Tarım ve Orman Bakanı tarih de bilmiyor

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli.. Marmaris’ten Bodrum’a geçerken Ege’de SonSöz’e konuşmuş, “Yangınların tamamı ne zaman kontrol altına alınır?” şeklindeki...

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli..

Marmaris’ten Bodrum’a geçerken Ege’de SonSöz’e konuşmuş, “Yangınların tamamı ne zaman kontrol altına alınır?” şeklindeki soruya; “Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na girerken bir vade vermedi” demişti.

Sayın Bakan bilmiyor ki halbuki Atatürk Kurtuluş Savaşında tarih vermişti.

1922 yılı Ağustos ayında Büyük Taarruz öncesinde Ankara'dan hareket edeceği günün akşamını Keçiören'de yakın arkadaşları ile geçirmişti. Ayrıldığı zaman bir hayli yorgundu. Yanındakilere:’Taarruz haberini alınca hesap ediniz 15’nci günü İzmir'deyiz’ demişti. Acaba içkinin etkisiyle mi söylemişti? Arkasından hafifçe gülüştüler. Çünkü bu kadar ne bir tarihe inanmak mümkün değildi. 15’nci gün, yani 10 Eylül’de İzmir’de olacağını hesaplıyordu.

Atatürk, 24 Ağustos sabahı Ankara'dan hareket etmiş, Afyon güneyindeki Şuhut Kasabası'nda geceyi geçirmişti. 25-26 gecesi Kocatepe'nin hemen güneyindeki dere içinde bulunan Başkomutanlık karargâhına gelmiş, şafakla beraber saldırı emrini vermişti. Herkes 26 Ağustos günü saldırı haberini almıştı. Ancak 15’nci günü değil de 14’ncü günü, 9 Eylül’de İzmir’e girildi. Savaş kazanılmış, Atatürk İzmir'den Ankara’ya hareket etmişti.

Ankara’da kendisini karşılayanlar bu konuyu sordular. Bir gün neden sapma oldu dediler. Atatürk ise gayet kendinden emin bir şekilde cevapladı;

-Bir gün yanılmışım. Ama kusur bende değil, düşmanda!..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Afganistan ve Pakistanla ilgili yanlış açıklamalarından sonra, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de tarih bilmediği ortaya çıktı. Atatürk, sonunu bilmediği hiçbir işe girmezdi.

Tabii ki Bakanlar bunu bilmiyor.

Yangında neden önlem alınmadı, neden durdurulamıyor gibi sorular soruluyor ya, bir milletin tarihini ve devletinin nasıl kurulduğunu bilmeyen adam, kimse kusura bakmasın nasıl korunacağını da bilemez.

Etiketler
Bekir Pakdemirli