Oyu verenler mi , Sayanlar mı , Medya mı ?

Seçimler gelir, biter gider lakin iktidar mücadeleleri bitmez . İnsanlığın demokrasi hali böyle . Aslolan kimlerin karar verdiği . Bizdeki son kararı...

Seçimler gelir, biter gider lakin iktidar mücadeleleri bitmez . İnsanlığın demokrasi hali böyle .

Aslolan kimlerin karar verdiği .

Bizdeki son kararı vermek isteyen medya adacıkları çok sorun , kimileri kendince kimileri patronlarının gölgesinde yıllardır son kararı verebilecekleri vehmi ortak noktaları , geçinip gittiler . ehh bu yolla para da kazandılar hiç yoktan ,

Bir türlü anlamak istemediler Stalin’in meşhur lafıdır , oyu verenler değil sayanlar herşeye karar verir !

Allahtan demokrasi seçimlerden ibaret değil yaşadığımız her günün içinde bir fikirdir , işte biz sıradan insanları bu oyalar umutlandırır , seçimler demokrasinin sadece bir kısmı olmasa nasıl yaşarız, kaybeden intihar eder

olacak iş mi ?

Şimdi Politikacılar önümüzdeki seçimleri düşünürken ve kimi gazeteciler onlarla aşık atarken , örneğin Nazlı Ilıcak’ın ‘Biriçimsu ‘ dediği Nagehan Alçı’ya göre;

İmamoğlu 2020’li yıllarının Türk siyasal hayatında önemli bir aktör olarak doğmuş.

Hem CHP’lilerin, hem İYİ Partililerin, hem de HDP’lilerin oyunu neredeyse firesiz kendinde toplayabilen İmamoğlu kısmen Saadet cephesinden de oy alabilmiş .

Ak Partililerden oy almış olma olasılığı Bir içim su hanıma göre yok . İmamoğlu Nagehan Alçı’nın teveccühüne mazhar olduysa ben 2020 yıllarını kendisi için umut verici bulmam Allah korusun .

Saniyen hemen Özal'ın 'yamalı bohça ' , illaki bir patch- work olacak sonra bölünmeyelim denir , ekolüne bağlamış İmamoğlunu , özgün olmasına müsaade etmemiş fakat o ne 2023 de Cumhurbaşkanı yapmış böylece CHP 4 eğilimli başkanına da kavuşuyor , yoo galiba Kemal Bey başkan olarak kalıyor , bayağı bir kafa yormuş Nagehan Alçı hatta yorarken saç rengi değişmiş .

Gazeteci değil sanki siyaset designer- stilisti . Medya siyasetinin Yelitaş'ı . Takıyor, takıştırıyor, yakıştırıyor .

İmamoğlu’nun Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağıranları susturması ‘aferin’ alıyor Alçı’dan ,

Muharrem İnce ise sürekli İmamoğlu’ ile mukayese edilerek kötü örnek olarak Nagehan Alçı’nın siyaset ajandasında yerini alıyor ,

Alçı , İmamoğlu’nu öyle meth ediyor ki , bir an yahu yoksa İmamoğlu’CHP den değil AKP’den mi seçildi diye düşünmeye başladım , nasıl müthiş bir kadın nasıl algımızı yo yo topu yapmış oynuyor , ülkeye gelecekteki cumhurbaşkanını tayin ediyor ama ‘ruh ikizim’ dediği eşini medyaya döndüremiyor , böyle enteresan bir ülke Türkiye !

Siyasiler ve Nagehan Alçı ekolü medya , ayırımsız, gelecek seçimleri hesaplaya dursunlar hepsi , biz sıradan insanlar gelecek nesilleri düşünüyorsak varlar , seçimler onlara bunu hatırlatsa iyi olur ,

Popülarite ise ne yazık ki siyasette kriter ,maalesef medya bu hale getirdi işi . Hani adetten olsa neredeyse medyanın mecliste grubu olacak .

Bizim medyanın zaten icatları bitmez, dizilerde ‘Adil Mafya’ , sonra magazinde ‘ Her birine numara veren Çok Eşli İyi adamlar’ , hep bizim medyanın PR icadıdır .

En son icatları ise seçimlerden çıkarttıkları kibarlık sonuçları , sesini yükseltmeyen, boynu bükük her işe koşan mağdur ama mağrur kim varsa iyi , ve kibar !

