Dünya Kupası'nda bilet fiyatları yok artık dedirtti

İlk kez Orta Doğu'da düzenlenecek olan Dünya Kupası pazar günü Katar'da başlayacak. Kupaya günler kala maçların bilet fiyatları açıklandı.

Dünya Kupası'nda bilet fiyatları yok artık dedirtti

FIFA 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. İlk kez Ortadoğu'da düzenlenecek organizasyon "tarihin en pahalı Dünya Kupası" olarak kayıtlara geçecek. Katar'da sözkonusu turnuvaya yönelik yatırımlar 2010 yılında başladı.

Yatırımların toplam bedeli 200 milyar dolara ulaşırken paranın büyük kısmı metro ağı, havalimanı çalışmaları gibi altyapı çalışmalarına gitti. Maçlar için 8 yeni stat inşa edildi. Sadece statlara 10 milyar dolar harcandığı belirtildi.

DUDAK UÇUKLATTI

Harcamanın yüksekliği, bilet fiyatlarına da yansıdı. Şu ana kadarki en pahalı biletler, Katar'daki Dünya Kupası'nda satılacak. Hürriyet gazetesinin haberine göre, fiyatlar 2018'de Rusya'da düzenlenen turnuvadakinden yarı yarıya daha pahalı.

Açılış maçı 340 euroyken, grup maçları 65 eurodan başlıyor. Final maçı için en ucuz bilet ise 583 euro. Yani bir Türk seyirci final maçı için 11 bin lira ödemek zorunda kalacak.

Etiketler
Dünya kupası Katar