Ulusal Egemenlik ve Patates

Patates bir kader değildir,Senin seçimindir.Nedeni; 16 Nisan 2017 de Egemenliğini Erdoğan’a devrettiğin içindir.Sen patatese talim edersin, o sarayda...

Patates bir kader değildir,
Senin seçimindir.
Nedeni; 16 Nisan 2017 de Egemenliğini Erdoğan’a devrettiğin içindir.
Sen patatese talim edersin, o sarayda zencefilli somonlu suşi yer.

Ejder Meyveli Smoothie içeceği kader değildir.
Senin seçimindir.
Sen su parasını ödeyemezsin, Saraydakiler adını duymadığınız Ejder Meyvesi içerler. Çünkü egemenliğini Erdoğan’a verdiğin için artık senin ihtiyaçların artık söz konusu değildir. Sarayın ihtiyaçları söz konusudur. Atatürk konuyu Osmanlı Padişahları üzerinden anlatmış, ama ne güzel anlatmış; “…Osmanlı Devleti kişisel saltanat esasına dayalı olarak yönetiliyordu.Kişisel saltanatta, padişahların istekleri ve iradeleri egemendir. Yalnız o söz konusudur. Milletin istekleri ve ihtiyaçları söz konusu değildir”

Kandırılmak bir kader değildir,
Senin seçimindir.
Sen kandırılırsan hapsi boylarsın, en ağır cezayı yersin. Ama AKP’li biri kandırılırsa “Rabbim beni affetsin, Allah affetsin” der. Sorumluluktan ve hesap vermekten kurtulur. Oysa Atatürk bu konuda şunu der;“.... gücünün ve yetkisinin Allah'tan geldiğini ve sadece ona karşı ahirette hesap vereceğini zanneden ve devleti, memleketi kendine miras bir malikane gibi gören bir hükümdar, her türlü sorumluluktan kendini arındırılmış sayarlar.”

Damat Berat Paşa bir kader değildir,
Senin seçimindir.
Cumhurbaşkanı devleti dünür damat ve belli bir zümre ile yönetir, seni de ayçiçeği, ekmek ve makarna kuyruğunda bekletir. Atatürk demiş ki; “Hükümetin belirli insanların veya belli sınıfların elinde bulunması dahi, asla kabul edilemez. Bu, bir zümrenin kendi çıkarı için tüm milletin egemenliğini gasp etmektir”

128 Milyar kader değildir.
Senin seçimindir.
Kişi başına 12 bin tl düşer. Sonuçta vatandaş da bu parayı cebinden öder. Sen, 128 Milyar doları sorarsın, Cumhurbaşkanı “128 milyar dolar yer değiştirdi” der. Askerlikte bunun adı bellidir. O başka söyler bu başka söyler, Hiç kimse 128 milyar doların nerede olduğunu doğru söylemez. Net konuşmaz. Ama Atatürk net konuşur; “Memleketi yönetmek isteyenler samimi olmalıdır. Açık sözlü olmalıdır. Milletle samimi görüşmelidir. Yoksa safsatalarla milleti kandırmak, aklını karıştırmak demektir”

Yoksulluk bir kader değildir.
Senin seçimindir.
Öyle egemenliğini bir kişiye verirsen sorgulayamazsın, hakkını arayamazsın. Patatese mahkum kalırsın. Seçtiğin kişinin yanındaki çıkarcılar “doğduğu şehir mübarektir”,”ona dokunmak ibadettir” der, dinsel görünüme büründürürler. Sen de buna inanır, gittikçe alışırsın. Bak şimdi bu konuda Atatürk ne demiş; “Şu unutulmamalıdır ki, milletin egemenlik hakkını bir kişide ya da sayılı kişilerin elinde bulundurmaktan yararlanan cahil ve saf insanlar vardır. Hükümdarlar kendilerini hayali bir gücün temsilcisi tanırlar ve bundan zevk alırlar. Ama onların etrafındaki çıkarcılar bunu dinsel bir görünüme büründürerek tüm ulusu aldatmaya ve karanlığa sürüklemeye çalışırlar. Nitekim şimdiye dek öyle olmuştur. Giderek ulusun kulağı o laflara alışır ve yapılan telkinleri gerçeğin kendisi sanır”

Başkanlık sistemi bir kader değildir.
Senin seçimindir.
Senin egemenliğinin ve emeğinin gaspıdır. Başkan zenginleştikçe sen fakir kalırsın. Ama bunu düzeltebilirsin de tabii ki. Erken seçim istersin, sandığa gidersin, oyunu kullanır, egemenliğini geri alırsın. Sana reva görülen patatesin de hesabını sorarsın. Peki, ya egemenliğinizi geri vermezlerse? O zaman ne yaparsın? Ne yapman gerektiğini Atatürk söylemiş, onun da cevabını vermiş;
“Kesinlikle ve çekinmeden söylüyorum: Ulusal egemenliğimizin bir damlasını şu ya da bu biçimde kayıt altına almak isteyenler en koyu mürtecilerdir. Öylelerine karşı milletin yapacağı şey, onları parçalamaktır”

Egemenlik önemlidir.
Atatürk Egemenlik der, millet der, millete hizmet der, bu adamlar ise “saray saltanat” der, “benim şahsım, benim tahtım, benim tacım” der, gariban da patates yer. Niye bu hale geldik diye sormayın. Egemenliğinizden ve yönetimden kendinizi soyutlarsanız, sonunuz elbette felaket olur Atatürk 100 sene önce söylemiş; ”.... yönetimden ve egemenlikten soyutlanmaya boyun eğen bir milletin sonu elbette felaket olur” demiş.

Ulusal Egemenlik Bayramımızı unutmayalım. Her şartlarda kutlayalım. Bu çok önemlidir.
Senin egemenliğini elinden alanlar, tabii ki Egemenlik bayramını yasaklayacaklar, kendi egemenliklerinde ise salonları lebalep dolduracaklar.
Ama Atatürk’ün çocukları ise bu bayramı bunlara inat, sonsuza dek kutlayacaklar.