Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

ilahiyatçı Nureddin Yıldız yanıtladı: Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ramazan ayı ile birlikte birçok merak edilen soruların cevabı internette araştırılıyor. Oruç tutmak için sahura kalkan vatandaşlar "Sahurda ezan okunurken su içmek caiz midir? Orucu bozar mı?" diye araştırıyor. İlahiyatçı Nureddin Yıldız, merak edilen "Sahurda ezan okunurken su içilir mi?" sorusunu cevapladı:

SAHURDA EZAN OKUNURKEN SU İÇİLİR Mİ?

"Sahurda ezan okunurken su içmek kaza gerektiren bir durumdur. İleriki zamanlarda o şekilde tuttuğunuz oruçları kaza edersiniz."

Sahurda Ezan Başladığı An Yeme İçme Bırakılmalı mı?

Sahurda ezan başladığı an yeme içme bırakılmalı mı? ile ilgili sorulara da Nureddin Yıldız; "İmsak ezanı okunsun veya okunmasın takvimdeki dakika ile beraber yemek bitmiş olmalıdır." dedi.

Nureddin Yıldız'ın "Sahurda ezan başladığı an yeme içme bırakılmalı mı?" sorusuna verdiği cevap şöyle:

"Orucun başlama vakti mesela 03.20 ise tam 03.20 oruç için başlangıçtır. Ezan da aynı saatte okunduğuna göre ezan, oruç başladıktan sonra başlamaktadır. Buna göre de ezan başlanınca yenen her lokma oruç yemek anlamına gelmektedir. Akşam iftar vakti için de aynı şey geçerlidir. Ezan, orucun bittiği saniyede başlamaktadır. Ezanın bitmesini beklemenin gereği yoktur çünkü ezan ancak orucun bitmesi ile başlayabilir. İmsakta da bunun tersi geçerlidir. Buna göre de imsak ezanı okunsun veya okunmasın takvimdeki dakika ile beraber yemek bitmiş olmalıdır."