Deniz Zeybek Halk TV’de sunucuyla Binali Yıldırım’ın kibarlığını bir meth bir meth, Halk TV izleyicisi de böyle düşünürmüş , seyirciden vekalet aldılar herhalde Binali çok kibardır diye .

Bu seçimlerde yandaş Medya sunucuları hanımlar , beyler çok şaşkındılar, 16 yıl kayıtsız şartsız doğru olandan değil de , ne olursa olsun iktidarın , patronlarının isteklerinden yana olunca bu seçim sonuçları sürpriz oldu tabii

Seçim gecesi sonuçlar gelmeye başlayınca bazı kanalların ilk işi davet ettikleri kendileri gibi düşünmeyen konukları program lardan sepetlemek oldu , birde medyadan kovulana kadar iktidarla sorunu olmayıp kovulduktan sonra coşanlar var , onlarda yeni dönemde paylarına ne düşecek bekliyorlar , meğerse muhalif oldukları için kovulmuşlarmış .

Elbette bu sonuçlardan mutsuz olacak çok , örneğin :

Denizde kum bizde anket , araştırma şirketleri ,

Bir de danışman çokluğu meşhur memlekette , muhalefet farklı değil , madem danışmadan iş yapamıyorsunuz niye talip oldunuz bu görevlere yahu !

İktidar yani Ak partinin danışmanları ise madem danışılmayacak ne luzum var dedirten cinsten .

Seçim sonuçlarına , bakalım kültürlerin kültürü , danışmanların akili , sanatçıların vekili liyakat abidesi yurt dışında kütüphanelerden kitap seçen Hülya Koçyiğit ne diyecek !

Seçim sonuçları verilirken en favorim :

Genç , güzel , yüksek topuklu bir kadın sunucunun yandaş medyada sevinç içinde Delice’de Ak Parti rekor kırdı demesi , %85 .50 katılım , toplam oy 1380 , bu haberi durmadan verdi durdu çok Delice’ydi.

İktidarın Medya ekibi nedense şimdiden maze ret üretmeye başladılar , oysa böyle durumlarda mazeret aramak yerine susmak en iyisidir.

Boks maçında yere serilen mazeret üretiyor mu yattığı yerden , yumruğu fark etmedim gibilerinden, ya da yelken yarışında nal toplayan konuşuyor mu rüzgar ona esti bana değil , şamandıra üstüme geldi filan gibilerden , susmak en iyisi.

Aşk sloganını bulan bilmem pişmanlıklarını ifade etti mi , hele Kayıhan’ın o şarkısı , hani sanki Binali Bey Tophane, Eminönü ile dansa kalkacak yanak yanağa, ya da Sarıyer’le mehtaba ,Beylikdüzü ile Lüfer’e çıkacak .

Anketler , anket şirketleri ne çok konuştu seçim öncesi ekranlarda , araştırma şirketlerinin sözü bitmedi , her gece bir kanaldaydılar ve sonuçta anketlerde kaybedip sonra seçimlerde kazanmak sadece Netanyahu’ya mahsus değilmiş bunu öğrendik .

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Soyer , Faruk Demir, Demirhan Elçin , Recep Gürkan , Muhittin Böcek ve diğer kazananlar birer örnek .

Hepsi anketlerde kaybedip seçimde kazandılar !

Kaybeden mutsuzları teselli etmek zor , en iyisi kaybedenler birbirlerini teselli etsinler diyeceğim ama iktidar kazandık diyor teselli vermemek için mızıkıyor !

Kazananlar daima kaybedenlerin aksi şeyleri yaptıkları için kazanırlar aslında formül bu kadar basittir , gerisi hikaye , Kemal Bey bu sefer fena halde kazandı .

Bu nasıl taktiktir diye merak edenler kendisine sorsunlar benim verebileceğim bir cevap değil .

Keşke Buket Aydın sorsa ‘Kemal Bey ben çok güldüm ‘Kazanacağız ‘ dediğinizde ama siz kazandınız , nasıl oldu ? ‘ diye,

Medyamız sanki seçime onlar giriyormuş gibiydiler , kaybettiler şimdi olgunlukla kabul etmeleri gerekemez mi yenilgiyi , siyasiler medyadan çok daha olgunlukla kabul ettiler , medya bir türlü kabullenemiyor , Ak Parti kalkın gidelim dese bunlar şey yapma otur diyecekler neredeyse.

Bu medya ile olmuyor lakin gelen gideni aratıyor , son günlerde değişim diye yine bit pazarına nur yağdı gördük .

Saygı ile Kayda Geçsin , Artık Çilemiz Bitsin