İzlanda'da büyük skandal! Saatlerce beklettiler, Belözoğlu’na tuvalet fırçası uzattılar…

A Milli Takım İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi ve polis tarafından didik didik arandı. Emre Belözoğlu'na ise tuvalet fırçası uzatıldı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 11 Haziran Salı günü İzlanda ile oynayacağı maç öncesi skandal bir olay yaşandı.

A Milli Takım İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi ve polis tarafından didik didik arandı. Milli oyuncu Burak Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6,5 saat uçtuk, 3 saattir de bekliyoruz." derken Emre Belözoğlu ise "Ben bir şey söylemek istemiyorum. Bizim ülkemize kurban olsunlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda girişinde yaşadığı sıkıntı hakkında konuşan Emre Belözoğlu'na, tuvalet fırçası uzattılar. Yaşanan bu olayların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konu ile ilgili 'Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın' paylaşımında bulundu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

Bu zorlu mücadele öncesi dün öğle saatlerinde Konya’dan İzlanda’ya hareket eden milliler, uzun bir yolculuğun ardından Keflavik Havalimanı’na indi. Ancak burada İzlandalı yetkililer, Milli Takım kafilesini prosedürleri de bahane göstererek havaalanında saatlerce bekletti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, bu esnada büyük bir saygısızlıkla karşılaştı. Açıklamasında İzlanda’da yaşananlara tepki gösteren Emre Belözoğlu “İndiğimizden itibaren içeride gereksiz bir arama yapıldı. Gerildik. Bizim ülkemizin misafirperverliğine kurban olsunlar. Millilerimiz, Reykjavik Havalimanı’nda İzlanda polisi tarafından didik didik arandı” ifadelerini kullandı. Emre Belözoğlu, muhabirlere açıklama yaparken bir İzlandalı, milli futbolcuya tuvalet fırçası uzattı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GEREĞİNİ YAPACAĞIMIZDAN MİLLETİMİZİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, az önce yaptığı açıklamada "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın." dedi.

İBRAHİM KALIN: GİRİŞİM BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaşanan olayla ilgili girişimin başlatıldığını duyurdu. Kalın, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır. Girişim başlatılmıştır. Devletimiz ve milletimiz milli takımın yanındadır. En güzel cevabı milli takımımız sahada verecektir."

Etiketler
İzlanda A Milli Takım Polis Pasaport