Yıllar sonra ikinci elbise vakası: Mavi mi beyaz mı?

Bundan 6 yıl önce tüm dünya bir elbisenin rengini tartışmıştı. Bu kez benzer bir tartışmayı 26 yaşındaki haber sunucusu Kendall Gilding'in paylaştığı elbise başlattı: "Çarşamba beyazı" diye paylaştığı fotoğrafta elbise maviydi.

Yıllar sonra ikinci elbise vakası: Mavi mi beyaz mı?

Giydiği kıyafeti 13 binden fazla takipçisiyle paylaşan Kendall Gilding bu fotoğrafı şu açıklamayla yayımladı: "Çarşamba beyazı! Pürüzsüz çizgiler, yaka detayı, ilahi kumaş... Beyazın en tazesi."

Ancak Gilding'in takipçileri fotoğrafın altına yorum yağdırdı. Elbisenin 'mavi' olduğunu söyleyen hayranlar, "Bebek mavisi içinde güzel görünmek..." gibi yorumlar bıraktı. "Kesinlikle mavi, ama güzel", "Bir tek bana mı mavi görünüyor?" şeklinde birbiri ardına gelen yorumları yanıtlayan Kendall Gilding bunlardan birine, "Bunu söyleyen ilk kişi sen değilsin" cevabını verdi.

Ünlü sunucu elbisenin beyaz olduğunu kanıtlamak için stüdyodan bir fotoğraf daha paylaştı. Fotoğrafın altına, "Elbisemin beyaz mı mavi mi olduğunu tartışan herkes için, işte haber stüdyosu'nda bir fotoğraf" diye yazdı.

Yıllar sonra ikinci elbise vakası: Mavi mi beyaz mı? - Resim : 1

2015'teki elbise vakası

Yaşanan bu tartışma 2015 yılındaki elbise vakasını akıllara getirdi. 'Elbise' vakasında BBC'ye, beynin renk algısının diğer nesnelerin renginden ve yansıttıkları ışıktan etkilenebileceğini söylemişti. Sunucu Kendall Gilding'in paylaştığı fotoğrafın çekildiği yerdeki ışık kırılmasının ve duvarın rengi nedeniyle beyaz elbisenin mavi olarak görünmüş olabileceği iddia edildi.

Yıllar sonra ikinci elbise vakası: Mavi mi beyaz mı? - Resim : 2