Mustafa Cengiz: Galatasaray'a karşı çok büyük bir algı yönetimi var

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadyumu'nda gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadyumu'nda gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Cengiz: Galatasaray'a karşı çok büyük bir algı yönetimi var

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadyumu'nda gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Cengiz, "Ligin bitimine 2 hafta kala ve önceki 2 haftayı da eklersek Galatasaray'a karşı çok büyük bir algı yönetimi var. Bu algı yönetimi şanlı şampiyonluk yürüyüşünü ötekileştirmek değersiz kılmak ve ayrıştırmak temelli" dedi.

"GALATASARAY'A KARŞI ÇOK BÜYÜK BİR ALGI YÖNETİMİ VAR"

Galatasaray Başkanı Cengiz, sarı kırmızılı takıma karşı bir algı ortamı oluşturulduğuna vurgu yaparken, "Ligin bitimine 2 hafta kala ve önceki 2 haftayı da eklersek Galatasaray'a karşı çok büyük bir algı yönetimi var. Bu algı yönetimi şanlı şampiyonluk yürüyüşünü ötekileştirmek değersiz kılmak ve ayrıştırmak temelli. Ben bu yürüyüşün camiamızda tam tersi bir kenetlenmeye, yönetim, taraftar, teknik kadro ve futbolcusuyla yaptığı kenetlenmeye yürüyüşüne evrildiğini görüyorum. Galatasaray kenetlendiği için 8 puan farktan buraya geldi. Galatasaray şampiyonluk yarışını asla bırakmadı. Şampiyonluğa ulaşmış takımlar hile, oyun dışı bir takım etmenleri katmamışsa kutlamak ve tebrik etmek gerekir. Biz her anlamda lideriz. Sadece sportif değil, UEFA kriterlerinde ve mal kriterlerde de lideriz. Her iki kupada da yürüyoruz. Ne mutlu bize ki verdikleri büyük destekle biz buna aracı olduk. Bize destet verdikleri için bu yürüyüşü yaptık" şeklinde konuştu.

"DÜRÜST BİR MÜCADELE İÇİNDE ŞAMPİYON OLMAK BİZİ ONURLANDIRIR"

Dürüst bir mücadele içinde şampiyonluk yarışına devam ettiklerini dile getiren Cengiz, "Camiamızı rahatsız eden bir algı var. Zamanında biz VAR kayıtları izlensin dediğimizde ve TFF'nin istifasını istediğimizde 150 gün ceza aldık. Teknik direktörümüz 10 maç ceza aldı. Bütün bunlara rağmen bu yürüyüşe devam ettik. Bize en büyük gücü camiamız verdi. Hiç bir galibiyetimize bir tebrik yok, teknik heyetimize ve futbolcularıma tebrik yok. Spor bir yarışmadır. Kulüplerimiz Türk milletini bir araya getiren bir harçtır ama büyük bir paydası biziz. Spor kulüpleri yönetici ve başkanları hele de kendi maçları olmadığı maçlarda konuşurken daha dikkatli olmalı. Kötü duyumlar alıyorum. Sporun dostluk kardeşlik içinde ölümüne bir yarış olmasını diliyoruz. Asla bir hileye tenezzür etmeyiz. Lütfen bunu böyle bilin. Karar mekanizmalarına sesleniyorum; oynayacağımız maçları önceden belirlemesinler. Oynayacağımız maça şu ya da bu maça etki etmesinler. Toplamda baktığımızda Galatasaray aleyhine yapılan hataların, lehine yapılandan kat kat fazladır. Bizim lehimize hata yapan insanlara maç vermemek bunun belgesidir. Korunup kollansaydık ben 150 gün, teknik direktörümüz 10 maç ceza almazdı. Arka planda sinsi olmadan açık ve korkusuz olalım. Dürüst bir mücadele içinde şampiyon olmak bizi onurlandırır" dedi.

