Balkonunuz yeşil kalsın! Eylül ayında dikilebilecek bitkiler

Sonbahar ve kış aylarında da balkon bahçeciliği yapmaya devam edebilir, evinizi yeşil tutabilirsiniz.

Balkonunuz yeşil kalsın! Eylül ayında dikilebilecek bitkiler

İşte önümüzdeki aylarda hem balkonunuzu yeşil tutmaya hem de topraktan ürün almaya devam etmek için bu ay dikebileceğiniz bitkiler.

1. Biberiye

Balkonda biberiye yetiştirmek hem çok keyifli hem de çok verimli. Mis gibi kokusu ve güzel görünümüyle balkonunuzu süsleyen biberiyeyi her türlü yemekte baharat olarak kullanabilir, baş ve eklem ağrıları ile morluk tedavisinde yağından faydalanabilirsiniz. YAz sonu ve sonbahar başı biberiye ekmek için ideal zamanlar.

2. Sarımsak

Sarımsak, yetiştirmesi zahmetsiz bir bitkidir. Yüzyıllardır hem yemeklerde hem de ilaç olarak kullanılan sarımsağı eylül sonundan aralık ayına kadar dikebilirsiniz. 3-4 cm toprak derinliğine ihtiyaç duyan sarımsak balkonda rahatlıkla yetiştirilebilir.

3. Roka

Yemeklerin yanında ve salatalarda bolca kullanılan roka da eylül ayında balkona dikebileceğiniz bitkilerden.

4. Turp

Serin iklim sebzelerinden olan turp tohumları, 15 cm derinliğinde saksılara ekilip güneş gören bir yerde tutulduğunda 5 hafta gibi bir sürede hasat edilebilir.

5. Dereotu

Saksıda yetiştirmesi oldukça kolay olan bir başka bitki de dereotu. Balkonda hatta mutfakta camın önünde küçük saksılarda yetiştirebilir, sene boyunca afiyetle yiyebilirsiniz.

Haberin kaynağı için tıklayın