Göztepe ve Danimarka; kaderin cilvesi bu olsa gerek

Önceki gün kaleme aldığım Göztepe’nin Sport Republic’e devri ile ilgili yazıda konuya devam edeceğimi belirtmiştim. Sepil’den sonra şimdi de yatırımcı...

Önceki gün kaleme aldığım Göztepe’nin Sport Republic’e devri ile ilgili yazıda konuya devam edeceğimi belirtmiştim. Sepil’den sonra şimdi de yatırımcı kuruluşun ve aynı zamanda Premier Lig’deki Southampton’ın başkanı Henrik Kraft ile yatırımcı kuruluş CEO’su ve Göztepe’nin yeni başkanı Rasmus Ankersen’in devir buluşmasındaki değerlendirmelerini aktaracağım. Ancak önce şu Göztepe ile Danimarka arasında Sepil’in bahsettiği kader birliği meselesine bir daha değineyim.

Efsane Göztepe’nin kalecisi merhum Ali Artuner’in kardeşi ve Göztepe Müze Müdürü Adil Artuner basın toplantısı öncesinde Efsane Göztepe’nin bir parçası olan Danimarkalı Nielsen’i anlatmıştı Sepil ve Ankersen’e. Sepil de doğaçlama konuşmasında mazideki bu güzel hatıraya değindi ve şimdiki Danimarkalı yatırımcılara da gönderme yaparak “Göztepe ile Danimarka arasındaki kader ağlarından” söz etti. Hakikaten de hoş bir rastlantı ya da kader ağlarını böyle ördü diyelim. Çünkü Nielsen, Efsane Göztepe’nin tek yabancısıydı ve o da bir Danimarkalıydı. Bu vesileyle İzmir gibi bir liman kenti olan Kopenhag ile İzmir kardeş şehir olsa nasıl olur diye de içimden geçmedi değil. Belki de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu konuyu gündemine alır. Ne de olsa İzmir’in asırlık güzide bir kulübü ile Danimarka arasında güzel bir köprü var artık. Ve muhtemelen uzak olmayan bir gelecekte İzmir, Göztepe üzerinden Avrupa’da temsil edilecek.

SARI KIRMIZI İSİMLİKLER

Eski Göztepe Başkan Vekili ve şimdi TFF YK Üyesi Talat Papatya, İZVAK Başkanı Ali Erten, önceki yönetimden Can Kestelli, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş toplantıda olan isimler arasındaydı. Sepil’le birlikte kulüpte görev alanlar da eksiksiz yerlerini almışlardı toplantıda. Basın toplantısı salonundaki arka fonda sadece Göztepe arması yansıtılmıştı. Ankersen, Sepil ve Kraft’ın masadaki isimliklerini bile Göztepe Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, aynı zamanda Sepil döneminin YK Üyesi İsmail Tur sarı-kırmızı yaptırmıştı. Türk ve Göztepe bayrakları vardı masada ve Sepil, iki partnerinin ortasında oturuyordu. Göztepe basın ekibinin yıllardır fotoğrafçılığını üstlenen “okumuş fotoğrafçı” Ekrem de muhtemelen kişisel Göztepe tarihindeki en heyecanlı kareleri için basıyordu deklanşöre.

KRAFT: GÖZTEPE’Yİ EN İYİ YERE GETİRMEK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ

Sepil’den sonra sözü Henrik Kraft aldı. Kraft’ın, Sepil’e teşekkür ederek başladığı akıcı İngilizcesiyle önce metne bağlı, giderek doğaçlama açıklamalarında öne çıkanlar şunlardı:

-“Daha çok yatırım ve finans kısımlarından geliyorum. Son 20 yıldır da teknoloji, medya ve iletişim konusunda yatırımlar yaptım. Rasmus ile beş yıl önce karşılaştık ve arkadaş olduk. Birlikte sporla ilgili yatırımlar yaptık. Birçoğu futbola odaklı yatırımlardı. Rasmus’un futbol dünyasına olan hevesi bana da geçti. Dolayısıyla bir yıl önce Sport Republic’i kurma fikri ile geldi ve birlikte başladık. Kendine has ve yenilikçi bir yatırım şirketi kurmuş olduk.

-“Benim açımdan Rasmus, en başarılı ve yenilikçi spor direktörlerinden bir tanesidir. Bu projeye katılmamı istediğinde ondan daha iyi bir partnerim olamayacağını düşündüm. Bizim projemizde üçüncü bir partnerimiz var. Dragan Solak. Buraya gelemedi ama umuyorum gelecek ve Dragan’la da karşılaşacaksınız. Dragan çok başarılı bir girişimci. 10 yıldan uzun süredir kendisini tanıyorum. Rasmus ve ben, Sport Republic’i başlattığımızda bir başka yatırımcıya ihtiyacımız oldu ve Dragan’a gittik. Kendisi de projemize yatırımcı oldu.

-“Sport Republic’de amacımız futbol kulüplerini geliştirmek ve sinerji yaratmak. Kulüplerin her birinin daha büyük bir grubun parçası olması için çabalıyoruz. Veri uygulama ve veri kullanma metotlarını kullanmaya çalışıyoruz. Taraftarlar için teknolojiyi de işin içine katıp daha iyi deneyimler yaratmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Göztepe’de de bunları göreceksiniz. Bu alanlarda da gelişmeler olacak. Kulüplerin birbirlerinden faydalanmaları için çabalıyoruz. Akademiden en üst lige kadar futbolculara en iyi şekilde oynamaları için uygun ortamı ve platformları sağlıyoruz.

