Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!

Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 5-2 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıktı.

Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 0-0 berabere kalan Galatasaray ile Yeni Malatyaspor rövanş mücadelesinde Malatya'da karşılaştı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, henüz 5. dakikada Martin Linnes'in golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Beraberlik golü için bastıran Yeni Malatyaspor karşısında kalesini kapatmayı başaran Galatasaray, 39. dakikada Feghouli'nin enfes golüyle skoru 2-0'a taşıdı.

Dakikalar 45+9'u gösterdiğinde Luyindama'nın ceza alanındaki elle müdahalesi sonra Malatyaspor penaltı bekledi. VAR incelemesinin ardından 45+14. dakikada Aleksic penaltıdan golü attı ve ilk yarı 2-1 sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. 58'de Ndiaye'nin Yeni Malatyaspor savunmasının arkasına doğru gönderdiği topa Onyekuru hareketlendi. Kalesini terk eden Farnolle'den de sıyrılan Onyekuru, boş kaleye doğru yaptığı vuruşla durumu 3-1'e getirdi.

74. dakikada Feghouli'nin pasında Onyekuru yine golü atıp farkı üçe çıkarırken, 83'te ise Mitroglou skoru 5-2 yaptı. Maçın 89. dakikasında Mina son sözü söyledi ve Galatasaray sahadan 5-2 galip ayrılarak finalde Akhisarspor'un rakibi oldu. Galatasaray geçen sezon kupada yarı finalde Akhisarspor'a elenmişti.

Etiketler
Malatya Galatasaray Saray Türkiye