Öldük bittik, artık bitsin şu seçimler

KAYDA GEÇSİN Adaylarımız, Dans ediyor , halay çekiyor , kuran okuyor , saz çalıyor , şarkı söylüyor , kadeh kaldırıyor, ayran içiyor , yayık sallıyor ...

KAYDA GEÇSİN

Adaylarımız,

Dans ediyor , halay çekiyor , kuran okuyor , saz çalıyor , şarkı söylüyor , kadeh kaldırıyor, ayran içiyor , yayık sallıyor , ağlıyor, gülüyor , çocuklar bir taraftan anası , kızı , eşi bir taraftan aile boyu bir hazırlık aday olmak , çok da yorucu samimi olsa bile samimiyetsiz bir görüntü veriyor .

Demokrasi tamam şenlikte , karnavala çevirmenin alemi nedir .

Hele ailesi kalabalık olan adaylar , insan bunların sülalesini de mi seçeceğiz diye huylanıyor .

Akrabalardan acaip tırstık ya ….

Bu ne böyle , sevgili adaylar siyasi görüşünüz , amacınz programınızı söyleyip geçip gitseniz olmuyor mu ?

Adaylardan kimileri sevimsiz stand-up cılar gibi olmak zorunda mıydılar , sanki komik olurlarsa banka reklamı filan mı bekliyorlardı acaba , bankalarında da aklı başına gelmiş gözüküyor , yılları üstüste koy , palet fabrikası alacak parayı şaklabanlığa verecek banka kalmadı umarız ….

Adaylar hem değişimci ve aynı zamanda gelenekçi , ikisi bir arada çok şey

oluyor .

Gelecekle ilgili plan yapıyorlar ama ahhh nerede eski günler demeyen, eski Türk filimlerini sevmeyen yok !

Sağa sola verdikleri salon , bina isimlerinden anlayabilirsiniz , Allahtan isimler verilir ve değiştirilir bu ülkede boşuna değildir ..

Adayların hangisi sizi ikna etti bilemem , ben Kadıköy için Mehmet Günyeli’yi hiç olmazsa kibar ve samimi buldum .

‘ Kadıköy Kadıköylülerin olmalı ‘ sloganı , öyle Kdıköylü olmayı ‘ ekmeğini yiyen suyunu içen Kadıköy’lüdür gibi manasız , çıkarcı kaba sözlerle anlatanlardan sonra Günyeli’nin Kadıköy’e yakışan , kabalıktan uzak duruşu çok hoşuma gitti .

Kendisini tanımam ama çok dürüst bir söylemle çıktı , Kadıköylü olmanın hangi fikirlere dayandığını bilen bir adam belli yoksa ‘Kadıköy’e Kadıköy’lü Başkan ‘ demezdi .

Bakalım Kadıköy’de Kadıköylüler ne kadar azınlık kaldı göreceğiz .

Bu seçimler demokrasinin var gibi yapılmasının doruğundaydı ve son toplamda demokrasinin olmaması bir mücadeleyi açar var gibi yapılması çok daha kötü dedirtti.

Adaylar çok yordu ve yoruldular .

Aday pazarlama ekipleri de ekranlarda çok yoruldular ve saçmalamaya başladılar , kolay değil tabi Her Allahın akşamı aynı şeyleri tekrarla, tekrarlat dur!

Retorik zihinlere hükmetme sanatıdır .

Adayların arasında retoriği stand-up komiği , hazır cevap düzeyini geçen yoktu.

Şöyle hiç olmazsa İlhan Kesici gibi retoriği çok kuvvetli bir siyasetçi aday olsaydı da hiç olmazsa umutlanırdık , ciddiye alınacak tartışmalar olurdu monologlardan ziyade .

Selim Kotil gibi zehir gibi bir zekanın projeleriyle İlhan Kesici gibi bir başka deneyim ve zekanın ekranlarda karşı karşıya gelmesi , aydınlatması ne demek , zihnimiz açılır kafuru faydası verirlerdi , hani kan dolaşımına , şuur kaybına iyi gelir derler.

Siyasette ve sosyal yaşamda son yıllarda zeka delili sadece stand-up düzeyinde. Üzülüyor insan.

Demokrasimizin kalitesine uygun bir seçim atmosferi olduğu kesin bu bakımdan söylenecek söz yok .

Fakat sevgi dolu bir seçim ortamı , herkes sevmeyi vaad ediyor , kim kimi niye seviyor net değil seçimlerden sonra artık kim kazanırsa tuttuğunu sevecek bu güzel bir şey .

Hele güldür güldür skecine gülüp siyasi hiciv zannetme , ve ‘güldür güldür’ grubunun birden bire siyasete muhalif olarak ısınmaları çok yerinde oldu !

Yıllardır hiç belli etmediler .

Bunca zamandır herhalde kutuplarda çekimdeydiler !

Belediye başkan adaylarının vaadlerinden , elbette anlattıklarından, anladığımız şöyle :

Tarım , hayvancılık , otoparkçılık dahil her işe girecekler .

Acaba aday gösterilmelerinin kriteri genel başkanlarının ‘Her işi yaparım abi’ tarzı adaylar istemesi miydi bilemem ama durum bu .

Ayrıca hemen neredeyse hepsinde kreş açmak tutku halinde , ‘Ne kreşi doğururuken Belediyeye mi sordunuz ‘ diyen yok .

Hemde ‘hanımlar avm’yi rahat gezsin’ diyen var , AVM gezsin diye kreş açılır mı , doğurmasın daha iyi diyen yok .

Çoğu adayın ‘Tiyatro ‘ da programlarında ciddi yer tutuyor , bir tanesi ismini bile koymuş , diğerleri aday oldukları yerlerde, nerede ise her eve bir tiyatro sözü veriyorlar .

Coşup çok ucuz ve hatta bedava tiyatro yapacağını söyleyen kültür abidesi adaylar var , tiyatro insan soluğuna dayalı sanatın bir üst yapı kurumudur onu da ucuzlatacaklar anlaşılan , neyse ki ‘ herkese bir jaguar sonra kıça don ‘ diyen çıkmadı henüz.

Ben bu yaşıma geldim belediye başkan adaylarının böyle tiyatro sever olanlarını bir arada görmedim . Nerede ise kazanamayanlar kumpanya kurup turne yapabilirler .

Selim Kotil bu kuru gürültünün arasında en ciddi vizyonu olandı , doğruya doğru.

Bu arada TKP adayları bu seçimlerde çok popüler, ve sevilen adaylar oldular, bir sevgi bir sevgi , senelerce adamların canına okundu şimdi utanmasalar ‘Ay çok tatlılar maaşallah insanın kucağına bir TKP’li alıp seveyim diyesi geliyor ‘ diyen bir medya var .

Beyoğlu iddialı olunan yer ,birden bire yaşasın bizimde TKP’miz var sevincinde bir Beyoğlu , Beyoğlun’dan kimler geldi kimler geçti , afişlerin dili olsa neler anlatırlardı ve bir ara pembe bir şeyler giydirilmiş simitçileri bile oldu , TKP eksikti olsun .

Velhasıl bu durumda , oyumu kime mi vereceğim , bilmem …

Bildiğim seçimlerden sonra yolda kimi görsem oyumu ona verdiğimi söyleyeceğim kazanan kazanmayan kimi görürsem büyük bir saygıyla hemde , kafayı bulacağım , hak etmiyor muyuz ?

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim Elimizden Gelen Budur Kayda Geçirmek .

Etiketler
Seçim