Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam

Zülfü Livaneli'nin önceki akşam İzmir'de, AASSM'de çok mutlu olduğunu gördüm. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve...

Zülfü Livaneli'nin önceki akşam İzmir'de, AASSM'de çok mutlu olduğunu gördüm. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen ve direktörlüğünü Vecdi Sayar'ın yaptığı 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nin Onur Ödülleri'ni Polonyalı besteci Z. Preisner ile birlikte paylaştı.

Livaneli’yi çok mutlu eden sadece ödül değildi ancak; festivalin açılış konserinin bestelediği film müziklerinden ve hatta bir kısmının da kendi çektiği film müziklerinden oluşmasıydı. Konserin şefi Rengim Gökmen'di. AASSM Senfoni Orkestrası ve gecenin üç solisti Görkem Ezgi Yıldırım, Zeynep Halvaşi ve Teyfik Rodos, Gökmen yönetiminde salonu dolduran izleyicilere muhteşem bir akşam yaşattı.

Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam - Resim : 1

"BU TEMATİK FESTİVAL İZMİR'E ÇOK YAKIŞTI"

Zülfü Livaneli'nin ağzından konser sonrasında ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu'nun elinden alırken yaptığı keyifli ödül konuşmasında şu sözcükler döküldü:

"Bu akşam anladık ki İzmir’in sadece dağlarında değil, salonlarında da çiçekler açıyormuş. Gerçekten çok duygulu anlar yaşadım. İzmir her haliyle çok güzel, her haliyle farklı. Bu tematik festival de İzmir’e çok yakıştı."

Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam - Resim : 2Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam - Resim : 3

HEY ÖZGÜRLÜK!..

Livaneli’nin o akşamki mutluluğunun en önemli göstergesi ise ödülünü aldıktan sonra Rengim Gökmen yönetimindeki AASSM Senfoni eşliğinde gecenin üç solisti ile birlikte seslendirdiği "Hey Özgürlük!"tü. Livaneli, bestesini üç solistle birlikte büyük bir coşkuyla seslendirdi. Öyle ki, henüz bir kırık yüzünden tam iyileşmeyen sol bacağındaki sıkıntıya karşın gülümseme yüzünden eksik olmadı.

Nebil Özgentürk'ün Livaneli belgeselinden kesitlerin de perdeden izletildiği festivalin açılış akşamında orkestra düzenlemeleri Oğuzhan Balcı, Ferhat Livaneli ve Francis Show'a ait olan; Livaneli'nin bestelediği 11 film müziği seslendirdi. Finalde ise üç Livaneli bestesinden oluşan potbori vardı.

Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam - Resim : 4

11 FİLM MÜZİĞİ

Orkestranın seslendirdiği 11 film müziği şunlardı:

1-A New World (Uzlaşma filminden), 2-Mutluluk (aynı adlı filmden), 3-Yol (aynı adlı filmden), 4-Gözlerin (Yılanı Öldürseler filminden), 5-Kan (aynı adlı filmden), 6-Mayın (Maden filminden), 7-Leyla'nın Evi (aynı adlı oyundan), 8-Yer Demir Gök Bakır (aynı adlı filmden), 9-Sürgün (Sürü filminden), 10-Veda ( aynı adlı filmden), 11-Janus (Mutluluk filminden).

Livaneli'nin çok mutlu olduğu akşam - Resim : 5

Etiketler
Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir