Koronacı hükümet kime denir?

Eskiden kötü bir şey yaptığında “bak ağzına biber sürerim” filan derlerdi. Daha da ayıbı, “keraneci” derlerdi, Şimdi onun yerine koronacı diyorlar. Eskiyi boş...

Eskiden kötü bir şey yaptığında “bak ağzına biber sürerim” filan derlerdi.

Daha da ayıbı, “keraneci” derlerdi,

Şimdi onun yerine koronacı diyorlar. Eskiyi boş verelim de, kim bu koronacılar?

Korona hastalığına yakalananlara elbette koronacı denmez. Onlar mağdurdur, masundur.

Koronacı kime denir biliyor musunuz?

Koronacı, bu virüsten çıkar ve menfaat sağlayan kişilere denir.

Örneğin, hiç kimse tanı kiti bulamazken hükümetle yakın bağı olan ve on parmağında test yapan Ethem Sancak avanesine keraneci denmez, koronacı denir. Hele bir de bunu sosyal medyada paylaşan kişiye koronacı pezevenk denir.

Devletten milyarlarca dolar ihale-i peşkeş alıp da, fırsat bu fırsat diyerek virüs bahanesiyle işçi çıkaran patronlara koronacı müteahhit denir.

Millet ekmek bulamazken korona tanı kitini karaborsa 30 dolardan satan milletvekilinin oğluna corona pc’i denir.

Millet korona derdindeyken “Göster ama elletme” diye açıklama yapan diyanet kafasına keraneci zih, pardon koronacı zihniyet denir.

Bomboş otobüse anlaşarak topluca binen ve kamerayla çekerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iftira atmaya çalışan trollere maaşlı koronacı, çok afedersiniz, maaşlı keraneci denir. (Trollerin haklarını yemeyelim şimdi.)

Zırt pırt gereksiz bedavadan mesaj çeken, ama sağlıkçılarımızın iletişimini ücretsiz yapmayan telefon şirketlerine ne denirse artık. Her şey denir.

Peygamberin şerifidir diye yalandan kıl tüy satan, yanmaz kefenle milleti dolandıran ve koronavirüsü çıkınca eldivenle ekrana çıkıp zavallı bir halde kendi efendi hazretlerinden iki fetva sallayan, hatta süpürge sakalıyla sevişirken internete kasetleri dolaşan cübbeliye koronacı filan denmez, doğrudan keraneci denir.

Umreden gelip de karantinayı reddeden ve “Ben hastaysam sen de hasta ol” diyerek polisin yüzüne tüküren umreciye koronacı filan denmez, korosbu denir. (Ne demekse artık.)

Sokağa çıkan büyüklerimizle kibarca konuşmak varken dalga geçerek videoya kaydeden kişilere sopalık koronacı denir.

Bize bir şey olmaz hani nerede korona, korona vardı da biz mi içtik modunda olanlara Süleyman Demirel, pardon Süleyman Koronel denir.

Şimdiki nesil bilmez, halka tatlıların adına eskiden kerane tatlısı derlerdi, şimdi korona tatlısı diyorlar.

Homo Erektus’tan çıkıp, Homo Sapiens döneminde düşünürken, birden bire ne olduğunu anlamadan bu 20’nci yüz yılda koronavirüsü yüzünden eve kapanan insanoğluna Homo Coronektus denir. Tüm uyarılara rağmen kapanmayanlara da “Homo Uyarektus” denir.

Vatandaş elektriği nasıl ödeyeceğim diye düşünürken “internetten ödenebilir” diyen dalga geçen bakana Enerji ve Tabi Koronacılar Bakanı denir.

Marketlerde tüm rafları üçer beşer stoklayan kişiye koroborsacı denir.

Faturasını ödeyemediği için vatandaşın elektrik, su, doğalgazını kesmeye kalkan kurum başkanlarına resmen koronacı denir.

İşçinin işsizlik fonunda biriken parasını yeni bir paketmiş gibi kendisine veren kişiye ise, koronacıbaşı denir.


Denir de, bizim bu halimiz nedir?

Bir tır şoförü çıktı, “Beni virüs öldürmez bu düzen öldürür” dedi. Evet, ortada öldürücü bir virüs var ama bunu engelleyici bir düzen yok. Çünkü ortada bir düzen yok. Düzensizlik var. İşte o öldürür.

Eskiden bir hükümet çıkardı, halka hesap verirdi. Şimdi yeni bir Ulaştırma Bakanı atandı, “Erdoğan’a layık olacağım” dedi. E yani onu kim atıyorsa ona hizmet edecek.

Halka mı hizmet edecek? Halk seçmiyor ki artık, şahsımın ülkesi seçiyor.

Farkında mısınız, ortada sadece beyanat veren, açıklama yapan, haber üreten ama çözüm üretmeyen bir düzen var. Ara sıra ekranlara çıkıyor, sadece vaka sayılarını veriyor ve “ölmeyin” diyor. Virüs geçirmeyen Mercedes'ine biniyor, gidiyor.

İşte bu düzensizlik öldürür.

Meşrutiyet ile mi yönetiliyoruz, mutlakiyet ile mi yönetiliyoruz, yarı başkanlık mı, partili başkanlık mı neyle yönetiliyoruz belli değil.

Cumhuriyetle yönetilmediğimiz kesin. Her ne kadar adı Cumhuriyet olarak kalsa da.

Şu anda ortaya çıkıp halka hesap verecek bir başbakan yok beyler.

Varsa da ben adını bilmiyorum. Duymadım.

Bir gazeteci Bakan'a bir soru sormaya kalktı, neredeyse Yunan kanlı bir vatan haini olacaktı.

Kendi gazetecisine vatan haini gözüyle bakan hükümete keraneci denir mi? Denmez. En azından terbiyem müsaade etmez.

Peki ne denir?

Dense dense, “koronacı hükümet” denir.