Mutlu ilişkiye giden yol: Uyumadan önce mutlaka bunları yapın

İlişkilerin olmazsa olmazı her iki tarafında mutluluğu… Peki ilişkinizde mutluluk düzeyini artırmak için neler yapmanız gerekiyor?

Mutlu ilişkiye giden yol: Uyumadan önce mutlaka bunları yapın

Uyumadan önce partnerinizle biraz zaman geçirmek ilişkinizi daha mutlu bir hale getirebilir.

İşte mutlu çiftlerin uyumadan önce yaptığı 10 şey…

Telefonlarınızı sessiz moda getirin ve kaldırın

Sosyal medya bağımlılığı, vücudunuzdaki oksitosin salınımını baskılar. Bu hormon duygusal yakınlık ve bağdan sorumludur. Akşam bir saat belirleyin ve o saatte telefonlarınızı sessize alın, uzakta tutun.

İşinizi bir süreliğine unutun

İşi unutmaya çalışın ve yatağınızdayken iş e-postanızı kontrol etmeyi bırakın.

Partnerinizle aynı anda yatağa gidin

Birçok çift gün boyu birbirini görmez ve farklı zamanlarda yatma alışkanlığı edinir. İlişki uzmanlarına göre, mutlu çiftler dişlerini birlikte fırçalar ve aynı anda yatar. Aynı anda yatağa girmek ilişkilerin sıcaklığını ve samimiyetini korumaya yardımcı olur.

Bir rutini izleyin

Her gün aynı uyku vakti rutinini takip etmek daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Tanıdık bir rutini takip ederken beyniniz, yaklaşan yatma vaktinin sinyalini alır ve vücudunuzu uykuya hazırlar.

Kalpten bir konuşma yapın

Uzmanlar, uyumadan önce eşinize olumlu duygular ifade etmek için birkaç dakika ayırmanızı öneriyor. Bu, günü olumlu bir şekilde bitirmenize ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca genel ruh haliniz üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.

Tartışmayın veya hararetli konuşmalara girmeyin

Uyumadan önce hararetli tartışmalara girmemeye özen gösterin. Yatakta kavga etmek asla bir sorunu çözmeye yardımcı olmaz. Üstelik ikinizin de uykuya dalması zorlaşır ve ertesi gün kendinizi oldukça kötü hissedersiniz.

Yatak odanızın çocuksuz kalmasını sağlayın

Uzmanlara göre, çocuklarınızın yatağınızda uyumasına izin verebileceğiniz tek zaman kabus gördükleri zamandır. Diğer tüm zamanlarda, yatak odanız özel alanınız olmalıdır.

Yatağınızı evcil hayvanlarınızla paylaşmayın

Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, evcil hayvanlarıyla uyuyan insanların % 63'ü yeterince iyi uyuyamıyor. Uykusuzluğun önüne geçmek için yatağınıza evcil hayvanınızı almamaya dikkat edin.

Birbirinize masaj yapın

Uzmanlar, yatmadan önce hafif ve rahatlatıcı bir masajın uyku kalitenizi artırdığını, kaygıyı azalttığını ve çiftleri birbirine yaklaştırdığını söylüyor.

Sarılmayı ve öpücükleri unutmayın

Sevdiğiniz kişiye sarılmanın psikolojinize iyi geldiği araştırmalarla kanıtlandı.