Rize'de olaylı maç! 90+7'de kazandıran gol...

Galatasaray 90+7. dakikada Diagne'nin golüyle Rizespor'u 3-2 mağlup etti.

Rize'de olaylı maç! 90+7'de kazandıran gol...

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'un konuğu olurken sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'ın 2. ve 3. golünü uzatmalarda Diagne attı ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray, şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyan Rize deplasmanında, Diagne (2) ve Feghouli'nin golleriyle 3-2 kazandı.

Galatasaray 90+7. dakikada Diagne'nin golüyle Rizespor karşısında 3-2 öne geçti. Senegalli yıldız, bu sezonki 30. golüne imza attı ve Gomis'in rekorunu eline geçirdi.

Bu sonuçla puanını 66'ya yükselten Galatasaray, liderliğini sürdürdü. Sarı kırmızılı ekip, önümüzdeki hafta Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Medipol Başakşehir maçından galibiyet alması halinde Spor Toto Süper Lig'de 22. şampiyonluğunu ilan edecek.

MAÇTAN ANLAR

9. dakikada gelişen Galatasaray kontratağında Henry Onyekuru’nun çevirdiği topa ceza sahasında girerken sol ayağıyla gelişine bir şut çıkaran Sofiane Feghouli, Galatasaray’ı deplasmanda öne geçiren golü attı.

Daha sonra Çaykur Rizespor’da Mykola Moroziuk’un serbest vuruştaki bir şutu direkten dönerken, Mbaye Diagne de kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu değelendiremedi. 39. Dakikada ise Marcao’nun rakip ceza sahasında yerde kalmasının ardından “VAR” incelemesi ile birlikte penaltı kazanan Galatasaray’da Diagne topu direğe nişanladı.

İlk yarının son dakikasında Çaykur Rizespor, Vedat Muriqi ile ağları buldu ve ilk yarı 1-1 beraberlik ile tamamlandı.

İkinci yarıda Çaykur Rizespor’da bu sefer Braian Samudio’nun kafa vuruşu direğe çarparken, 70. dakikada Emre Akbaba çok ciddi bir sakatlık geçirdi. Oyun uzun bir süre dururken, Emre’nin etrafındaki oyuncular gözyaşlarına hakim olamadı. Emre ambulansla hastaneye kaldırılırken, bu pozisyonda Samudio direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

76. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Fernando Muslera’nın kurtatışında dönen topu takip eden Aminu Umar, Mariano’nun kademe hatasında rakip ağları sarsmayı başardı: 2-1

Normal sürenin son anlarında Galatasaray "VAR" incelemesi ile bir penaltı daha kazandı. Topun başına geçen Diagne, bu kez ıskalamadı ve skora denge geldi.

90+7. dakikada ise sarı kırmızılıların galibiyet golü geldi. Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı ortada Diagne'nin yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Galatasaray, zorlu Rize deplasmanından 3-2'lik galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Etiketler
Rize Galatasaray Saray