Okyanusta tepki çeken görüntü!

Pasifik Okyanusu'nu yüzerek geçerken her üç dakikada bir plastik çöple karşılaştı.

Okyanusta tepki çeken görüntü!

Okyanusların plastik çöplüğüne dönmesi sonucu doğal hayatın can çekişmesine dikkat çekmek için Japonya'dan ABD'ye yüzen profesyonel yüzücü Benoit 'Ben' Lecomte, her üç dakikada bir plastik parçasına rastladığını belirtti.

Pasifik Okyanusu'nu uçtan uca yüzen ilk insan olmaya kalkışırken aynı zamanda plastik atıkların okyanuslar üzerinde yarattığı yıkımı incelemeye ve bu konuda bilinçlilik yaratmaya çalışan Fransız yüzücü Benoit 'Ben' Lecomte, Pasifik'in plastik çöpten geçilmediğini duyurdu.

1998'de Atlantik Okyanusu'nu yüzerek geçmiş olan Lecomte, Pasifik'i geçme rekoru kırma hedefini kasım ayında hava koşullarının çok ağırlaşması nedeniyle bıraktı.

Yine de 5 Haziran'da Japonya'dan sulara açılmasından yaklaşık 6 ay sonra, pazartesi günü Hawaii'ye çıktı. Tabii kendisini destekleyen ve yolculuğunu belgeleyen 'Discoverer' isimli yatın biliminsanlarının da bulunduğu mürettebatı eşliğinde…

'EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ NESNELER'

San Francisco'ya ulaşma hedefinden vazgeçmeyen 51 yaşındaki yüzücü, CNN'e şunları söyledi:

"Bazen etrafımızda balinalarla yüzüyorduk, ardından bam, 10 dakika sonra suda yüzen kocaman bir plastik parçasıyla burun buruna geliyorduk. Bunların çoğu hepimizin evde kullandığı nesneler. Bunları deniz yaşamının içinde görmek çok rahatsızlık verici."

'SUYA ATILAN AĞA 30 DAKİKADA 100 PLASTİK PARÇASI DOLUYOR'

Yolculuğu sırasında her üç dakikada bir plastik parçasına rastladığı zamanlar olduğunu aktaran Lecomte, kendisini destekleyen ekibin suya ağ attığı her sefer, yarım saat içinde 100 plastik parçasının ağda toplandığını kaydetti.

'HEMEN ŞİMDİ HAREKETE GEÇMELİYİZ'

Aynı zamanda bir danışmanlık şirketinin sürdürülebilirlik hizmetler bölümünde müdür yardımcılığı yapan Lecomte, "Okyanus tehlikede, bu gidişatı tersine çevirmek için şimdi hemen bir şeyler yapmazsak, birkaç yıl sonra kurtarılması çok daha zorlaşacak" vurgusu yaptı.