İzmirlileri rahatlatan deprem açıklaması

Jeofizik Mühendileri Odası İzmir Şube Bakanı Sinan Öziçer Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na katılarak, son yaşanan depremlerin ardından İzmirlileri rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

İzmirlileri rahatlatan deprem açıklaması

Akhisar’da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremi yorumlayan Oda Başkanı Öziçer, “Ege bölgesindeki hatların yapısı Kuzey Anadolu Fay Hattı’ndan çok farklıdır. Normal fay dediğimiz yine zıt ama aşağı düşen şekilde hareket eder ve 6.6’yı geçen büyüklerde yaşanmaz. Ege’de yaşayanların büyük deprem endişesine gerek yoktur” dedi.

Başkan Öziçer yaptığı açıklamada ayrıca, “Ege Bölgesi için beklenilen depremlerdi. Ege Bölgesi’ndeki illerin hepsini içine alan bir tektonik yapı var ve bu tektonik yapının oluşturduğu fay hattında bir boşalım oldu. Bu normaldir. Vatandaşlarımızın da buna alışması gerekir. Depremi ben de şiddetli bir şekilde hissettim ama nerede diye düşündüm, anlayamadım ilk önce. Biraz uzun sürdü. Sonra İstanbul ve Bursa’da hissedilen deprem haberlerini gördüm, ardından Kandilli Rasathanesi’nden gelen haberle gerçek merkez üssüyle ilgi bilgi aldık’’ diye konuştu.

Etiketler
Son Depremler Aydın İzmir