Ne yaptın TFF!?.

Biz şu yabancı kuralını dengesini bozdunuz, toparlayın, fren koyun; kaliteli yabancı için kıstas koyun ve aşamalı bir şekilde sayısını aşağı çekin dedikçe TFF...

Biz şu yabancı kuralını dengesini bozdunuz, toparlayın, fren koyun; kaliteli yabancı için kıstas koyun ve aşamalı bir şekilde sayısını aşağı çekin dedikçe TFF tam tersine gaza basıyor!
Günümüz endüstriyel futbolunda serbest dolaşım kaçınılmaz; artık futbolda yabancı yatırımcılar var... Hatta Türkiye’nin de artık Sports Republic'i var Göztepe'ye yatırım yapan. Şunu demek istiyorum; tabii ki yabancı teknik heyet de olacak, futbolcu da... Ancak bunun bir ölçüsü, ayarı olmalı. Türkiye, futbolu seviyor. Kur futbol akademilerini, yetiştirici de ol... Altınordu'lar çoğalsın... Yetiştirdiklerinle yarış...

TFF ÇOK YANLIŞ BİR KARARA İMZA ATTI!

TFF son aldığı kararla Türk futboluna adeta parça tesirli bomba attı! Yabancı sayısını 14'ten 21'e çıkardı! Lütfedip bir de 35 kişilik kadroda en az 14 Türk futbolcuyu şart koşmuş TFF!
Yabancıların 8'i aynı anda sahada olmak üzere 14'ü 21 kişilik maç kadrosunda olacak... Peki daha fazla yabancısı olan takım ne yapacak? Yabancı oyuncularının 14'ten artan bir kısmını da antrene edip depoda tutacak!

'YERKİ VE MİLLİ' Mİ DEDİNİZ?

Bu aklı kim, kimler veriyorsa TFF'ye, Türk futboluna büyük kötülük yapıyor. Zahar ki "yerli ve milli" spor bakanı da bu kararlarla mutabık. Kimse bana bakan beyin bu kararlardan azade olduğunu söylemesin. TFF başkanı, bakan beyin ağzına bakmayacak da kimin ağzına bakacak?
Tabii bu kararların arkasındaki dürtü şu; kadrosunda 14'ten fazla yabancı bulunduran; aldıkları yeni yabancılara rağmen elinden çıkarmak istedikleri verimsiz yabancılara müşteri bulamayan kulüplerin 'rica'ları! İyi de beceriksiz yönetimlerin ceremesini Türk futbolu neden çeksin? O beceriksizler kafalarını çalıştırıp futbol akademilerini gündemine alsınlar. TFF de bunu yapan kulüpleri teşvik etsin.
Geriye dönüp bir projeksiyon yapalım mı? Süper Lig’de iki sezon üst üste şampiyon olan Şenol'lu, Necati'li, Turgay'lı Trabzonspor'da bir tane yabancı mı vardı? Anadolu futbol devrimine imza atan Fethi'li, Kamuran'lı, İsmail'li, Ender'li Eskişehirspor'da yabancı var mıydı? Avrupa'da yarı final oynayan ilk Türk takımı Efsane Göztepe'nin sadece bir yabancısı vardı...

BATSIN ARDA'YA ŞANS TANIMAYAN BU FUTBOL DÜZENİ!

FB'nin önceki gün ligdeki ilk maçında ligin yeni takımı Ümraniye ile berabere kaldığı maçta yabancılar tel tel dökülürken genç yıldız 10 numara Arda hiç süre alamadı! Geçen sezon İsmail Kartal'ın güvenip sırtına formayı giydirip sahaya sürdüğü Arda'ya herkes bayıldı; güzel oyun futbola bu kadar yakışır genç bir futbolcu. O ne duran top ustalığı, o ne şutlar öyle, o ne dar alanda hareketler... Fakat Jesus'un kifayetsiz yabancı gözdeleri öncelikli!..
Ey TFF!.. Bu kafayla gidersen askere, alamazsın tezkere!.. Arda'ların önünü kesen Jesus'lara kararlarıyla cesaret veren TFF'den başkası değil. Bu kafadan ne köy olur ne kasaba!