Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayram için planlarını yapmaya başladı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda uygulanan sokağa çıkma yasağının, Kurban Bayramı’nda uygulanmaması bekleniyor. İşte 31 Temmuz’da başlayacak hakkında gelişmeler...

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı'nı koronavirüs sebebiyle evlerinde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor. Her ne kadar corona virüsü günlük verileri artış gösterse de Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olmayacağı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Bilim Kurulu gündeminde böyle bir madde olmadığını söyledi.

KURBAN BAYRAMI’NDA KISITLAMA OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bilim Kurulu’nda Kurban Bayramı’nda bir kısıtlılık olması gibi bir durum gündeme gelmedi. Kurban Bayramı’nda kısıtlama olup olmayacağını şimdiden söylemem zor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bir kısıtlama olmayacağını düşünüyorum. Önemli olan önümüzdeki haftalarda pandeminin seyrini görmemiz olacak. Belirleyici olan bu olacak.

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Tatilin 4 gün sürecek bayramın süresi ile kısıtlı olması bekleniyor.

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı Kurban Bayramı Ramazan Bayramı Temmuz