"ANLIMIZ AÇIK, YÜZÜMÜZ AK. KORKMUYORUZ"

Saha dışı olaylarla bir ilgisi olmadıklarına vurgu yapan Cengiz, rakip takım yöneticilerini açıklamaları içinde şunları söyledi:

"Biz o işin uzmanı değiliz. Ellerinde herhangi bir belge, bir duyum varsa, açılasınlar, yanıt veririz. Anlımız açık, yüzümüz ak. Korkmuyoruz. Yaptığımız yanlış yok. Sayın Göksel Gümüşdağ'ın böyle bir şey varsa elinde açıkça beyan etsin, söylesin. Ben duyduklarımı söylersem, benim aldığı duyumlar üzücü. 20 yıldır tiyatro oynanıyor. Bunu söylemek gerekiyor. Fenerbahçe'nin de Bursaspor'un da Trabzon'un da aldığı şampiyonlukları lekelememek gerekiyor. Medya ve yayın var. Maçları herkes görüyor. 20 yıl tamam da sen 80 yılda ne yaptın. Fenerbahçe 2'nci Başkanı'nın dediğine katılmıyorum. Abdurrahim Bey'in dediği ise bir maç sonu açıklamasıydı. Bir maçtan sora söyledi .VAR'a girişler var denildi. Abdurrahim Bey'in konuştuğu maçta 2 hatalı karar vardı ve duygusal bir tepkiydi."

"SEÇİME YÖNELİK POPİLİST SÖYLEMLER"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman2ın açıklamalarına da değinen Cengiz şunları söyledi:

"Seçime yönelik popülist söylemler. Çok şey söyledi ama hiç birine katılmıyorum. Ağızlarından çıkana dikkat etmeleri lazım. Camialar ve kitleler bundan etkileniyor. Gençler birbirine düşman oluyor. Belge bilgi olmadan kendi taraftarımıza şirin görünecek açıklamalardan kaçınılmalı. Barışa, sevgiye ve dostluğa ihtiyaç var. Bütün renkler bizim. Sivil toplum örgütleri olarak herkesi kucaklamalıyız."

"GENÇ HAKEMLERE FIRSAT VERİLMELİ"

Hakemlerin yetersiz olduğunu söyleyen Cengiz, "Bizim MHK komitesine yaptığımız ziyaret keşke televizyondan canlı yayınlansaydı. Açık ve net olarak da Türk hakemleri kalite olarak daha çok kendini aşmalı ve genç hakemlere fırsat verilmeli. Genç hakemlerin adını bile bilmiyorum, hiç bir hakemle ne telde konuştuk ne de yan yana geldim. Önemli olan Türk futbolunun kalkınması. Halk futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Ne kadar şeffaf olursak o kadar iyi. 24 Süper Lig hakemi var. Torbaya koyulsun ve kura çekilsin dedik. Şiddetli itiraz ettiler. Esprilerle itiraz ettiler. Niye bundan çekiniyorsunuz. Açık ortamda yapılsın" dedi.

Yabancı hakem için de fikrini belirten Cengiz, "Suudi Arabistan'da yapılıyor, Asya ülkelerinde de yapılıyor. Türkiye liginin değerli olduğuna inanıyorum. Çok sert eleştirip ceza aldığım için söylüyorum. Bizim cesaretle bu işin üstüne gitmemiz lazım. Kısa ve uzun vadede genç hakemleri sahaya sürelim. Korkmasın ve etkilenmesin, gördüğünü çalsın. Bütün mesele burada. Uzun vadede hakem eğitimiyle bu olur. Mentörleri de bize benzetmeden objektif ve adil bir yarışta olursanız, güzel olur" diye konuştu.

"BİZİM KORİDORLARIMIZDA NE OLMUŞ, BU NASIL BİR ALGI YÖNETİMİDİR"

Galatasaray'ın iç saha maçlarında herhangi bir olay olmadığını söyleyen Cengiz, " Ben hiç soyunma odasına inmedim, koridorlarda bulunmadım. Bizim koridorlarımızda ne olmuş, bu nasıl bir algı yönetimidir. Bizim koridorda ne yapıyorlar? Eğitimli, milli takım teknik direktörü olmuş kardeşimiz nasıl böyle bir söylemde bulunuyor. Asıl tehlike bu" dedi.

"BİR SPOR KULÜBÜNE HİÇ YAKIŞTIRMADIM"

Süper Lig'in 32'nci haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan mücadelede yaşanan olaylarla ilgi Cengiz, "Rizespor tribünlerinde hiçbir şey olmadı. Maç sonunda bana hediyeler verdiler. Protokol tribününde hayatımda görmediğim olaylar oldu. Rizespor başkanı maalesef sırtını sahaya dönerek taraftarı kışkırttı. Osman Aşkın Bak'a, Sayın Rize Valisine, Rize Belediye Başkanına, Cumhuriyet Başsavcısına ve Rize Emniyet Müdürüne çok teşekkür ederim. Abdurrahim Bey'in Rize'ye neler yaptığını yakından biliyorum. Bir spor kulübüne hiç yakıştırmadım" açıklamasında bulundu.

Etiketler
Türk Telekom Galatasaray Saray Mustafa Cengiz