Altınordu, Göztepe için elinden geleni yaptı

TFF 1. Lig 6. haftada İzmir derbisinde gülen taraf beş haftadır galibiyete hasret olan Göztepe oldu. İlk haftada deplasmanda Sakaryaspor'u geçen Göztepe...

TFF 1. Lig 6. haftada İzmir derbisinde gülen taraf beş haftadır galibiyete hasret olan Göztepe oldu. İlk haftada deplasmanda Sakaryaspor'u geçen Göztepe, sonraki dört haftada sahadan iki beraberlik ve iki yenilgi ile ayrılmıştı. Altınordu ise altıncı hafta sonunda 3 puanına puan ekleyemedi ve Göztepe yenilgisiyle tehlike bölgesinde kaldı.

Altınordu, ikinci yarının hemen başında Kürşat'ın orta alanda yok yere yaptığı sert faulle kırmızı kart görmesi sonucu 10 kişi kalarak ve yine maçın son bölümlerinde ceza alanı içinde defansın 9 kusurlu hareketten birine takılıp penaltıya neden olmasıyla maçı adeta Göztepe'ye hediye etti! Altınordu bir yerde, Göztepe için elinden geleni yaptı diyebilirim!

Geçen haftaki maç sonrasında Turgay Altay'ın sözleşmesinin feshinden sonra hocasız kalan sarı kırmızılıları Altınordu maçına yardımcı hocalar hazırladı. Göztepe Altınordu maçına değişik bir 11 ile başladı. Mamah ve Palmer kenarda başladı. Defansın önünde orta alanda görev yapan Mesut sağbekte oynarken BJK'dan gelen Hasiç de orta alanda görev yaptı. Emre ise bu sezon ilk kez 11'de başlayan isim oldu. Yeni santrfor Kvasina maçın ikinci yarısında oyuna dahil olurken, Tarık da maçın son bölümlerinde Mesut'un yerine sağbekte oynadı.

Göztepe'de kaleci Ekrem hatasız oynarken penaltı vuruşunu gole çeviren Kaptan Yasin ve Tijaniç ile stoper Emir iyi mücadele eden isimlerdi. Tijaniç iki güzel şut çıkardı. Emir, futbolu basit oynuyor ve zaten doğrusu da bu ve o yüzden takımına yararlı oluyor. İsmail hücum aksiyonlarında katkılı ama defansif anlamda güçsüz kalıyor. Yalçın ayağında çok top tutuyor, günümüz futbolunda çok demode olan bu tutumunu çabucak terketmeli. Hasiç'in henüz hazır olmadığını gördük. Forvette Hüsamettin'in yanında artık Kvasina da var, bu aynı zamanda rekabet demek ve rotasyon şansı demek. O bakımdan Kvasina transferi iyi oldu.

Göztepe'de 11'de Mamah mutlaka olmalıydı, nitekim bu eksikliği görenler onu 46'da oyuna dahil ettiler. Mamah olmayınca Yasin tek kanatta kilitlendi ve oyun zora girdi.
Neyse ki zor da olsa maçı alan Göztepe maç sonunda tribünlere giderek taraftarıyla İsyan Marşı'nı söyledi aylar sonra Göztepe Gürsel Aksel'de.

Altınordu, Göztepe için elinden geleni yaptı - Resim : 1

×××

Göztepe bireysel yeteneklerle sonuca gitmeye çalışırken Altınordu bir sistem takımı olarak daha derli toplu bir görüntü ortaya koydu ve karşı kalede etkili oldu. Ancak 10 kişi kalmaları handikap oluşturdu ve 1 puana göre yeni bir ayar verdi Ufuk Hoca takımına. Kalede Ali mutlak kurtarışlar yaparken ikinci yarıda Emre'den gelen ve doksana giden nefis şutu da önleyerek takdir topladı. Altınordu'nun bugünkü talihsizliği daha maç öncesi başladı aslında. Kırmızı lacivertlilerin kaptanı ve gol silahı Ahmet İlhan ısınırken sakatlandı ve yerine Muzaffer katıldı ilk 11 için.
Altınordu'nun bundan sonraki maçlarda sonucu tayin eden kırmızı kart ve penaltı gibi kritik eşiklerde daha dikkatli olması kaçınılmaz.

Altınordu, Göztepe için elinden geleni yaptı - Resim : 2

×××

Haftaya milli ara yüzünden maç yok. Bu Altınordu için toparlanma fırsatı. Göztepe ise sütten ağzı yandı yoğurdu üfleyerek yiyor, yeni hoca için acele karar vermek istemiyor. O yüzden milli ara Göztepe'nin işine çok yarayacak. Altınordu maçını izleyenler arasında Göztepe'nin eski hocası Yılmaz Vural da vardı, maç öncesi konuştuk ve gazetelerin yazdığı gibi Göztepe'nin kendisiyle bir teması olmadığını söyledi.

Bakalım Ankersen'in tercihi kim olacak?

Etiketler
Göztepe İzmir Ordu