Sosyetik restoranlardan müşterilerine SMS: Batıyoruz yardım edin!

Bir yemek için yoksul kirası kadar hesap çıkaran sosyetik restoranlar, salgın nedeniyle kapanınca müşterilerinden SMS'le yardım istemeye başladı.

Sosyetik restoranlardan müşterilerine SMS: Batıyoruz yardım edin!

Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan eğlence mekanları ve restoranlar zor günlerden geçiyor. Mahalle aralarındaki esnaf lokantları ve küçük işletmeler sesini duyuramazken, en fazla sesi çıkanlar ise bir akşam yemeği için neredeyse İstanbul'un kenar semtlerindeki bir aylık kira kadar adisyon çıkaran mekanlar oluyor.

Salgın nedeniyle kapalı olan bazı sosyetik mekanların ise müşterilerine SMS atarak yardım isetdikleri ortaya çıktı.

"KAZANIRKEN ALİ KOÇ GİBİ GEZERSİN"

Habertürk magazin yazarı Esin Övet, müşterilerinden yardım isteyen iki sosyetik mekanı ve müşterilerinden gelen yardımı köşesine taşıdı.

Övet'in aktardığına göre, Çeşme'de faaliyet gösteren Kolburanos isimli mekanın müşterilerine “Değerli Kolburano’s misafirleri. Dünyayı saran salgın sebebiyle dükkanımızın kapılarını 15 Mart’tan itibaren kapattık. Geçirdiğimiz bu zor dönemde sizleri ve işimizi çok özledik. Heyecan ve hevesimizi hiç kaybetmedik. Yeni normale de birlikte alışacağımız bu dönemde hijyen, lezzet ve sizlerin rahatınızı öncelik alarak, dükkanımızı en iyi ve doğru şekilde hazırlamak üzere çalışmalarımıza başladık. Kapalı geçirdiğimiz dönemden sonra işletmemizin yeniden ayağa kalkabilmesi için şimdi sizin desteğinize ihtiyacımız var. Dükkanımıza geldiğinizde hesabınızdan düşmek kaydıyla bize maddi destekte bulunur musunuz? Sizlere en iyi hizmete verebilmemiz için desteğiniz bizim için çok önemli. En yakın zamanda kavuşmak dileyiciyle” diye mesajgönderdi.

Mesaj üzerine 1 saatte müşterilerden 5 bin liralık yardım geldiğini aktaran mekanın işletmecisi Emre Kolburan, "Bu işler çok yatırım yaptırmaz. Kazanırken paşa paşa geçindirir. Ali Koç gibi gezersin. Ama böyle zor günlerde ortada kalırsın. Bunu demagoji olsun diye yapmadık" diyor.

"AMACIM 2020'Yİ YOK OLMADAN GEÇİRMEK"

Benzer çağrı yapan bir başka mekan ise Maslak'taki Sumak Kebap. Bir video çekerek müşterilerinden desek isteyen Sumak Kebap'ın işletmecisi Perviz Resuli, çağrısına gelen tepkiyi Esin Övet'e şöyle anlatmış:

"Biz küçük bir işletmeyiz. Çalışanlarımı işten çıkartmayacak kadar destek geldi. Ben bağış toplamıyorum. Bunun karşılığını ödeyeceğim diyorum. Desteğin yüzde 70’i arkadaşlarımdan geldi. Yüzde 30’u ise hiç tanımadığım kişilerden. Gelen paralar ile çalışanlarımızın tüm giderlerini karşılayabilirim. 14-15 bin TL toplandı. Bana yetiyor. Dükkan kapalıyken giderleri karşılayabiliyor. Ben küçük işletmeyim. Paket servis açabiliyorum. Benim amacım 2020'de zarar etmeden, yok olmadan geçirmek”

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Salgın