Çift kişilik MR cihazı ilişkilerini bitirdi!

MR cihazı, bazı insanlar için korkunç bir deneyim olduğundan, uzmanlar iki kişiyi aynı MR cihazına sokarak görüntü almayı düşündüler...

Çift kişilik MR cihazı ilişkilerini bitirdi!

Uzmanlar, iki kişinin birlikte cihaza girmesini sağlayan bir yöntem geliştirdiler. Ancak bu yöntemi deneyen bir Twitter kullanıcısı, MR cihazı yüzünden ayrıldığını açıkladı. Sebebi ise, görüntüleme sırasında sorulan ‘Sevgilini seviyor musun?’ sorusuydu.

Cihazda tarandıkları sırada, operatörlerin “Sevgilini seviyor musun?” şeklinde bir soru yönelttiklerini yazan Twitter kullanıcısı, “Onu seviyorum” dediğini aktardı.

Cevabı verdikten sonra bilgisayar başındaki operatörler beyin dalgalarını izleyerek ‘Yalan söylüyorsun’ dedi. Bunun üzerine de kadın, sevgilisinden ayrılma kararı aldı.

Yine aynı kullanıcı, birbirlerini tanımayan iki kişinin cihazda karşı karşıya geldiklerini ve beyinlerinin sinyal verdiğini, sonrasında ise nişanlamaya kadar giden bir ilişki yaşamaya başladıklarını da aktardı.

İki kişilik MR cihazları, ABD Ulusal Bilim Vakfı’na yapılan yeni fonlarla geliştiriliyor. Henüz ülkemizde çift kişilik bir MR cihazı yok.

(Posta)

Etiketler
Şili