-“Bizim bakış açımızdan kulüp modelimize en uygun şekilde Göztepe’ye yatırım yaptığımız için çok mutluyuz. Umuyorum çok fazla yarar getirir ve değer katarız. Taraftarların biraz sabırlı olması lazım. Bu uzun vadeli bir yatırım. Kısa vadeli değil. Hiçbir mucizeyi söz vermiyoruz ama çok çalışacağız ve elimizdeki her türlü kaynağı kullanıp, Göztepe’yi en iyi yere getirmek için çabalayacağız.”

ANKERSEN: SABIRSIZLIKLA YAŞAYACAKLARIMIZI BEKLİYORUZ

Kraft’tan sonra sözü alan Ankersen oldukça güven veren, dengeli ve temkinli açıklamalarını İngilizce olarak doğaçlama yaptı.

-“Kendi adıma burada olmaktan çok mutlu ve heyecanlıyım. İlk günden itibaren İzmir’i ziyaret etmeye başladım. Göztepe tesislerini ziyaret ettim. Gerçekten burada özel bir şey olduğunu hissettim. Böyle bir anlaşmayı yaptığımız için de çok mutluyum. Öncelikle Mehmet Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Bizi burada ağırladı ve bizi buraya davet etti. Son sezon zorlu bir sezondu. Başarılarınız ve yatırımlarınız ilgimizi çekti. Burada çok iyi kuruluşlar var. Bu faktörler bu projeye katılmamız konusunda önemli faktörler oldu.

-“Göztepe bir futbol kulübü olarak, futbol kulübü içerisinde yaşanan farklı hususlara sahip. Güzel ve büyük bir şehir içerisinde bulunuyoruz. Tutkulu taraftarlara sahip. Altyapısı iyi ve çok güzel bir stadyuma sahip. Harika bir tesis ortamı var. Özellikle Sport Republic’in yatırım felsefesi içinde bulunan aradığımız potansiyele sahip. Var olan potansiyeli kullanarak başarıyı ortaya çıkarabilecek olmak bizi etkiledi. Türkiye’de 80 milyonu aşkın insan futbol ile birlikte yaşıyor. Bu sayede bizim düşüncelerimiz, metotlarımız büyük değişiklikler getirebilir. Özellikle çoğu şeyin futbol ile doğru ilerlediğini söyleyebiliriz. Başarılı bir adımın doğru yönde atılması gerekiyor.

-“Buradaki potansiyeli gördük ve bu bizi heyecanlandırdı. Mehmet Bey ile bir araya gelmek ve ortak olmak gerçekten önemli. Çünkü biz Türkiye’de yaşamıyoruz, her gün burada değiliz. Güvenilir bir ortağımızın oluyor olması bizim için çok önemli. Bu konuda çok hırslıyız. Bu kulübü bir sonraki seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Başarıların geleceğini düşünüyoruz. Aşama aşama ilerlemek gerek. Başarılı bir çalışma yapmamız gerek. Bu bizim felsefemiz. Kulübü geliştirmek ve Süper Lig’e taşımak istiyoruz. Bu anlamda doğru altyapıyı oluşturmak ve doğru süreci takip etmek istiyoruz. Yalnızca 1 sezon değil, ardı ardına sezonlarda başarılı olmak istiyoruz.

-“Çok fazla şey yapılmış durumda. Transfer penceresinden bakarsak bununla ilgili çok fazla zaman harcandı. Çünkü çok rekabetçi bir ortam var. Sezonu izlemek bize heyecan verecek. Özet olarak burada olduğumuz oldukça heyecanlıyız. 24 saatte gerçekleşmiş bir yatırım değil. Son 18 ayda çok fazla mesai harcadık. Kulübü tanımak adına, şehri tanımak adına çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Şimdi anlıyoruz ki gerçekten çok doğru bir yerdeyiz ve çok doğru bir karar verdik. Sabırsızlıkla yaşayacaklarımızı bekliyoruz.”

İMZALI FORMALAR MÜZEYE

Göztepe ve Sport Republic arasındaki anlaşmanın tanıtılması sonrasında Göz Göz Mağazalar Müdürü Aslıhan Hanım’ın masaya getirdiği bir Göztepe formasını Sepil, Ankersen ve Kraft’a imzalattı ve Göztepe Müzesi’ne bu tarihi anı yansıtan bir obje olarak konulmak üzere Göztepe Müzesi Müdürü Artuner’e teslim etti. Sonra da üçlü Göztepe Gürsel Aksel’in çimlerinde basına son pozlarını verdiler.

MUTLULUĞUN RESMİ

Toplantıda birlikte olduğumuz Binali Kılıç ile birlikte Güzelyalı’dan Urla’ya dönerken Nazım Hikmet’ten esinle diyorum ki, arkamızda kalan “mutluluğun resmi” idi. Göztepe güzel günler görecek, ileriki sezonlarda güzel sayfalar açacak. 100. yılını muhteşem yaşayacak. Yeter ki camia ve taraftar iyi ve kötü günde sarı kırmızı İzmir renklerine sarılsın sımsıkı. Yeter ki sabrını eksik etmesin. Sepil’in de hep yanında olacağı Ankersen’e, teknik direktör Turgay Altay’a, Kaptan Yasin ve futbolcu arkadaşlarına tribünün vereceği destek çok önemli ve o tribünü devirle beraber bu pazar akşamı Erzurumspor maçında göreceğiz. Bendeniz de orada olup tanıklık edeceğim Sepil ve Ankersen’li ilk maça.

Etiketler
Göztepe Danimarka