AKP azaldı demişti ama... 274 günde en az 369 kadın öldürüldü

CHP'li Milletvekili Necati Tığlı'nın hazırladığı rapora göre kadın cinayetleri, AKP'nin iktidarda olduğu 17 yılda yüzde 344,5 arttı.

AKP azaldı demişti ama... 274 günde en az 369 kadın öldürüldü

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ‘'Kadın Cinayetleri Raporu'' hazırladı. AKP iktidarı, Türkiye'deki kadın cinayetleri oranının yılbaşından beri yüzde 29 düştüğünü iddia etse de, hazırlanan rapor kadın cinayetlerinin 17 yılda yüzde 344,5 arttığını gözler önüne serdi.

Rapora göre, Türkiye’de 2003 yılında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 83 iken, 2020 yılının dokuz aylık bölümünde bu sayı 369’a ulaştı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; kadınlara yönelik şiddet eğilimlerinin, hedef göstermelerle ve siyasilerin medya yolu ile yaptıkları açıklamalarla meşru hal aldığını söyleyen Tığlı, ''İktidarın koruyamadığı kadınlar, öldürülmekte ve tecavüze uğramaktadır. Kadınların can güvenliğini tehdit eden ve tecavüze neden olan hiçbir koşula müsamaha gösterilemez. Kadın cinayetlerinde işlenen suçları gerçekleştirenler iyi hal uygulamalarından yararlandı. Bu uygulama kaldırılmalıdır” dedi.

Etiketler
Milletvekili