Daha az et tüketmek isteyenler için 5 basit öneri

Et tüketmenin hem etik olarak hem de karbon salımı nedeniyle çevresel bedeli oldukça yüksek. Siz de et yemeyi bırakmak ya da azaltmak istiyor ama zorlanıyorsanız aşağıdaki 5 önerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Daha az et tüketmek isteyenler için 5 basit öneri

Kendinizi bir anda zorlamayın

Vegan ve vejetaryenlerin protein almak için et ve süt ürünleri yerine tükettikleri seitan, tofu ve tempeh gibi seçenekler mevcut ancak bu alternatifler her damak tadına uygun olmayabilir. Eğer bu alternatiflerin tadı hoşunuza gitmiyorsa kendinizi zorlamayın ve her zaman tükettiğiniz etli yemeklerin etsiz versiyonlarını tüketmeye çalışın.

Sebze çorbası yapın, etsiz baklagiller ve çiğ yemişler eklediğiniz salatalar hazırlayın. Sebzeli makarna ve mutfağımızın vazgeçilmezleri olan zeytinyağlıları bol bol tüketmeye çalışın.

Adım adım ilerleyin


Çok fazla et tüketiyorsanız ve etsiz bir yaşam sizin için kabus gibi görünüyorsa muhtemelen bir gecede vegan olamayacaksınız. Başlangıçta daha esnek bir beslenme biçimini deneyebilirsiniz. Haftanın bir günü et yemeyi bırakın ya da akşam yemekleri dışında et tüketmeyin. Bu düzene alıştıkça dozu artırarak et tüketiminizi tamamen bitirmeyi deneyin.

Ne kaybettiğinize değil ne kazandığınıza odaklanın

Yıllardır et tüketen biri için bir anda etsiz bir yaşam sürdürmeyi düşünmek zor olabilir. Yemek hazırlama rutininizi değiştirmeniz gerekecek. Yemek yapmayı seven bir insansanız et yerine yemeklerinize neler koyabileceğinizi araştırın ve yeni tarifleri keşfedin. Yepyeni lezzetler ve tarifler keşfedeceğiniz mutfak maceralarına hazır olun.

Etrafınıza danışın

Zorlandığınız noktalarda çevrenizdeki et tüketmeyen insanlarla konuşun. Vejetaryen insanların sosyal medya hesaplarını takip edin ve konu ile ilgili facebook gruplarına üye olun. Soru sormaktan çekinmeyin.

Doktorunuzla konuşun

Eğer yeterince protein almazsanız beslenme biçimini değiştirmek sağlığınız üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Doktorunuzu yaptığınız bu değişiklikten haberdar edin ve tüketmeniz gereken gıdalar, almanız gereken takviyeler hakkında görüşünü sorun.

Bu yazı Yesilist.com'dan alınmıştır