Pablo Escobar'ın su aygırlarının akıbeti belli oldu

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın Afrika'dan getirdiği su aygırlarları bölgede hayvan çeşitliliğine zarar vermesi nedeniyle sorun yaratmoştı.

Pablo Escobar'ın su aygırlarının akıbeti belli oldu

Kolombiyauyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın Afrika'dan getirdiği su aygırlarlarını çiftliğinde besliyordu.

Yetkililer, bölgedeki su aygırı popülasyonunun, yerel hayvan çeşitliliği açısından tehlikeli olduğu ve ekosisteme zarar verecekleri düşüncesiyle Pablo Escobar'ın su aygırı sürüsünü kısırlaştırma yoluna gitti.

80'den fazla su aygırından 24'ünü sterilize edildi ve proje tamamlandığında su aygırları doğal olarak ölecek.

Pablo Escobar'ın su aygırlarının akıbeti belli oldu - Resim : 1

Ölmeden önce egzotik hayvanlar satın almıştı

Polis tarafından vurularak öldürülmeden önce Escobar, çiftliğine flamingolar, zürafalar, zebralar ve kangurular da dahil olmak üzere bir dizi egzotik hayvan satın almıştı. Ölümünden sonra, su aygırları hariç hepsi hayvanat bahçelerine satıldı.

Escobar başlangıçta bir erkek ve dişi su aygırı satın almıştı. Su aygırları taşınamayacak kadar büyük olduklarından, bir tema parkına dönüştürülmüş olan Hacienda Napoles arazisine bırakıldılar ancak o zamandan beri sayıları katlanarak arttı.

"Kendilerine ait olmayan bir ekosistemde bulunmaları, bölgeye has hayvan çeşitliliğinin buradan uzaklaşmasına neden oluyor" diyen Cornare'den David Echeverri, su aygırlarının zaman zaman balıkçılık yapan insanlara da saldırdığını söyledi.

Bu sebepten dolayı kısırlaştırma kararı aldıklarını belirten Cornare, gerek dişi gerekse erkeklerde etkili olan Gonacon isimli bir ilacın, atılan oklarla hayvanlara enjekte edildiğini bildirdi. Bölgedeki su aygırlarından 11'i de daha önce geleneksel yöntemlerle kısırlaştırılmıştı. Cornare, "Erkeklerde ve kadınlarda etkili olan bir doğum kontrol yöntemidir" ve cerrahi sterilizasyondan daha ucuzdur" dedi.Bir dönem dünyanın en büyük uyuşturucu baronu olan Escobar'ın adı 1980'lerde sayısız cinayate karışmış ve 1993'de ülkesi Kolombiya'nın Medellin kentinde polis tarafından öldürülmüştü. Escobar, ölümünden 30 yıl sonra bile dünyanın en büyük kokain üreticisi olarak anılmaya devam ediyor. 1980'li yıllarda kokain ticaretinden elde ettiği servetle dünyanın en zengin insanları arasına girdi. (TV100)

Etiketler
Kolombiya Uyuşturucu Zarar