vatan için ölen duydum ama dizi çeken ilk defa iyice karıştı işler.

Ülkeyi don pabuç, gömlek markası gibi gören vatanseverlik ayrı , milli gururu gözeten uluslararası kriterlere göre oyun kuran vatanseverlik ayrı .

Muhtar adaylarından biri THY’den emekli olduğu için gurur duyduğunu yazmış elime tutuşturdukları kendisini tanıtım broşürüne .

THY Gotham seferlerine başlayınca bizde çok gurur duymuştuk .

Hele Morgan Freeman bizim hava yollarına kefil olunca daha da gurur çatlaması olduk .

Vallahi çok yoruldum kazandı mı kazanmadı mı bakamadım .

Çok da önemli değil , sonuçta hepimiz hayatta ,

yoksulluk , zenginlik,

dertler, güzel günler,

başarılar, başarısızlıklar ,

kazandıklarımız, kaybettiklerimizle yaşayıp günleri tamamlıyoruz, sonrasını bilen yok !

Ekranlarda bilir gibi yapan çok , kimse de ‘Arkadaş gittin gördün geri geldin de bilerek , mezunen mi konuşuyorsun ‘ demiyor .

Cennet Mekan Yahya Kemal Beyatlı’ya göre ‘ Herkes memnun ki yerinden dönen yok seferinden ‘ .

Diyeceğim o ki , demokrasi de sandıkta savaşıyor .

Ve gelecek ;

Kim kazanırsa onun sözlerini gerçek olarak tanır , tarih böyle yazılıyor , Aslanlar kendi hikayelerini yazamıyorlar , Avcılarınkini dinliyoruz tamam da insanlar yazabiliyor mu ? Aslanlara üzülmek de insanlara mahsus , sen kendine bak değil mi , bakın bu da çok karışık .

Bazen de herşeyi doğru yaparsın işler yine kötü gider bu da çok karışık bir durumdur , kendimize fazla yüklenmenin anlamı yok .

Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar da var aramızda şu ana kadar da işleri fena gitmedi ama sürdürebilir değil bu da çok karışık bir mesele .

Karışıklıklar Kayda Geçsin Efendim , Elimizden Gelen Bu . necefugurlu@gmail.com