Suriyeli babanın 'Hayat Güzeldir' filmini anımsatan savaş 'oyunu'

Suriyeli bir baba Abdullah, kızının bomba seslerinden korkmaması için saldırı seslerinin bir oyunun parçası olduğunu öğretti. Video kısa süre içinde yüz binlerce kez izlendi. Sosyal medya kullanıcıları yaşananları ünlü "Hayat Güzeldir" filmine benzetti.

Suriyeli bir baba, kızının bomba seslerinden korkmaması için saldırı seslerinin bir oyunun parçası olduğunu öğretti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, her saldırı sesinde baba ve kızın güldüğü görüldü.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan bir kişi,32 yaşındaki Suriyeli Abdullah’ın 4 yaşındaki küçük kızı Selva’nın da uçak ve bomba seslerinden korkmaması için kızına bunların bir oyunun parçası olduğunu öğrettiğini belirtti.

Paylaşılan bu görüntüler, akıllara Hayat Güzeldir (Life is Beautiful) filmini getirdi.

Suriyeli babanın 'Hayat Güzeldir' filmini anımsatan savaş 'oyunu' - Resim : 1

Roberto Benigni’nin yönettiği Oscar ödüllü Hayat Güzeldir filmi, 2. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından toplama kampına konulan baba-oğulun hikayesini anlatır. Toplama kampının akıl almaz şartlarını küçük oğlu Joshue’ye hissettirmek istemeyen Guido burayı hayali bir oyun sahnesine çevirir. Babası oğlunu kampta yaşananların bir oyun olduğuna inandırmıştır.

Etiketler
Film Saldırı Suriye