AKP döneminde 7 Spor Bakanı değişti sonuç yine değişmedi

Sevgili okurlarım köşe yazımın başlığından anlaşılacağı gibi bu hafta ki yazımda Türk Sporu ile ilğili bir kaç çift kelamım olacak, geçtiğimiz günlerde AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan "Türkiye, bizim dönemimizde diğer alanlarla birlikte spor altyapısında da çağ atlamıştır." dedi.

Sanırım sayın Cumhurbaşkanı sporu sadece alt yapıdan ve sayılardan ibaret sanıyor yada yine onu kandırıyorlar, 18 yıllık AKP iktidarı döneminde sportif başarı anlamında neredeyse sıfır çektik, 7 spor Bakanı değişti ama sonuç değişmedi ,Türk sporu her geçen gün kan kaybetmeye devam etti, etmeyede devam ediyor, afili spor salonu yapmak sorunu çözmüyor çözmeyecektir sn Cumhurbaşkanı sporun içinden geliyor, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanları arasında Atatürk ve Turgut Özal’dan spora yakın olan tek lider ama 2004 Atina olimpiyatları dışında 18 yılda hiçbir başarısı yoktur ülkemizin.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan beklentim nasıl ki İstanbul’a ihanet ettiğini kabul ettiyse AKP iktidarı dönemindeki spordaki başarısızlığı kabul etmesidir.
AKP iktidarı döneminde amatör sporlar üvey evlat muamelesi gördü, Futbolun dışında hiçbir spor branşı kabul görmedi.

Futbol dışında Diğer branşlarda da derece almış veya madalya kazanmış olan sporculara baktığımızda bazı istisnalar olsa da genellikle ya yabancı kökenli sporculara ya da dış ülkelerden gelip ülkemiz vatandaşlığına geçmiş sporculara rastlamaktayız.

Temel eğitimini eksik ve yetersiz olarak alan sporcularımızın katıldıkları özellikle uluslararası müsabakalarda bu eksikleri su yüzüne çıkmaktadır ve sonuç olarak başarısızlık.

İstediğiniz kadar sporda alt yapı yapın bunun ilede övünün ama sporu liyakata dayalı yapmasanız Spordada benim adamım olsun derseniz ancak konuşursunuz nokta.